Afacerea Sterling : Vidu şi-a dat demisia din Rompetrol Well Services

D.R.
Ziarul BURSA #Politică / 6 februarie 2009

Patriciu susţine că este victima unor manipulări politice

Scandalul iscat de concesionarea dreptului de explorare a zăcămintelor din zona Insulei Şerpilor către firma candiană Sterling Resources Ltd şi posibila legătură cu afacerile grupului Rompetrol au dus ieri la demisia reprezentantului Sterling România, Niculae Vidu, din Consiliul de Administraţie al companiei Rompetrol Well Services. "Din respect pentru companie, dar şi pentru a elimina toate speculaţiile privind legătura Rompetrol-Sterling Resources/ Midia Resources, Nicolae Vidu a decis să demisioneze din poziţia de administrator al Rompetrol Well Services", se precizează într-un comunicat al Grupului Rompetrol, remis ieri redacţiei.

Comunicatul Rompetrol îl prezintă pe Niculae Vidu ca fiind ales abia în 2007 ca administrator al Rompetrol Well Services, deşi la Registrul Comerţului el figurează în această poziţie încă din data de 9 septembrie 2003, când era deja de trei ani şeful sucursalei bucureştene a firmei Sterling Resources.

Grupul Rompetrol a anunţat ieri şi că îşi rezervă dreptul de a solicita asumarea răspunderii juridice a celor care prin declaraţii pot aduce atingere activităţilor curente, angajaţilor şi acţionarilor săi. Mai mult, Dinu Patriciu, şeful grupului Rompetrol a declarat: "Asistăm la o manipulare politică, prin crearea unor teorii ale conspiraţiei care urmăresc discreditarea mea şi a activităţilor/angajaţilor Grupului Rompetrol. Ţin să precizez că nici Grupul Rompetrol, al cărui acţionar majoritar este KazMunaiGaz, şi nici eu, în calitate de director genereal al Grupului, nu am avut şi nici nu avem vreo legătură cu perimetrele aflate în discuţie".

Conducerea grupului Rompetrol mai susţine că nu a avut decât relaţii comerciale cu companiile Sterling Resources/ Midia Resources, de prestări servicii pentru perimetrele Craiova Sud şi Midia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb