AFGANISTAN: Cel puţin 61 de morţi şi 207 de răniţi într-un atentat la Kabul

Laura Boico
Internaţional / 23 iulie 2016

Actualizare 16:20

Cel puţin 61 de persoane au fost ucise şi 207 rănite astăzi într-un dublu atentat care a vizat o manifestaţie paşnică la Kabul a comunităţii hazara, a anunţat un oficial din Ministerul Sănătăţii din Afganistan, informează DPA, citată de Agerpres.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de astăzi de la Kabul, potrivit unei ştiri difuzate de agenţia Amaq, apropiată grupării, transmite Reuters. "Doi combatanţi ai Stat Islamic şi-au detonat centurile cu explozibili la o întâlnire a şiiţilor în... oraşul Kabul din Afganistan", a anunţat Amaq într-o alertă.

În acelaşi timp, insurgenţa talibană a transmis că nu se află în spatele atacului. Principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a menţionat într-o declaraţie de presă că mişcarea "nu are niciun fel de implicare în acest atac tragic". El a adăugat că atacul a fost comis de "cercuri inamice".

(L.B.)

---------

Cel puţin "20 de persoane au fost ucise şi 160 rănite" astăzi într-un atentat care a vizat o manifestaţie paşnică la Kabul, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Mohammad Ismail Kawoosi, potrivit Agerpres.

"Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi 160 rănite, dar este vorba despre un prim bilanţ al spitalelor noastre, iar acesta ar putea creşte", a spus Kawoosi, care anunţase anterior că "50 de morţi şi răniţi" au fost trimişi la un singur centru medical, spitalul Istiqlal, aflat în apropierea locului atentatului.

Potrivit unui purtător de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne de la Kabul, explozia care a vizat protestul minorităţii hazara este "cu siguranţă consecinţa unui atac sinucigaş comis de un kamikaze aflat" în mijlocul mulţimii.

Câteva mii de manifestanţi aparţinând comunităţii hazara (şiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în linişte începând de dimineaţă pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcţia unei linii de înaltă tensiune şi care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru).

Pentru liderii hazara, acest traseu este un nou semn al discriminării cu care se confruntă comunitatea şi provincia lor, cea mai puţin dezvoltată din Afganistan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb