AGENŢIILE DE PRESĂ: Adunarea Naţională franceză este afectată de noul coronavirus

F.D.
Internaţional / 6 martie 2020

Adunarea Naţională franceză este afectată de noul coronavirus

Adunarea Naţională franceză nu a fost cruţată de coronavirus, după spitalizarea unui deputat, un nou semn al unei epidemii de-acum considerată "inexorabilă", relatează AFP.

Un deputat din cadrul Partidului Les Republicains (LR), Jean-Luc Reitzer, a fost spitalizat la "reanimare", un salariat al Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului francez, a fost infectat, iar un caz "suspect" a fost anunţat la preşedinţia Adunării joi seara.

Potrivit bilanţului naţional stabilit la ora locală 16.00 (17.00, ora României) şi anunţat joi seara de Jerôme Salomon, directorul general al Sănătăţii, 423 de persoane au fost contaminate pe teritoriul francez, dintre care 138 de cazuri nou confirmate, şi trei noi decese - care cresc la şapte bilanţul total al persoanelor decedate.

RATP a anunţat joi seara că un şofer de autobuz din Paris a fost contaminat de coronavirus, după un prim caz al unei agente de la metrou.

Prefectura Morbihan anunţa, la ora locală 20.30 (21.30, ora României), al 23-lea caz în acest departament, unul dintre cele mai afectate. În Occitanie, patru cazuri noi au fost confirmate joi seara de Agenţia regională de Sănătate.

Creşterea înregistrată joi reprezintă cea mai puternică creştere a contaminărilor şi deceselor într-o singură zi de la începutul crizei.

Această accelerare l-a determinat pe preşedintele Emmanuel Macron să-i avertizeze pe francezi cu privire la caracterul "inexorabil" al acestei epidemii.

"Există un moment în care, o ştim cu toţii (...) o epidemie este oricum inexorabilă", a declarat joişeful statului, care a primit aproximativ 20 de specialişti la Palatul Elysee, pentru a "încerca să oprească venirea, iar apoi încetinirea" propagării bolii.

Potrivit profesorului Jean-François Delfraissy, un specialist în boli infecţioase care participa la reuniune, trecrea de la faza a 2-a, în curs, la faza a 3-a a epidemiei - care urmează să impună restricţiile cele mai constrângătoare - urmează să aibă loc "peste câteva zile sau săptămâni".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cred ca este cel mai NEMERNIC presedinte al REPUBLICII FRANCEZE.Posibil ca este in stare sa faca SEX si cu masa.Nu credeam ca poporul francez sa aleaga un PSIHOPAT sexual presedinte.Se vede dupa fata lui,Hitler este mic copil.Posibil ca acest popandau al REPUBLICII FRANCEZE sa se umple de BLENORAGIE si nu de coronavirus.Nu am vazut de cand s-a proclamat REBUBLICA sa vad o ASCHIMODIE cum este NESIMTITUL asta.Asta e,SOMNUL NATIUNII NASTE MONTRII ,un fel de piticul PORNO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb