ADVERTORIAL Topul firmelor bucureştene, ajuns la a XVIII-a ediţie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 27 octombrie 2011

Topul firmelor bucureştene, ajuns la a XVIII-a ediţie

Interviu cu prof. dr. ing. SORIN DIMITRIU, preşedintele CCIB

- Un lucru de care nu duc lipsă oamenii de afaceri sunt topurile. Cu ce e diferit cel al CCIB de alte asemenea ierarhii ale firmelor româneşti?

- Diferenţa vine din faptul că metodologia aplicată este unitară în toate topurile realizate de camerele de comerţ, deci permite o comparaţie pertinentă între performerii mediilor de afaceri din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.

Anul acesta, avem 3898 de laureaţi, aleşi din 26872 companii care au întrunit criteriile de eligibilitate şi care au fost selecţionate din cele 127.405 de societăţi care au depus bilanţul pe anul 2010. Cum vedeţi, sita este deosebit de deasă, criteriile sunt unitare, ceea ce asigură nota de elitism, câştigată de TOPUL cameral, care îl diferenţiază semnificativ de topurile organizate de diferite structuri înregistrate în România.

- Şi care sunt aceste criterii care vă asigură o astfel de poziţie fruntaşă?

- Printre criteriile utilizate de CCIB la elaborarea Topului firmelor bucureştene se numără cifra de afaceri netă a unei companii, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, precum şi eficienţa utilizării capitalului angajat. Aşa am ajuns să avem în Topul care evidenţiază performanţele pe 2010 un număr de 1452 de premianţi din şase domenii de activitate. Cei mai mulţi sunt din domeniul serviciilor, 1024 din industrie, 740 de societăţi din comerţ-turism, 368 din cercetare, dezvoltare şi high tech, 239 din construcţii şi 75 din agricultură, pes-cuit şi piscicultură.

- Ce deosebeşte ediţia a XVIII-a a Topului firmelor bucureştene de ediţiile precedente?

- Faptul că acum, luând în calcul condiţiile deosebit de dificile în care s-au făcut afaceri în 2010, am decis să premiem managementul performant, singurul care a putut salva companiile de la pieire.

Pe de altă parte, 2011 este anul în care sărbatorim 100 de ani de la inaugurarea sediului istoric al CCIB, cel din strada Ion Ghica, deci anul în care Topul îşi dă "maturitatea" este şi cel al unei sărbători a tuturor oamenilor de afaceri bucureşteni.

Pe lângă aceste noutăţi, continuăm şi o tradiţie, anume acordăm, pentru al XI-lea an consecutiv, Trofeul creativităţii, ce va fi decernat în baza datelor de la OSIM.

Închei prin a sublinia că mulţumim celor care au sprijinit realizarea actualei ediţii a Topului, respectiv sponsorilor oficiali Apulum, Club Prestige, sponsorilor B365, Bonnie & Clyde, Domeniile Vânju Mare, PKF şi Rominvent, precum şi partenerilor media Agerpres, Bursa, Bursa Construcţiilor, Business Adviser, Business Point, Business Press, Curierul Naţional, Economistul, Media Bloc, Mesagerul energetic, Puterea, Radio România Bucureşti FM, Spin Media, Together for Your Business, Tribuna economică, Ziua Cargo, ca şi jurnalului online Afacerea.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb