ALEGERI ÎN SUA, REZULTATE PRELIMINARE Democraţii - favoriţi în Senat, republicanii - în Camera Reprezentanţilor

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 noiembrie 2022

Democraţii - favoriţi în Senat, republicanii - în Camera Reprezentanţilor

Primele rezultate preliminare ale alegerilor de la jumătatea mandatului desfăşurate în SUA arătau, ieri, că, în Senat, democraţii conduc cu 48 la 47, iar în Camera Reprezentanţilor - republicanii, cu 199 la 172. Republicanii sunt favoriţi pentru recâştigarea controlului în Cameră, obţinând deja cele mai multe locuri din totalul de 435.

Totodată, republicanii şi-au asigurat unul dintre cele mai disputate mandate în Congres. J.D. Vance, unul dintre protejaţii ex-preşedintelui Donald Trump, a câştigat mandatul de senator de Ohio, după o campanie axată pe problema inflaţiei, conform AFP.

Trump, care a contribuit la campaniile mai multor candidaţi republicani, speră ca succesul acestora să îi asigure calea pentru lansarea candidaturii la alegerile prezidenţiale din 2024. Trump, în vârstă de 76 de ani, a promis că va face "un anunţ foarte important" în 15 noiembrie.

Donald Trump a declarat că, în situaţia în care republicanii câştigă controlul Congresului, el este cel care merită toată recunoaşterea, însă nu vrea să îşi asume un eventual eşec. Fostul lider de la Casa Albă a spus, citat de NewsNation: "Dacă câştigă, eu ar trebui să primesc întreaga recunoaştere. Dacă pierd, nu ar trebui să fiu deloc considerat vinovat. Însă, probabil, se va întâmpla exact invers".

Donald Trump a făcut personal campanie pentru mai mulţi candidaţi republicani, precum J.D. Vance, în Ohio, sau Mehmet Oz, în Pennsylvania (acesta din urmă pierzând).

De menţionat că republicanul Ron DeSantis, potenţialul rival al lui Donald Trump pentru nominalizarea la alegerile prezidenţiale din 2024, a fost reales marţi guvernator al Floridei.

Pe de altă parte, democratul Maxwell Frost, în vârsta de 25 de ani, a devenit primul reprezentant al "Generaţiei Z" (a adolescenţilor şi tinerilor) care intră în Congresul SUA, câştigând un loc în Cameră.

Actualul preşedinte al SUA, democratul Joe Biden, i-a îndemnat pe americani "să apere democraţia", subliniind: "Puterea e în mâinile voastre. Voi sunteţi unul dintre motivele pentru care sunt mai optimist ca niciodată în legătură cu viitorul Americii! Să ne amintim cine suntem! Suntem Statele Unite ale Americii!".

Conform presei internaţionale, Joe Biden şi-a asigurat consilierii că indiferent cum se vor încheia aceste alegeri, va rămâne ferm în privinţa agendei şi direcţiei administraţiei sale.

Potrivit CNN, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a fost realeasă în funcţie, învingându-l pe adversarul republican John Denis. Democraţii au reuşit să păstreze şi locul disputat de guvernator al statului New York. Guvernatorul în exerciţiu, Kathy Hochul, care l-a înlocuit pe Andrew Cuomo demis după un scandal, l-a învins pe adversarul său republican Lee Zeldin, potrivit NBC.

Kremlin: "Alegerile din SUA nu pot schimba relaţiile noastre"

Kremlinul a declarat ieri că alegerile de la jumătatea mandatului din SUA nu vor îmbunătăţi relaţiile "proaste" dintre Moscova şi Washington, conform AFP.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat: "Aceste alegeri sunt importante, dar nu trebuie să li se exagereze importanţa pe termen scurt şi mediu în relaţiile noastre. Ele nu pot schimba nimic esenţial. Relaţiile noastre sunt în continuare proaste şi aşa vor rămâne".

Întrebat în legătură cu acuzaţiile de amestec al Moscovei în alegerile americane, Peskov a menţionat că nu le mai acordă atenţie, fiind obişnuit cu ele.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Democrația a apus, culcati-va la loc.

    Din păcate pentru republicani n-au găsit un om mai de Doamne Ajuta, au băgat la înaintare un Păcălici și au mers pe mana lui. 

    Mai știu eu un popor care a votat un marinar bețiv, fost turnător, nu o dată ci de două ori.

    Mai mare râsul! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb