ALEGERI LOCALE PARŢIALE: Prezenţa la urne de 33 % la nivelul întregii ţări

M.I.
Politică / 12 iunie 2017

Prezenţa la urne de 33 % la nivelul întregii ţări

Actualizare 10:21 MAI: 12 sancţiuni contravenţionale date la alegerile parţiale de duminică

Ministerul Afacerilor Interne informează că, la alegerile parţiale locale de ieri, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 avertismente şi 6 amenzi în valoare de 3.800 lei, şi că se desfăşoară verificări faţă de 11 sesizări penale, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

Alegerile locale parţiale pentru alegerea primarilor din 49 de localităţi din 32 de judeţe s-au desfăşurat fără probleme organizatorice sau incidente care să afecteze rezultatul scrutinului electoral.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, mulţumeşte prefecţilor şi reprezentanţilor structurilor MAI - poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor şi poliţiştilor de frontieră, care au muncit şi au depus eforturi pentru ca acest scrutin să se desfăşoare în condiţii de deplină legalitate.

Conform sursei citate, pe parcursul zilei de duminică au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 avertismente şi 6 amenzi în valoare de 3.800 lei. Au fost verificate în mod operativ situaţiile sesizate prin intermediul sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, nefiind confirmată nicio încălcare a legii.

Sunt în continuare desfăşurate verificări faţă de 11 sesizări cu caracter penal.

Instituţiile Prefectului din cele 32 de judeţe unde au fost organizate alegeri nu au întâmpinat dificultăţi în plan organizatoric, raportând către MAI finalizarea procesului electoral fără probleme, conform sursei citate.

--------

Actualizare 08:45 PNL susţine că a câştigat în cel puţin 16 din cele 49 de localităţi în care au avut loc alegeri locale

Preşedintele PNL Raluca Turcan afirmă, pe pagina sa de Facebook, că liberalii au câştigat primăriile în cel puţin 16 din cele 49 de localităţi în care au avut loc duminică alegeri locale parţiale.

Turcan a scris: "Rezultatele alegerilor parţiale confirmă tendinţa de creştere a Partidului Naţional Liberal precum şi faptul că PNL este principalul opozant al PSD. Am câştigat la Târgu Jiu, unde oamenii s-au convins că PSD aduce doar stagnare. Acolo, candidatul nostru, Marcel Romanescu, a intrat în peste 800 de scări de bloc! Victoria de la Târgu Jiu este încă o dovadă că rezultatele se obţin prin implicare şi prezenţă pe teren".

"Acolo unde există oameni buni şi muncă de echipa, PNL obţine rezultate!", conchide ea.

-------

Circa 33% dintre cei aproximativ 630.000 de alegători aşteptaţi la urne duminică în cadrul alegerilor locale parţiale din ţara noastră s-au prezentat pentru a vota până la ora 21:00, potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente, citat de surse din presă.

Cea mai mare prezenţă se înregistra, la ora 21:00, în judeţele Sălaj - 81,53 %, Alba - 77,32 % şi Caraş Severin - 78.27%, transmite Agerpres.

În judeţul Dolj, unde sunt alegeri pentru funcţia de primar al Craiovei, s-au prezentat la urne doar 19,02% dintre alegători. De asemenea, în judeţul Gorj, unde sunt alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu, prezenţa la urne la ora 21:00 era de circa 31,92%, menţionează agenţia.

În 49 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe s-au desfăşurat duminică alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, în condiţiile în care unii dintre edili au fost aleşi parlamentari la scrutinul din decembrie 2016 sau alţii au fost condamnaţi pentru diferite infracţiuni şi, astfel, nu-şi mai pot exercita mandatul, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb