ADVERTORIAL Cum creşterea companiilor chineze din domeniul tehnologiei oferă speranţă pentru un internet curat prin încheierea dominaţiei americane

F.A.
Media-Advertising / 5 septembrie 2020

Cum creşterea companiilor chineze din domeniul tehnologiei oferă speranţă pentru un internet curat prin încheierea dominaţiei americane

În timp ce SUA îşi îndeamnă aliaţii să elimine companiile chineze de pe internet în cadrul programului său "Clean Network", dominaţia firmelor tehnologice din SUA şi istoricul lor nefast în protejarea vieţii private reprezintă adevărata ameninţare pentru oameni şi pentru ţările de pretutindeni, se arată pe site-ul www.scmp.com.

Cu mult fast, Statele Unite au propus lumii un nou început, odată cu extinderea iniţiativei sale de "reţea curată". Inamicul este China, care trebuie eliminat din internetul reconfigurat.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, spune că programul reprezintă o "abordare cuprinzătoare pentru protejarea vieţii private a cetăţenilor noştri şi a informaţiilor sensibile ale companiilor noastre de la intruziuni agresive ale unor actori rău-intenţionaţi, precum Partidul Comunist Chinez", abordând "ameninţarea pe termen lung la adresa confidenţialităţii datelor, a securitatăţii, a drepturilor omului şi a colaborării de principiu reprezentate de actori autoritari maligni".

În cadrul iniţiativei, guvernul SUA va întreprinde cinci linii de acţiune şi îi încurajează pe partenerii săi la nivel mondial să îi urmeze acţiunile. SUA vor depune eforturi pentru a bloca companiile chineze de telecomunicaţii să se conecteze la reţelele de telecomunicaţii din SUA şi să scoată din magazinele de aplicaţii cele chineze care "ameninţează confidenţialitatea [SUA], proliferează viruşi şi răspândesc propagandă şi dezinformare".

Acesta îşi propune să împiedice producătorii chinezi de smartphone-uri să preinstaleze sau să pună la dispoziţie aplicaţii din SUA în magazinele de aplicaţii chineze pentru descărcare. Acesta va încerca să împiedice stocarea şi procesarea informaţiilor personale ale cetăţenilor americani şi a proprietăţii intelectuale a întreprinderilor, inclusiv a cercetării cu privire la vaccinul Covid-19, pe sisteme chineze bazate pe cloud.

În cele din urmă, se va asigura că cablurile subterane care conectează ţările partenere nu sunt inversate pentru colectarea informaţiilor de către guvernul chinez, mai arată sursa citată.

Aceasta subliniază că, în timp ce anunţul lui Pompeo a făcut furori în China, ideea SUA cu privire la o "curăţare" a internetului a fost de fapt încurajată de ani buni. Încă din 2012, guvernul american pregătea terenul pentru a interzice companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicaţii Huawei.

În mai 2019, preşedintele SUA, Donald Trump, a emis un ordin executiv prin care Huawei şi zeci de afiliaţi ai săi sunt plasaţi pe lista de entităţi a Departamentului Comerţului, interzicând în mod eficient Huawei de la reţelele de comunicaţii din SUA.

Însă în această lună, Trump a ridicat miza, anunţând o interdicţie asupra TikTok şi WeChat pe motive de confidenţialitate dubioasă şi securitate naţională. El a cerut chiar SUA să obţină o "parte" de la orice vânzare a TikTok.

Este ironic că SUA încearcă să conducă o revoluţie globală pentru o "reţea curată". De prea mult timp, SUA au tratat internetul ca pe curtea sa privată. Ţările din întreaga lume au fost nevoite să joace după regulile americane.

Facebook şi Twitter au eliminat recent mii de conturi despre care au spus că sunt administrate sau influenţate de guverne sau grupuri străine. Cu toate acestea, un raport al Guardian din 2011 a arătat că armata americană dezvolta un software care să-i permită să manipuleze site-urile de socializare utilizând persoane false online.

Anul trecut, Apple a permis ca platforma sa de aplicaţii să fie folosită săptămâni întregi de către jefuitori violenţi şi "protestatarii" din Hong Kong pentru a evita poliţia. În schimb, atunci când simplele cuvinte ale conservatorului Alex Jones şi cele ale liderul Naţiunii Islamului, Louis Farrakhan, au fost considerate prea incendiare, Facebook, Twitter şi Apple le-au interzis de pe platformele lor.

În ultimii ani, autorităţile de reglementare europene au început să se revolte împotriva standardelor de "libertate" şi "confidenţialitate" ale companiilor tehnologice americane, atrăgându-le responsabilitatea pentru acţiunile lor. Chiar şi în SUA există un sentiment din ce în ce mai puternic că companiile americane de tehnologie au devenit prea influente şi trebuie să îşi asume mai mult responsabilitatea. Potrivit unui sondaj Pew, trei sferturi dintre adulţii americani consideră că companiile "cenzurează intenţionat punctele de vedere politice".

Administraţia Trump nu a furnizat încă dovezi credibile că Huawei sau TikTok reprezintă o ameninţare la confidenţialitate sau securitate, subliniază site-ul citat, precizând: "Între timp, în ultimul deceniu, am văzut dovezi conform cărora guvernul american şi companiile tehnologice americane încalcă confidenţialitatea utilizatorilor din întreaga lume şi securitatea altor ţări.

Printr-o serie de scurgeri de informaţii ale fostului contractant CIA, Edward Snowden, în 2012-2013, am aflat de diverse tehnici pe care guvernul american le-a folosit în mod obişnuit pentru a se infiltra în sistemele adversarilor străini, dar şi ale propriilor cetăţeni, companii şi aliaţi".

Ordinele instanţelor secrete au obligat companiile de telefonie americane să predea înregistrările telefonice ale clienţilor către Agenţia de Securitate Naţională. Programul PRISM a impus companiilor tehnologice din SUA să predea informaţiile utilizatorilor stocate pe serverele lor - e-mail, social media şi alte date - guvernului american. Companiile americane ofereau de obicei guvernului american backdoors în "sistemele criptate". Guvernele SUA şi al Marii Britanii au lucrat împreună pentru a intercepta traficul de internet care curge prin cabluri cu fibră optică în toată lumea.

Este nefericit faptul că Europa nu a creat companii tehnologice la fel de dominante ca SUA. Acest lucru a creat un internet dezechilibrat dominat de o ţară - în detrimentul lumii.

Recent, în ciuda presiunii din partea SUA, Brazilia a anunţat că va permite Huawei să participe la reţeaua sa 5G. Preşedintele Braziliei a declarat luna trecută că orice implementare 5G va trebui să îndeplinească cerinţele de suveranitate naţională, informaţii şi securitate a datelor.

Huawei ar trebui să poată oferi acest lucru. În 2018, compania a permis guvernului german să revizuiască codul sursă pentru software-ul său 5G. Un executiv al companiei a declarat că este pregătit să lucreze cu toate guvernele pentru a atenua problemele de securitate. Alte companii ar trebui să facă la fel, scrie site-ul respectiv.

Faptul că China produce companii care încep să concureze cu cele mai bune oferte ale SUA reprezintă o oportunitate importantă pentru lume, apreciază autorii articolului.

Aceştia apreciază că China este în avangarda unui internet bazat pe suveranitate de peste un deceniu. China nu cere lumii să aibă încredere orbă în companiile sale. Cu toate acestea, se cere lumii să nu urmeze orbeşte atacurile americane neîntemeiate şi autoservite asupra companiilor chineze

Pentru prima dată, naţiunile pot solicita responsabilitatea, respectarea suveranităţii naţionale şi securitatea naţională şi protecţia datelor pe internet, în termenii lor. Opinia citată încheie cu aprecierea că un internet mai curat, mai responsabil este la îndemână.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb