Acţionarii SIF Oltenia l-au reconfirmat pe Tudor Ciurezu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii, în cadrul Adunării Generale de sâmbătă, când au avut loc alegeri pentru conducerea companiei.
Anina Radu şi Petre Ghibu au rămas şi ei în Consiliu, prima în calitate de vicepreşedinte.
CA-ul a fost completat de trei nume noi: Ana Bobircă, economist conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice, propusă de fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund, Cristian Buşu, director economic şi membru în Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea, propus de Fondul Templeton Developing Markets Trust şi Daniela Toader de la Axxess Capital, propusă de producătorul de materiale plastice Prodplast.
Potrivit preşedintelui SIF Oltenia, cel de-al şaptelea candidat la Consiliul de Administraţie nu a fost ales, deoarece nu a îndeplinit condiţia de majoritate plus un vot din capitalul prezent şi reprezentat în adunare, urmând să fie cooptat de către Consiliul de Administraţie după ce va fi avizat, până la prima Adunare Generală.
• Dividend brut de 0,13 lei/acţiune
Tot în AGA de sâmbătă, acţionarii au aprobat şi dividendul de 0,13 lei/acţiune, cu plata începând din luna septembrie.
Tudor Ciurezu ne-a mai spus că acţionarii SIF5 au aprobat situaţiile financiare ale societăţii pentru anul 2012, descărcarea de gestiune a administratorilor, bugetul de venituri şi cheltuieli, strategia de dezvoltare, indemnizaţia propusă pentru administratori, precum şi numirea JPA Audit şi Consultanţă în calitate de auditor pentru o perioadă de doi ani.
• Tudor Ciurezu: Voi respecta strategia adoptată de acţionari
Preşedintele SIF Oltenia Tudor Ciurezu ne-a declarat, sâmbătă, că va respecta strategia de dezvoltare pentru anul în curs, adoptată de acţionari, care presupune, printre altele, continuarea negocierilor cu Erste pentru vânzarea participaţiei la BCR.
Potrivit strategiei, principalele direcţii de acţiune vizează continuarea restructurării portofoliului de acţiuni, politica investiţională, dezvoltarea organizaţională şi implementarea principiilor de guvernanţă corporativă.
Societatea se va concentra, din punctul de vedere al politicii de restructurare, pe vânzarea a 11 companii aflate în procedură de reorganizare/lichidare judiciară.
Potrivit conducerii SIF5, deşi vânzarea se va face la preţuri mici, aceasta este oportună şi va avea drept consecinţe reducerea costurilor legate de monitorizarea societăţii şi atragerea de lichidităţi prin susţinerea programului investiţional.
"În ceea ce priveşte participaţia deţinută la Banca Comercială Română, vom continua negocierile cu Erste Group Bank pentru o eventuală fructificare a pachetului deţinut în afara cadrului contractual valabil pentru tranzacţia cu celelalte SIF-uri, a cărui valabilitate a expirat, în condiţii cât mai avantajoase pentru SIF Oltenia", conform strategiei de dezvoltare.
În acest an, conducerea SIF Oltenia se aşteaptă ca societatea să obţină venituri din dividend aproximativ egale cu cele obţinute în 2012, valoarea sumelor investite urmând să fie la nivelul anului 2012.
SIF5 va investi, cu precădere în domeniul energetic şi al utilităţilor, în industria farmaceutică, domeniul financiar-bancar, domeniul imobiliar, dar şi în infrastructură şi industria alimentară.
Adunarea Generală a avut loc la a doua convocare, după ce, vineri, cvorumul necesar nu a fost îndeplinit.
• Anina Radu: "Mă voi ocupa în continuare de proiectele legate de oferte publice de preluare obligatorie"
Anina Radu, vicepreşedintele SIF Oltenia ne-a spus că îşi va continua mandatul în noul Consiliu, însă nu va abandona proiectele pe care le-a început (n.r. "Argus") şi va lucra astfel încât să le ducă la bun sfârşit.
"Mă voi ocupa în continuare de proiectele legate de oferte publice de preluare obligatorie, de care sunt legată", ne-a precizat domnia sa, adăugând: "Îmi doresc ca şi instanţele să lucreze cu noi, pentru că încercăm să ocrotim un interes general, nu particular, al SIF-ului".
Anina Radu ne-a mai spus că va lucra alături de ceilalţi administratori, astfel încât să pună în aplicare, cu succes, strategia de dezvoltare a societăţii, aprobată în AGA.
Anterior desfăşurării AGA, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a limitat de la 8,78% la 5% drepturile de vot în AGA la SIF Oltenia pentru Erste Group Bank, BCR şi şase fonduri de investiţii şi de pensii din acelaşi grup, întrucât aceşti acţionari au depăşit pragul maxim legal de deţinere, de 5% din acţiuni.
Potrivit CNVM, Erste Group Bank acţionează concertat cu Banca Comercială Română, Business Capital for Romania-Opportunity Cooperatief, Romanian Equity Partners Cooperatief, cu un fond de pensii private BCR, fondul de pensii facultative BCR Plus, precum şi cu fondurile de investiţii BCR Dinamic şi BCR Expert.
CNVM a dispus, printr-o ordonanţă, ca acţionarii respectivi să îşi reducă participaţia la 5%, în termen de trei luni.
1. scor
(mesaj trimis de eu în data de 22.04.2013, 10:19)
Pogonaru-restul lumii:3-0.Marele castigator al acestor alegeri!