SSIF Broker, în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti şi Universitatea din Craiova organizează în data de 10 aprilie cea de-a patra conferinţă "Academia Broker". Evenimentul va aduce faţă în faţă speakeri de top în domeniul pieţei de capital cu studenţi şi investitori care işi doresc să se specializeze în domeniul financiar şi al investiţiilor pe Bursă.
Conferinţa debutează cu seminarul destinat studenţilor de la Facultatea de Economie si Administrarea a Afacerilor care vor sa devină brokeri, traderi sau investitori. Participanţii vor interacţiona cu specialişti în domeniu din cadrul SSIF Broker şi Bursa de Valori Bucureşti, avand ocazia să aplice la programe de internship oferite de cele două companii. Evenimentul se va desfăşura în Sala Albastră a Universităţii Craiova, începând cu ora 11:00.
La ora 16:30 va avea loc seminarul dedicat exclusiv investitorilor pe Bursă din Craiova. Printre temele de discuţie, amintim: "Ce sunt produsele financiare cu capital protejat?", "Cum să devii investitor pe piaţa de capital?", "Fonduri de investiţii" sau "Tendinţe şi noutăţi în economia globală". După conferinţă, investitorii sunt invitaţi să participe la o sesiune de networking cu speakeri de top ai SSIF Broker şi Bursa de Valori Bucureşti.
Organizată în parteneriat cu Universitatea din Craiova şi Camera de Comert şi Industrie Dolj, conferinţa Academia Broker face parte din Proiectul FEAA Educaţia Financiară - Provocări şi soluţii.
Proiectul educaţional "Academia Broker" îşi propune două obiective majore: Îndrumarea studenţilor din universităţile cu profil economic către o carieră în domeniul pieţei de capital şi educarea actualilor şi potenţialilor investitori pe bursă din toată ţara.
Academia Broker a debutat în data de 24 februarie, la Academia de Studii Economice Bucureşti şi se desfăşoară cu sprijinul celor mai importante universităţi din ţară şi facultăţi de profil, în vederea organizării de conferinţe şi întalniri de networking cu studenţi şi potenţiali investitori, evenimente ce vor contribui la aprofundarea cunoştinţelor în domeniul bursier şi continuarea profesiei în domeniul financiar.
În paralel cu aceste seminarii, Academia Broker completează procesul de educaţie bursieră prin materiale educative postate pe site-ul www.ssifbroker.ro şi webinarii pe subiecte financiare şi bursiere, in vederea pregătirii viitorilor investitori.
În cadrul "Academia Broker" sunt organizate peste 10 seminarii, în oraşe precum Cluj, Timişoara, Sibiu, Constanţa, Suceava sau Iaşi.
• Despre SSIF Broker SA
SSIF Broker SA este membru fondator al Bursei de Valori Bucureşti, şi al SIBEX-Sibiu Stock Exchange, acţionar la Depozitarul Central S.A. Bucureşti, Casa Română de Compensaţie, Casa de Compensaţie Bucureşti, Fondul de Compensare al Investitorilor.
SSIF Broker SA funcţionează pe baza deciziei de reautorizare a CNVM nr. 3097 -3098/10.09.2003, a autorizaţiei de negociere în Bursă nr. D8/19.04.1995 şi a atestatului CNVM nr. 457/27.06.2006 (numarul în registrul CNVM: PJR01SSIF/12007).
Veritabil pionier în promovarea pieţei de capital, SSIF Broker S.A. s-a implicat în listarea la Bursa de Valori Bucureşti a unora dintre cele mai prestigioase societăţi din România, şi a cotat 11 dintre cele 12 societăţi listate iniţial la BVB, pregătind şi introducând la tranzacţionare un număr de 45 societăţi printre care se numară Antibiotice Iaşi, Azomureş Târgu-Mureş, Terapia Cluj-Napoca, Artrom Slatina, Astra Vagoane Arad şi altele.
În anul 2005, SSIF Broker SA a devenit prima şi până în prezent singura societate de investiţii financiare listată la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria I.
SSIF Broker SA Cluj-Napoca are în prezent mai mult de 12.000 de acţionari persoane fizice şi juridice.
Cel mai important acţionar persoană juridică este SIF Muntenia, cu o deţinere de 13,2517% din capitalul social.
Capitalul social subscris şi integral vărsat este în prezent de 84.670.466,75 lei.
SSIF Broker SA este o societate înfiinţată cu capital privat integral românesc. De la înfiinţare şi până în prezent nici un acţionar nu a deţinut controlul asupra societăţii; prin actul constitutiv se prevede că nici un acţionar nu poate să deţină mai mult de 15% din capitalul social al SSIF Broker SA.
Din punct de vedere al valorii tranzacţiilor efectuate atât în numele clienţilor căt şi în nume propriu, la Bursa de Valori Bucureşti, SSIF Broker SA s-a situat în permanenţă între primele societăţi de intermediere a tranzacţiilor cu valori mobiliare din ţară.
În ceea ce priveşte tranzacţionarea instrumentelor financiare derivate la Bursa Sibex, SSIF Broker SA s-a situat de asemenea în permanenţă pe primele locuri.
SSIF Broker S.A., are în prezent o sucursală în Bucureşti şi mai multe agenţii în ţară, care răspund necesităţilor clienţilor societăţii facilitând relaţia de afaceri cu aceştia.