AJUTOARE LA CALDURĂ: PD-L somează Guvernul să-şi respecte obligaţiile faţă de administraţiile locale

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 19 august 2008

PD-L somează Guvernul să-şi respecte obligaţiile faţă de administraţiile locale

Partidul Democrat Liberal (PD-L) somează Guvernul să-şi achite obligaţiile faţă de administraţiile locale, în special cele legate de plata subvenţiilor pentru căldură, a anunţat, ieri, preşedintele PD-L, Emil Boc, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

Liderul democrat-liberal a subliniat că, dacă Guvernul nu va achita cota de 45% din costul combustibilului utilizat în iarna trecută de administraţiile locale, foarte multe primării de municipii şi oraşe "vor intra în colaps".

Boc a apreciat că există ris-cul ca, în iarna ce urmează, mai multor oraşe, "să li se taie gazul de la conductă", cei care vor avea de suferit fiind tot cetăţenii.

Acesta a subliniat că în bugetul de stat au fost prevăzute doar 3.000 miliarde de lei vechi (300 milioane de lei noi) pentru plata pe iarna 2007-2008 a acestor subvenţii, în timp ce necesarul ar fi fost de 7.000 de miliarde de lei vechi şi s-au alocat doar o mie de miliarde.

Emil Boc a mai declarat că, dacă Guvernul nu îşi va achita aceste obligaţii până la sfârşitul lunii august, PD-L va recomanda administraţiilor locale să dea în judecată Executivul pentru recuperarea banilor.

Totodată, preşedintele PD-L a acuzat Guvernul "de clientelism politic", susţinând că sumele necesare primăriilor sunt "pregătite de PNL pentru a fi acordate administraţiilor locale conduse de primari liberali, dar şi ai altor partide, în perioa-da campaniei electorale".

La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat că Guvernul nu s-a achitat nici de plata investiţiilor necesare pentru pregătirea noului an şcolar, precum şi a sumelor necesare extinderii programului "laptele şi cornul" la nivelul claselor V-VIII şi pentru punerea în aplicare a legii privind acordarea de miere şcolarilor.

Stolojan a precizat că Guvernul nu a acordat administraţiilor locale din zonele afectate de inundaţii banii pentru refacerea insfrastructurii.

Prim-vicepreşedintele PD-L a subliniat că toate aceste dis-cuţii "ţin de o problemă mai veche", aceea a transferului de atribuţii către administraţiile locale, fără ca Guvernul să pună la dispoziţia acestora şi sumele aferente achitării de aceste obligaţii.

"Nu mai este admisibil ca pentru cheltuieli, care sunt în sarcina administraţiei locale, să nu ai resurse în bugetul local şi să stai cu mâna întinsă la Guvern să-ţi dea de la bugetul de stat subvenţia", a spus Stolojan, care a precizat că în Programul de guvernare al PD-L sunt prevăzute măsuri reale de descentralizare a administraţiei publice.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb