Afacerile Alro au scăzut cu 3%, în primul trimestru

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2013

Alro Slatina (ALR), cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală si de Est, a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, pierderi ajustate de 26,8 milioane lei (6,1 milioane euro) şi o cifră de afaceri în scădere cu 3,3%, la 526 milioane lei (120 milioane euro), potrivit unui comunicat al companiei.

În primele trei luni ale anului trecut, compania a consemnat un profit net ajustat de 48 milioane lei şi o cifră de afaceri de 544 milioane lei.

Marian Năstase, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Alro a declarat: "Rezultatele financiare ale companiei, deja afectate de o piaţă în continuă scădere, sunt puternic influenţate de factori din afara industriei aluminiului. Pe de o parte, ne-am confruntat cu o reducere importantă a cotaţiei aluminiului la nivel internaţional, iar pe de altă parte, în rezultatul final se regăsesc taxele pe energie, derivativele si alte cheltuieli care nu reflectă performanţa de bază a companiei. Toate aceste elemente au anulat profitul provenit din activitatea de bază".

Profitul de 88,8 milioane lei, înregistrat în primul trimestru din acest an, a fost ajustat cu cheltuielile din reversarea deprecierii activelor, cu impactul din instrumente financiare derivate care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire şi cu alte elemente de venituri şi cheltuieli care nu reflectă performanţa activităţii de bază a companiei, potrivit Alro.

Producţia de aluminiu procesat a crescut, în primele trei luni, la 18.821 de tone, de la 16.549 de tone în perioa-da similară a anului trecut. Producţia totală de aluminiu primar a fost de 62.400 de tone, de la 59.675 de tone în primul trimestru al anului trecut.

Vânzările totale de aluminiu au scăzut la 526 de milioane lei, deşi producţia vândută totală a fost cu 565 tone mai mare. Această reducere a fost determinată de cotaţia în scădere a aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra (LME).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb