AFLAT ÎN BUCUREŞTI, Premierul Albaniei solicită din nou României recunoaşterea Kosovo ca stat independent

Elena Deacu
Politică / 27 februarie 2015

Premierul Albaniei, Edi Rama, aflat la Bucureşti, a solicitat din nou României recunoaşterea provinciei Kosovo ca stat independent, arătând că, în opinia sa, rezolvarea acestei probleme va asigura securitatea regională şi va estompa anumite "tendinţe şi frustrări ale altor ţări vecine".

"Vin de repetate ori cu cererea de recunoaştere a independenţei ca stat a Kosovo şi, de asemenea, cu cererea ca România să ofere sprijin permanent ca această ţară să devină membră în această uniune a ţărilor în familia din care ea face parte. Noi avem convingerea că deja problema recunoaşterii statului Kosovo nu este o problemă bilaterală, ci este o problemă comună care ne priveşte pe toţi în sprijinul asigurării siguranţei regionale şi pentru a estompa anumite tendinţe şi frustrări altor ţări vecine", a spus Edi Rama, după discuţiile avute cu premierul Victor Ponta.

În noiembrie 2013, aflat de asemenea la Bucureşti, premierul Albaniei arăta că apreciză atitudinea lui Ponta în problema Kosovo, fosta provincie sârbă care şi-a proclamat independenţa în 2008, şi preciza că aşteaptă cu nerăbdare ca recunoşterea statului Kosovo de către România să aibă loc, apreciind că acest fapt va contribui la liniştea şi dezvoltarea regiunii.

În vara aceluiaşi an, premierul Victor Ponta declarase că nu se fereşte să afirme că România trebuie să recunoască independenţa Kosovo.

Ulterior, în octombrie 2013,Ponta, aflat la Washington, i-a spus vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, că în 2014 "nu se va întâmpla nimic" în ceea ce priveşte recunoaşterea Kosovo, dar că în 2015 România va avea o poziţie coordonată cu partenerii internaţionali.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Edi Rama: "apreciind că acest fapt va contribui la liniştea şi dezvoltarea regiunii"

    completez eu "și a Ținutului Secuiesc". De asta se tem structurile statului. 

    1. ...completez si eu; n-ai prins esentialul: "Noi avem convingerea că deja problema recunoaşterii statului Kosovo nu este o problemă bilaterală, ci este o problemă comună care ne priveşte pe toţi în sprijinul asigurării siguranţei regionale şi pentru a estompa anumite tendinţe şi frustrări altor ţări vecine", a spus Edi Rama,!!? care tari vecine? spre vest??  

      ...completez si eu; n-ai prins esentialul: "Noi avem convingerea că deja problema recunoaşterii statului Kosovo nu este o problemă bilaterală, ci este o problemă comună care ne priveşte pe toţi în sprijinul asigurării siguranţei regionale şi pentru a estompa anumite tendinţe şi frustrări altor ţări vecine", a spus Edi Rama,!!? care tari vecine? spre vest??  

    Curios, ne cere exact ce nu-i putem oferi! 

    Kosovarul asta sa se duca in germania sa-l impuste si pe el cind mai fura BMW-uri si sa-si vada de pupat dosul la americani mai departe. Nu avem ce sa recunoastem iar Ponta e ocupat cu ungurii care fura pentru el cum sa recunoasca ceva ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb