ADVERTORIAL Ce este factoringul şi care sunt avantajele acestui serviciu

Media-Advertising / 6 ianuarie 2021

Ce este factoringul şi care sunt avantajele acestui serviciu

În actualul context economic dificil, firmele se confruntă tot mai mult cu un deficit de lichidităţi, întrucât nu încasează la timp facturile emise către partenerii de afaceri. O soluţie pentru eliminarea acestei probleme este factoringul, care presupune vânzarea facturii către o bancă sau alt furnizor de servicii de factoring, firma având astfel acces imediat la lichidităţi, urmând ca banca să-şi recupereze ulterior contravaloarea facturii. Este vorba, aşadar, de o finanţare garantată cu o factură.

Banca obţine profit din discountul cu care cumpără creanţele, iar clientul băncii câştigă din faptul că nu îşi mai asumă riscul neîncasării facturilor.

Ce este factoring-ul şi de ce ar trebui să îl folosesc?

Firmele se pot dezvolta doar dacă au un flux de numerar sănătos. Cu toate acestea, atunci când facturaţi clienţii, există un decalaj între momentul în care o comandă este îndeplinită şi momentul în care primiţi plata.

Factoring-ul (care se poate traduce "finanţarea facturilor") vă permite să obţineţi un avans de capital în schimbul facturilor dvs. neplătite. Apoi, puteţi utiliza banii ca fond de rulment pentru a plăti noi angajaţi, pentru a vă extinde afacerea şi pentru a vă ocupa de alte cheltuieli.

Iată patru avantaje majore ale factoring-ului:

1. Flux de numerar în viteza mare

Solicitarea de împrumuturi de afaceri sau opţiuni de finanţare alternative poate dura luni de zile până sunt aprobate. Graţie factoring-ului, firma dvs. poate obţine un acces mult mai rapid la numerar dacă aveţi nevoi imediate de finanţare.

2. Flexibilitate financiară

Dacă afacerea dvs. necesită flexibilitate financiară în ceea ce priveşte menţinerea fluxului de numerar, atunci factoring-ul ar fi cea mai bună opţiune. În acest fel, facturile nu trebuie să fie plătite integral pentru a exista bani în contul de afaceri.

3. Probabilitate mai mare de aprobare financiară

La stabilirea şanselor de accesare a finanţării - aspecte precum scorul dvs. de credit, garanţiile şi istoricul finanţării sunt adesea luate în considerare când vine vorba de o finanţare tradiţională din partea unei unităţi bancare. Toate acestea nu sunt necesare pentru aprobările în cazul factoring-ului. Banca sau compania care va accepta să transforme creanţele dvs. în lichidităţi, aşa cum este Instant Factoring, se va concentra mai mult pe istoricul plăţilor clientului obligat să plătească factura. Acest lucru este important pentru a înţelege nivelul de risc care ar fi asumat în factoring.

4. Economisiţi timp şi bani - nu sunt necesare garanţii

În mod normal, atunci când o firmă solicită un împrumut sau o linie de credit, banca solicită firmei să prezinte garanţii în avans, cum ar fi echipamente, vehicule, clădiri, inventar sau chiar proprietate intelectuală. În cazul factoring-ului o firmă nu trebuie să-şi facă griji cu privire la oferirea acestor tipuri de garanţii tradiţionale. Acest lucru vă va ajuta să economisiţi mult timp şi documente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb