"Alaska Air" cumpără "Virgin America" pe 2,6 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie 2016

"Alaska Air" cumpără "Virgin America" pe 2,6 miliarde dolari

Operatorul de transport aerian "Alaska Air Group" Inc. a decis, ieri, să preia "Virgin America" Inc. pe 2,6 miliarde de dolari, conform anunţului făcut de cumpărător.

În această tranzacţie, "Alaska Air" va plăti 57 de dolari pentru o acţiune "Virgin America", totalul afacerii valorând circa 4 miliarde de dolari dacă sunt incluse datoriile şi alte elemente speciale. Preţul de 57 de dolari este cu 47% mai mare faţă de cotaţia de închidere a titlurilor "Virgin America", la finele săptămânii trecute.

Fuziunea celor două societăţii a fost aprobată în mod unanim de board-urile acestora. Noua entitate care ia astfel naştere va avea sediul în Seattle, unde este centrul companiei "Alaska".

Prin combinarea operaţiunilor celor două companii aeriene, "Alaska Airlines" se va extinde în California şi îşi va consolida capacitatea de a concura cu primii patru mari operatori de transport aerian din SUA. Totodată, "Alaska Airlines" obţine un acces sporit la hub-urile de pe Coasta de Est, printre care aeroportul internaţional John F. Kennedy, LaGuardia din New York şi Ronald Reagan Washington National. În prezent, patru companii aeriene - "American Airlines Group" Inc., "United Continental Holdings" Inc., "Delta Air Lines" Inc. şi "Southwest Airlines" Co. -, controlează 80% din piaţa transportului aerian din SUA.

În urma tranzacţiei anunţate ieri, "Alaska Airlines" şi "Virgin America" îşi consolidează un parteneriat lansat în 2005.

"Alaska Air" a concurat cu "JetBlue Airways" Corp. din New York pentru preluarea "Virgin America", spun surse apropiate situaţiei, citate de presa internaţională. Conform surselor, "Alaska" a câştigat bătălia datorită "bilanţului său contabil curat", care îi permite să împrumute mai uşor fondurile necesare achiziţiei. Mai mult, sursele spun că "JetBlue" ar fi renunţat la cursă din cauza preţului prea mare de achiziţie.

În cazul în care fuziunea nu va mai avea loc, în anumite circumstanţe, "Virgin" va trebui să despăgubească "Alaska" cu 78,5 milioane de dolari.

"Alaska" anticipează că fuziunea cu "Virgin America" se va finaliza până la data de 1 ianuarie 2017. Totodată, compania estimează că această afacere îi va spori vânzările anuale cu 27%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb