Agroland Agribusiness raportează venituri de 19 milioane de lei în primul trimestru din 2023

S.B.
Piaţa de Capital / 23 mai 2023

Agroland Agribusiness raportează venituri de 19 milioane de lei în primul trimestru din 2023

Agroland Agribusiness raportează venituri din exploatare de 19 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele trei luni din acest an, cheltuielile au crescut cu 23% comparativ cu primul trimestru din 2022, din cauza presiunii inflaţioniste, rezultând astfel scăderea EBITDA cu 19%, până la 1,2 milioane de lei, în timp ce profitul net a scăzut cu 36% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, ajungând la 0,5 milioane de lei.

"Având în vedere că primul trimestru în agribusiness, în special pentru companiile care se ocupă cu inputuri, este marcat în primul rând de costuri, un început profitabil al anului este un semn pozitiv, mai ales considerând situaţia volatilă şi dificilă pentru fermieri din cel de-al doilea semestru al anului 2022. Aşa cum a fost aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor, din 28 aprilie 2023, pentru acest an, Agroland Agribusiness vizează vânzări nete de 81,8 milioane lei şi un profit net de 3,2 milioane de lei. Obiectivul nostru este să continuăm dezvoltarea liniei de produse proprii, astfel încât să putem oferi alternative de calitate produselor de pe piaţă, cu scopul de a creşte fidelizarea clienţilor. De asemenea, vom continua să ne dezvoltăm echipele de vânzări şi de trading, pentru a continua să fim aproape de clienţii noştri şi să le oferim consultanţă şi oferte competitive la nivelul tuturor liniilor de business. Suntem încrezători că avem capacitatea de a transforma în oportunităţi provocările din perioada următoare datorită echipei puternice pe care o avem, a produselor noastre inovatoare, precum şi mulţumită partenerilor care au încredere în noi", a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

În primul trimestru al anului, Agroland Agribusiness a facturat un număr de 320 de clienţi, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a consolidării relaţiei cu partenerii existenţi, a creşterii vizibilităţii companiei şi atragerii de noi clienţi.

La nivelul veniturilor pe categorii, în primele trei luni din 2023, compania a înregistrat cea mai mare creştere la nivelul pesticidelor, o majorare cu 47%, până la 6,4 milioane de lei. A doua cea mai importantă creştere a fost înregistrată la nivelul seminţelor input, care au generat venituri de 6,1 milioane de lei, o creştere cu 3%. În primul trimestru din 2023, activitatea de trading de cereale a generat venituri de 2,1 milioane de lei.

În ceea ce priveşte celelalte categorii, la nivelul fertilizanţilor a fost înregistrată o scădere de 7%, până la 7,1 milioane de lei, cauzată de volatilitatea preţurilor care au crescut în cel de-al treilea trimestru din 2022, dar au scăzut masiv în ultimul trimestru al anului trecut şi au generat un comportament atipic din partea fermierilor. Aceştia au decis să nu vândă produsele recoltate, limitându-şi lichidităţile şi, implicit, posibilitatea de a achiziţiona fertilizanţi.

În data de 14 iunie 2023, Agroland Agribusiness va plăti dividendele către acţionarii care deţin acţiuni AAB la data de înregistrare de 26 mai 2023. Suma brută totală a dividendului este de 843.750 lei din profiturile înregistrate în 2022, iar dividendul brut pe acţiune este de 0,15 lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. O actiune umflata la listare si care este in picaj de la inceput. Este genul de sifonare de catre actionarul majoritar care dupa ce a vandut la o valuare micinoasa prin SOP isi ia actiunui fara sa le merite. Nu inteleg de ce se aproba de ASF SOP la firme ale caror actiuni se duc in cap. Vai de piata romaneasca de actiuni.

    1. nu a fost nici o vanzare a vreunui majoritar la AAB , banii ai intrat in companie nepriceputule prin majorare de capital social

      de cand aproba ASF SOP-urile? sa aprobe si salariile?

    creste numarul de clienti, cresc vanzarile

    vine si profitul  

    cand ai apoape 50% crestere la nivelul pesticidelor e clar ca nu merita investit.

    pas,pas. 

    Datoriile au crescut cu 10 mil si cifra de afaceri doar cu 3 mil. Sa vina Florin Coman sa ne explice ce diamant avem

    1. au vandut mai mult, au creante de incasat, este normal sa creasca datoriile pe termen scurt

      "au vandut mai mult" = cu 3 mil mai mult

      datoriile au crescut 10 cu mil. E clar ca nu prea incaseaza, vad ca acum nu mai baga placa cu "creantele nu trebuie sa fie mai mult de 60% din cifra de afaceri" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb