Afaceri în creştere, pentru "Teraplast"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2017

Grupul Teraplast a realizat în 2016 o cifra de afaceri consolidată de 398,86 milioane lei, în creştere cu 1,3% faţă de 2015, evoluţie susţinută în principal de creşterea livrărilor pe piaţa externă, potrivit unui comunicat transmis ieri.

În 2016 exporturile Grupului Teraplast au crescut cu peste 38% faţă de perioada similară din 2015. Grupul Teraplast exportă în Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia sau Belgia.

În perioada analizată, profitul net al Grupului Teraplast s-a cifrat la 40,32 milioane lei, în creştere cu 14,39% faţă de valoarea obţinută în 2015.

Mircea Hotoleanu, director general Teraplast, a declarat: "Evoluţia din 2016 ar fi putut să fie chiar mai bună dacă segmentul de infrastructură nu ar fi intrat în blocaj începând cu luna iulie. În noua axă de finanţare 2014-2020 infrastructura de mediu (apă şi apă uzată) beneficiază de finanţări nerambursabile de 6,32 miliarde euro. Cu toate acestea la 2 ani de la lansarea noii axe de finanţare niciunul din cele 43 de proiecte noi de infrastructură de mediu nu este în etapă de semnare a contractelor de lucrări, majoritatea fiind cel mult în faza de proiectare.

Am reuşit să contracarăm scăderile din infrastructură prin creşterea livrărilor la export, strategie pe care o vom aborda şi în perioada următoare. Pentru 2017 ne propunem ca exporturile să evolueze ca pondere în cifra de afaceri a Grupului Teraplast".

Creanţele Grupului Teraplast au scăzut cu peste 24% în 2016, pe fondul reducerii termenelor de plată pentru clienţi şi ca urmare a unei mai bune colectări a banilor din piaţă, conform companie.

În ceea ce priveşte stocurile, creşterea lor cu peste 25% în 2016 a fost generată de politica de protecţie faţă de fluctuaţiile preţurilor materiilor prime, strategie care, sprijinită şi de creşterea vânzărilor, a contribuit la eficienţa operaţională înregistrată în 2016, a mai transmis emitentul.

Grupul Teraplast a realizat în 2016 investiţii totale în valoare de peste 13,77 milioane lei.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiară TeraSteel (nouă denumire a Plastsistem începând cu ianuarie 2017), subsidiară TeraGlass (începând cu aprilie 2015, anterior activitatea TeraGlass fiind organizată ca o linie de business a companiei Teraplast), subsidiară Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016) şi Politub (entitate controlată în comun sub formă de asociere în participaţie).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb