AEI a lansat "Ghidul gazelor pentru administratorii de bloc şi nu numai"

F.D.
Miscellanea / 4 septembrie

AEI a lansat "Ghidul gazelor pentru administratorii de bloc şi nu numai"

Asociaţia Energia Inteligentă a lansat astăzi la Bucureşti "Ghidul gazelor pentru administratorii de bloc şi nu numai", sub semnătura domnului Dumitru Chisăliţă, preşedintele asociaţiei, în calitatea sa de expert tehnic judiciar, un instrument pentru administratorii de imobile cu instalaţie comună de utilizare a gazelor naturale care pune în lumină legislaţia sub incidenţa căreia intră cei care contracteazăşi utilizează gaze naturale, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Dumitru Chisăliţă fost pus în situaţia de a expertiza nenumărate cazuri tragice. Fie că a fost vorba de explozii de gaze, intoxicaţii cu monoxid de carbon, incendii în clădiri, prăbuşiri de clădiri ca urmare a unor detonaţii cauzate de acumulări de gaze, toate au lăsat în urmă decese, răniţi sau persoane traumatizate de acuzaţiile sau verdictul de inculpat pus de judecător pentru faptele făcute de aceştia sau pentru lipsa acţiunilor pe care le aveau ca şi obligaţie.Absolut toate expertizele accidentelor din imobile pe care le-a realizat puteau să fie evitate dacă proprietarul, locatarul, administratorul cunoşteau şi respectau câteva reguli simple.

"În fiecare an, în România, au loc aproximativ 100 de explozii cauzate de utilizarea necorespunzătoare a instalaţiilor de gaze, evenimente care produc tragedii atât prin pierderi de vieţi omeneşti, cât şi prin pagube materiale însemnate. Cunoaşterea şi respectarea legislaţiei în domeniul instalaţiilor de gaze sunt obligaţii fundamentale pentru fiecare dintre noi. Ignoranţa nu este o scuză. Lucrarea de faţă, sub forma unui ghid, reprezintă un instrument valoros, menit să faciliteze înţelegerea legislaţiei şi a normelor de siguranţă, pentru a asigura o utilizare corectă şi în siguranţă a gazelor naturale.Informarea corectă şi respectarea legislaţiei nu sunt doar o obligaţie legală, ci şi o măsură de protecţie a vieţii noastre şi a celor dragi" a declarat domnul Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, prezent în calitate de invitat special la acest eveniment.

"Din păcate am constatat că multe din obligaţiile legale pe care le aveau unele din persoanele care au fost găsite vinovate de producerea anumitor accidente, nu le erau cunoscute. În acest context am considerat util să realizez acest ghid al gazelor naturale în special pentru administratorii de blocuri cu instalaţii comune de gaz, o categorie aparte de client de gaze şi în acelaşi timp reunind un număr foarte mare de accidente din numărul accidentelor petrecute în România"a declarat Dumitru Chisăliţă, Preşedintele asociaţiei Energia Inteligentă.

"Ghidul gazelor pentru administratorii de bloc şi nu numai", a apărut la Editura Didactică şi Pedagogică Bucureşti şi va fi distribuit gratuit în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor de utilizare a gazelor naturale în blocurile de locuinţe, parte din "Academia Consumatorilor", proiect marca Asociaţia Energia Inteligentă, derulată împreună cu Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat. Ghidul poate fi, de asemenea comandat pe site-ul editurii începând cu data de 5 septembrie 2024.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb