India nu plănuieşte să adopte măsuri de retorsiune împotriva tarifului de 26% impus de preşedintele Donald Trump importurilor din această ţară asiatică, potrivit unui oficial guvernamental indian, care a invocat negocierile aflate în desfăşurare pentru un acord comercial bilateral, transmite Reuters.
Administraţia prim-ministrului Narendra Modi analizează o clauză din ordinul tarifar al lui Trump care permite o eventuală scutire pentru partenerii comerciali care "întreprind paşi semnificativi pentru a corecta dezechilibrele comerciale ne-reciproce", a precizat oficialul, sub protecţia anonimatului.
Un al doilea oficial guvernamental a declarat că India are un avantaj strategic, fiind una dintre primele ţări care au început negocierile comerciale cu Washington, poziţionându-se mai bine decât alte economii asiatice precum China, Vietnam sau Indonezia, care au fost afectate de tarife mai ridicate impuse de SUA.
În zilele ce au urmat anunţului tarifar al lui Trump, care a provocat haos pe pieţele internaţionale, India s-a alăturat Taiwanului şi Indoneziei în refuzul de a adopta contramăsuri tarifare, în timp ce Comisia Europeană se pregăteşte să taxeze suplimentar produsele americane, ca răspuns la măsurile luate de China.
India şi Statele Unite au convenit în februarie să încheie un acord comercial preliminar până în toamna anului 2025, pentru a rezolva divergenţele privind regimul tarifar.
Biroul premierului Modi nu a oferit un comentariu imediat, în ciuda unei solicitări transmise prin e-mail.
Reuters a relatat luna trecută că India este deschisă reducerii tarifelor pentru importuri americane în valoare de 23 de miliarde de dolari. Guvernul Modi a făcut deja mai mulţi paşi pentru a câştiga favoarea lui Trump: a redus tarifele pentru motocicletele de lux şi bourbonul american şi a eliminat o taxă digitală care afecta giganţii tehnologici din SUA.
Totuşi, tarifele impuse de Trump ar putea încetini creşterea economică a Indiei cu 20-40 de puncte de bază în actualul exerciţiu financiar, şi ar putea afecta grav industria diamantelor, care exportă peste o treime din producţia sa către Statele Unite, punând în pericol mii de locuri de muncă, scrie Reuters.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2025, 19:46)
India deja a reactionat .India impreuna cu UE devin acum partenere militare, economice si sociale iar UE isi mareste numarul natiunilor cu care face comert liber adugind China , Mercosur ,tarile limitrofe Rusiei si chiar India .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.04.2025, 09:30)
Republicile Central Asiatice sunt cheia noului drum al matasii. Si ele au tot interesul sa treaca prin tarile lor, si mai putin prin Rusia. Hai odata cu cablul ala submarin!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2025, 21:09)
Inteligenti indienii.
Chinezii au sarit ca Prunea in meciul cu Suedia.
Sah mat dat de Trump Chinei.
Comunismul se duce dracului si acolo.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 06.04.2025, 21:25)
Când ai luat un 20,% și vine plăcintă de 37,ce negociere poți face de la peste 50?
Pt China s a pregătit Trump să pună tarife mari,cu restul negociază ,asta a fost scopul!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2025, 21:52)
Buni diplomati indienii,
nu au luat barosul in mana ca Ursula Pfitzer
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2025, 23:48)
Unele tari suverane si independente,
reactioneaza pe baze economice,in interesul lor,
si nu politic,ca cele sub comanda Ursulei Pfitzer.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.04.2025, 07:12)
ce nu intelegeti voi, toate taxele astea sunt pentru prosti un fel bla bla bla nu rezolva nimeni nimic, adanceste discrepanta intre bagat si sarac, cica vrea sa regleze deficitul , care deficit ??
va enumar eu deficitul de aici,
1. o natiune de lenesi care traiesc din ajutor de stat pt care se plateste si chiria .
2. taxe care nu se aplica bogatilor
3 taxe care nu se aplica corporatiilor
4. salarii f mari peste tot, neintelese ( comp se imprumuta de la banci chiar daca nu le merge afacerea si dupa dau faliment)
5. stocks ,schema ponzi , vezi P/E comp comparat cu restul lumii, tot o manevra acoperita de Freddie Mae si Freddie Mac
Totul este pentru clasa f bogata, restul ii praf in ochii prostilor, nu intereseaza pe nimeni, in rest vine duma cu crypto alde nsaul ( taie din cuv sa intelegi)
bafta, si nu uitati in zece ramanem vreo 1/2 bulion
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.04.2025, 09:34)
Titlurile de stat americane sunt singurele pe plus. Inteleg ca esti antiamerican, ai toate motivele, dar ce listezi tu mai sus nu sunt argumente. Economia Americana ramane economia hegemonica a lumii. Au peste 800 de baze militare in afara granitelor!
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.04.2025, 18:51)
antiamrican !! aici traiesc si traiesc bine, spun adevarul, daca opresti printerul vai de mama lor, 90% traiesc in saracie, singura economie ii sa printeze bani si sportul olimpic le pistolares, ce crezi ca o vrut sa faca musca sa rezolve din probleme astea , nu poate , praf in ochii lumii, adica tu imi spui ca alea 800 de baze ii gaura economiei , Nu ! sau ii santajul ???