Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost redeschis complet, după alerta cu bombă

Ioana Dogaru
Internaţional / 13 aprilie 2016

Actualizare 11:51

Aeroportul Schiphol din Amsterdam funcţiona normal miercuri dimineaţa după ce a fost parţial evacuat, marţi seara, din cauza unei alerte cu bombă, relatează DPA.

Experţi în deminare au percheziţionat bagajul unui bărbat care a fost arestat marţi pe aeroportul Schiphol, în jurul orei 21:30 (19:30 GMT), dar nu au fost găsiţi explozibili, a anunţat poliţia. O a doua persoană a fost arestată, dar nu este clar deocamdată dacă aceasta are legătură cu alerta de pe aeroportul Schiphol, transmite sursa citată.

Fotografii şi imagini video indicau prezenţa forţelor poliţie puternic înarmate atât în interiorul, cât şi în afara aeroportului. Conducerea aeroportului a anunţat că incidentul nu afectează zborurile şi toate mijloacele de transport în public spre şi de la aeroportul Schiphol funcţionează conform programului. Zborurile de miercuri se desfăşoară de asemenea normal, transmite DPA.

(I.D.)

-----

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost evacuat parţial marţi seară în urma unei alerte cu bombă, iar o persoană a fost arestată, a informat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, citată de AFP.

"Poliţia a evacuat o partea a aeroportului, precum şi hotelul Sheraton din vecinătate, iar o persoană a fost arestată", a declarat purtătoarea de cuvânt Danielle Timmer, care a adăugat că nu are alte informaţii.

Imagini transmise la posturile de televiziune au arătat membri ai poliţiei militare puternic înarmaţi patrulând în jurul aeroportului care a ridicat nivelul de securitate după atentatele comise la Bruxelles pe 22 martie.

La ora 21.45 (19.45 GMT), un individ a fost arestat în zona din faţa intrării principale a aeroportului", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei militare, Alfred Ellwanger.

"Echipa de deminare este la faţa locului şi controlează bagajele bărbatului", a mai spus el.

Niciun zbor nu a fost afectat, a adăugat Alfred Ellwanger, iar trenurile circulă normal la gara care leagă aeroportul de restul ţării.

Deocamdată, nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor evacuate atunci când poliţia militară a înconjurat zona, dar, a adăugat purtătorul de cuvânt, la această oră mai sunt doar câteva plecări şi sosiri.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb