iHunt Technology (HUNT), retailer online şi producător de telefoane mobile, a obţinut în primul trimestru al anului o cifră de afaceri de 10,6 milioane de lei, cu 15,7% sub cea din primele trei luni ale anului trecut, în timp ce profitul net a coborât puternic, de la 0,97 milioane lei în ianuarie-martie 2022, la 0,05 milioane lei în primul trimestru al acestui an, conform raportului companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
"În primele trei luni ale anului 2023, cifra de afaceri reflectă eforturile făcute pentru adaptarea la noile condiţii economice şi cerinţele acestora. În contextul noilor nevoi, am pus accent pe îmbunătăţirea calităţii şi diversificarea portofoliului de produse, o evoluţie naturală şi necesară în cadrul strategiei noastre", spune directorul general Vlad Mihai Hristea.
Conform companiei, trendul descrescător al pieţei globale de telefoane inteligente a continuat şi în prima parte a anului 2023, după câteva trimestre de declin. "Această tendinţă este influenţată de inflaţia ridicată şi de mediul economic incert rezultat în urma unui context geopolitic tumultuos", se menţionează în raport.
Cheltuielile cu mărfurile s-au ridicat la 7,7 milioane de lei, cu 12,8% sub cele din pimele trei luni ale anului trecut, în timp ce alte cheltuieli din exploatare au fost de circa 1,5 milioane de lei, cu 24,9% mai mici decât cele din primele trei luni ale anului trecut. Cheltuielile privind prestaţiile externe au fost de 1,4 milioane lei, cu 17,2% sub cele din perioada ianuarie-martie 2022.
În acest context, pentru primele trei luni ale anului, iHunt Technology a raportat un câştig din exploatare de 0,98 milioane de lei, cu 34,6% sub cel din primele trei luni ale anului trecut, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 0,92 milioane de lei. "Cheltuielile financiare înregistrează, în primul trimestru din 2023, o valoare de 1,2 milioane lei, cu 60% mai mare decât în perioada de referinţă. Acestea sunt compuse în proporţie de peste 65,6% din diferenţe nefavorabile de curs valutar şi 32,1% din cheltuieli privind dobânzile", conform raportului companiei.
La finele anului trecut, fondatorul Cezar Stroe avea 51,2% din retailerul online şi producătorul de telefoane mobile.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Dinu în data de 29.05.2023, 21:59)
cea mai tare companie de telefonie locala,voi vinde toate iPhone urile familiei,inclusiv pe al meu,si ne vom cumpara toti iHunt,sa vad si ce imprumut maxim imi da banca,sa pot cumpara mai multe produse iHunt,in afara faptului ca detin de peste 100.000 lei,actiuni iHunt