"Alcatel-Lucent" a obţinut finanţare de 1,6 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 decembrie 2012

"Alcatel-Lucent" urmăreşte să-şi diminueze cheltuielile cu 1,25 miliarde euro până la finele lui 2013, respectiv să revină la profit.

"Alcatel-Lucent" urmăreşte să-şi diminueze cheltuielile cu 1,25 miliarde euro până la finele lui 2013, respectiv să revină la profit.

Producătorul de echipamente de telefonie "Alcatel-Lucent" SA a obţinut o finanţare totală de 1,6 miliarde euro (2,1 miliarde dolari) de la băncile "Credit Suisse Group" AG şi "Goldman Sachs Group" Inc., sumă considerată suficientă pentru revenirea acestuia la profit. Împrumuturile au maturităţi cuprinse între trei ani şi jumătate şi şase ani.

Directorul executiv al companiei franceze, Ben Verwaayen, a declarat că finanţarea obţinută îi va permite acesteia să ia în considerare "în mod agresiv" toate opţiunile de îmbunătăţire a profitabilităţii şi strategiei sale.

Până în prezent, "Alcatel-Lucent" a vândut active, a tăiat posturi şi cheltuieli în vederea redresării sale. Însă, aceste măsuri nu au reuşit să diminueze consumul anual de lichidităţi de 700 de milioane de euro înregistrat din 2006, în urma fuziunii dintre compania franceză "Alcatel" SA şi "Lucent Technologies" din SUA.

În perioada iulie - septembrie 2012, "Alcatel-Lucent" a înregistrat o pierdere netă de 146 de milioane de euro, comparativ cu un profit de 194 de milioane de euro în acelaşi interval din 2011. Acesta a fost al doilea trimestru consecutiv cu pierderi pentru societate.

Amintim că "Alcatel-Lucent" iese, după 25 de ani, din componenţa indicelui CAC 40 al Bursei din Paris, compania urmând să fie înlocuită cu "Gemalto" NV, fabricant olandez de smart-carduri, a cărui valoare de piaţă aproape s-a dublat anul acesta.

Modificarea va deveni efectivă la data de 24 decembrie, iar decizia de înlocuire a companiei "Alcatel-Lucent" s-a bazat pe datele privind capitalul disponibil pentru tranzacţii, valoarea de piaţă şi volumul tranzacţiilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb