Curtea de Apel Bucureşti a amânat, ieri, pentru 12 februarie, un al doilea proces în care Ministerul Apărării Naţionale solicită suspendarea şi anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă.
MApN a depus la Curtea de Apel Bucureşti două acţiuni în contencios administrativ având acelaşi obiect: "anulare act administrativ + suspendare dec. nr.1331/28.12.2018".
Cele două acţiuni au fost introduse în instanţă pe 11 şi 14 ianuarie şi s-au judecat separat, astăzi, de magistraţii Vasile Bîcu şi Silviu Barbu.
În primul proces, reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale au cerut conexarea celor două dosare, susţinând că cererile depuse de MApN sunt identice şi nu pot fi dezbătute separat.
În replică, MApN susţine că cererile sale nu sunt identice, deoarece prima se întemeiază pe articolul 14 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, iar a doua pe articolul 15 din acelaşi act normativ.
Instanţa a dat dreptate MApN şi a respins cererea de conexare.
Ulterior, consilierul care reprezenta MApN a anunţat că renunţă în primul dosar la capătul de cerere privind anularea decretului semnat de Iohannis, iar judecătorul Vasile Bîcu a rămas în pronunţare pentru joi, 31 ianuarie, doar pe cererea de suspendare.
În al doilea proces, MApN a cerut amânarea dezbaterilor şi a susţinut că între cele două cereri există o legătură de cauzalitate, relatează Agerpres.
În replică, Administraţia Prezidenţială a cerut din nou conexarea celor două dosare de vreme ce MApN recunoaşte că există o legătură între ele, însă judecătorul Silviu Barbu nu a fost de acord, explicând că se poate invoca conexarea doar în primul dosar.
Judecătorul Silviu Barbu a amânat al doilea dosar pentru 12 februarie, motivul fiind că MApN are nevoie de timp pentru a-şi pregăti apărarea.
Practic, dacă Curtea de Apel Bucureşti respinge, joi, prima cerere de suspendare, MApN mai are o şansă de câştig în al doilea proces pe data de 12 februarie, deşi cele două procese au acelaşi obiect.
Pe 28 decembrie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a semnat decretul prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMAp. Tot atunci, Iohannis preciza că nu a fost aprobată propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, privind numirea generalului Dumitru Scarlat la şefia Statului Major al Apărării.
1. fără titlu
(mesaj trimis de ?????? în data de 30.01.2019, 00:10)
Probabil Curtea Militară de Apel și nu Curtea de Apel, fiind despre o decizie de organizare a activității armatei ?
2. In general seful statului hotărăș
(mesaj trimis de Mihai în data de 30.01.2019, 09:47)
Seful statului, ce e el, presedinte, monarh,..., hotărăște in toata lumea orientarea militara.
E sabotaj ce face guvernul acum si nu asta era problema acum.
Posibil tot interese economice sa fi fost la mijloc.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.01.2019, 12:48)
Și orientarea sexuală!?