ALERT/ ALEGERILE BVB Lucian Anghel rămâne preşedintele BVB

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 decembrie 2015

Lucian Anghel rămâne preşedintele BVB

Actualizare 20:35 Lucian Anghel: "Voi încerca să continui măsurile începute în mandatul precedent"

Lucian Anghel, reconfirmat preşedinte al BVB, ne-a declarat, în urma Adunării Generale: "Mă onorează votul de peste 77%. Voi încerca, împreună cu noul CA, să continui măsurile începute în mandatul precedent. Cred că este foarte important ca Bursa să poată să menţină activ şi treaz interesul decidenţilor din România de a continua măsurile necesare upgradării pieţei de capital la statutul de piaţă emergentă. Mai sunt şi alte proiecte prioritare, precum contrapartea centrală. Aş mai dori întărirerea colaborării cu BERD. Cred cu tărie că trebuie prezentată acţionarilor oportunitatea fuziunii cu Sibex, spre aprobare. Trebuie continuate măsurile de promovare a pieţei de capital, pe plan local şi internaţional, în încercarea de atragere a investitorilor, ceea ce să se traducă în creşterea valorii companiei. Trebuie să cooperăm cu brokerii, pentru aducerea la cotă a companiilor private".

Întrebat despre organizarea alegerilor de astăzi, Lucian Anghel a spus: "Am dat şi un comunicat, din partea executivului, prin care ne-am cerut scuze pentru problemele cu IT-ul. Este regretabil ce s-a întâmplat. În momentul alegerii reprezentanţilor conducerii Depozitarului Central nu au fost probleme, deşi a fost folosit acelaşi soft".

(A.A.)

------------

Actualizare 20:26 BVB îşi cere scuze pentru întârzierile apărute la numărătoarea voturilor

BVB a anunţat oficial, prin intermediul unui comunicat, membrii noului Consiliu de Administraţie, precum şi faptul că Lucian Anghel a fost reales preşedinte al CA, cerându-şi scuze pentru "întârzierile semnificative" care au apărut în procesul de numărare a voturilor.

"Bursa de Valori Bucureşti îşi exprimă scuze tuturor persoanelor care au participat la locul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, precum şi tuturor observatorilor, mass media şi tuturor persoanelor interesate, pentru întârzierile semnificative în numărătoarea voturilor exprimate în cadrul AGA - cauzate de o eroare critică în soft-ul IT, dedicat servirii acestui proces, care a determinat decizia de a modifica mecanismul de calcul al voturilor", se arată în comunicatul BVB.

(S.A.)

------------

Actualizare 19:41

Noul preşedinte al BVB este Lucian Anghel, în urma votului exprimat de acţionarii Bursei. Lucian Anghel a obţinut 77% din voturi, în timp ce contracandidatul său, 15,85%, restul fiind voturi neexprimate.

(A.A.)

-----------

Actualizare 18:01 Votul pentru noul preşedinte BVB poate începe

Lucian Anghel a anunţat un cvorum de 63,2% înainte de alegerea preşedintelui, ceea ce înseamnă că acţionarii pot trece la vot.

Candidaţii pentru funcţia de preşedinte sunt Lucian Anghel şi Dan Paul.

(A.A.)

----------------

Actualizare 17:16 Un nou Consiliu de Administraţie al BVB a fost ales

După renumărarea voturilor, Lucian Anghel a anunţat următorul Consiliu de Administraţie al Bursei: Otto Naegeli, Robert Pană, Dan Paul, Cristi Micu, Lucian Anghel, Valerian Ionescu, Gabriel Marica, Octavian Molnar, Radu Toia.

(A.A.)

--------------------

Actualizare 15:51 Dan Paul a cerut verificarea cvorumului

Dan Paul a cerut preşedintelui BVB să verifice cvorumul şedinţei: "Dacă suntem sub 50%, nu mai e nimic corect". Lucian Anghel a răspuns că va reface cvorumul la punctul 3 (alegerea preşedintelui). Domnia sa a încercat să îmbuneze acţionarii, invitându-i la masă: "am adus nişte mâncare!".

(A.A.)

------

Actualizare 15:28 Lucian Anghel: "Am decis să renumărăm voturile manual"

(A.A.)

-----

Actualizare 15:12 Ciurezu: "Suntem acţionarii acestei societăţi, nu adunaţi de pe stradă"

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia, a părăsit şedinţa, după ce şi-a exprimat, pe un ton nervos, nemulţumirea faţă de organizarea AGA: "Nu ne ignoraţi! Spuneţi care este cauza eşecului! Mai aşteptăm sau nu? Suntem acţionarii acestei societăţi, nu adunaţi de pe stradă! Vă mulţumesc pentru modul în care aţi organizat această AGA. Am rugămintea ca după ce număraţi voturile, să verificaţi dacă mai aveţi cvorum pentru alegerea preşedintelui. Am părăsit şedinţa".

(A.A.)

-----

Actualizare 15:09 Paverman: îmi rezerv dreptul să atac rezultatele AGA

Acţionarul Alexandru Paverman a cerut să se consemneze în procesul verbal că îşi rezervă dreptul să conteste AGA în instanţă deoarece are dubii privind corectitudinea rezultatului în urma numeroaselor incidente privind numărarea voturilor.

(A.A.)

-----

Actualizare 14:52 Scandal privind numărarea voturilor - Anghel a anunţat că Dan Paul a avut 200 mii de voturi, dar acesta spune că şi-a acordat singur peste un milion

Lucian Anghel a anunţat că noul CA al BVB este format din Cristi Micu, Robert Pană, Lucian Anghel, Valerian Ionescu, Octavian Molnar, Pompei Lupşan, Stere Farmache, Otto Naegeli şi Dan Paul, în urma votului AGA.

Preşedintele BVB a anunţat că Dan Paul a avut peste 200.000 de voturi.

Dan Paul a protestat: "Cum am avut 200.000 de voturi, dacă eu m-am votat singur cu peste un milion de voturi?"

Lucian Anghel a solicitat verificarea voturilor. Acţionarii vociferează.

(A.A.)

-----

Actualizare 14:28 Anghel: "Mai durează 15 minute"

Preşedintele BVB Lucian Anghel estimează că rezulatul votului va putea fi cunoscut în 15 minute, după ce acţionarii i-au cerut explicaţii pentru întârziere.

"Vă rog să ne spuneţi ce se întâmplă! Stăm de două ore! Cumpărăm un abac dacă este nevoie", a spus Laurenţiu Căpcănaru.

Dan Paul a cerut şi el explicaţii: "De ce Ludwik (n.r Ludwik Sobolewski, ceo-ul BVB) a venit cu voturi de sus (n.r de la un etaj superior al clădirii Bursei)?"

Un membru al secretariatului i-a răspuns că voturile au fost aduse de celălalt membru al secretariatului, nu de directorul BVB, deoarece laptopul din sala AGA a avut probleme, la deschiderea emailurilor. Preşedintele BVB şi-a cerut scuze pentru situaţie, explicând că "Internetul nu merge foarte bine".

(A.A.)

------

Actualizare 13:25 Acţionarii fac glume pe seama întărzierii rezultatelor: "Se numără voturile din Teleorman"

În aşteptarea numărării voturilor, acţionarii au început să facă glume, pe seama întârzierii.

"Cred că se numără voturile din Teleorman", a spus un acţionar, fiind completat de un altul: "sunt probleme pe diaspora", făcând referire la faptul că mailurile cu probleme sunt probabil cele de la străini.

(A.A.)

-----

Actualizare 13:19 Numărătoarea voturilor se prelungeşte

Numărătoarea voturilor se prelungeşte, întrucât unele voturi transmise prin email nu se pot deschide, din cauza semnăturii electronice extinse, conform unor acţionari.

(A.A.)

-----

Actualizare 11:23 Lucian Anghel a anunţat aprobarea procedurii de vot şi a deschis votul pentru membrii CA, prin metoda votului cumulativ.

(A.A.)

------

Actualizare 11:21 Acţionarii au început să îşi pune voturile pentru noul CA în urnă, dar procedura a fost întreruptă

Acţionarii au început să îşi pune voturile pentru noul CA în urnă, dar procedura a fost întreruptă de preşedintele Lucian Anghel, întrucât nu au fost încă afişate rezultatele punctului 1 de pe ordinea de zi - aprobarea procedurii de vot.

(A.A.)

------

Actualizare 11:11 Secretariatul şedinţei AGA va fi asigurat de Ovidiu Dumitrescu şi Nicu Grigoraş, în urma votului acţionarilor.

(A.A.)

-----

Actualizare 11:00 ASF nu s-a băgat în interpretarea Actului constitutiv BVB

ASF a lăsat la interpretarea acţionarilor şi a Consiliului Bursei înţelesul art 41 din actul constitutiv, referitor la numărul de mandate pe care le poate avea un administrator, potrivit lui Lucian Anghel. Acesta a anunţat că CA-ul BVB nu a reuşit să ajungă la o concluzie în acest sens. Anterior, Bursa transmisese acţionarilor, pe lista candidaţilor, că de acest punct din actul constitutiv sunt vizaţi patru candidaţi, printre care Dan Paul, vicepreşedintele BVB, având la bază o opinie juridică.

Dan Paul a distribuit acţionarilor o opinie juridică de la "Dragomir şi Asociaţii", contrară celei a BVB.

Domnia sa a spus: "Actul constitutiv se referă la două mandate legate (succesive)".

Din sală, a luat cuvântul Teodor Nicolaescu, spunând că nu ştie în ce măsură acţionarii pot lua o decizie avizată în aceste condiţii şi a propus amânarea AGA, până când CA al BVB va avea un punct de vedere comun.

Intervenţiile acţionarilor sunt limitate la 3 minute, pe ecran fiind proiectat un cronometru imens.

(A.A.)

-----

Actualizare 10:40 Secretariatul şedinţei va fi format din două persoane

Secretariatul şedinţei va fi format din două persoane. Preşedintele BVB i-a propus pe Ovidiu Dumitrescu şi pe Nicu Grigoraş, iar Lucian Isac, directorul general al Estinvest Focşani, l-a propus pe Laurenţiu Căpcănaru.

(A.A)

-----

Actualizare 10:33 Cvorum de 74,76% la AGA BVB

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) BVB poate începe, după ce preşedintele Bursei, Lucian Anghel, a anunţat un cvorum de 74,76%.

(A.A.)

-----

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, şi Lucian Anghel, preşedintele actual al Bursei de Valori Bucureşti, par să fie favoriţii pentru funcţia supremă de conducere a Bursei, împărţind acţionarii în două tabere, după cum s-au exprimat mai mulţi cunoscători ai pieţei.

Alegerile pentru un nou Consiliu de Administraţie al BVB sunt programate astăzi.

Cu Lucian Anghel ar merge, cel puţin în mod tradiţional, grupurile bancare şi fondurile de pensii, care au calitatea că sunt mai disciplinate şi este mai dificil şi mai puţin probabil să îşi schimbe voturile de pe azi pe mâine. Dar şi aici au fost observate fricţiuni, în ultima vreme, căci unele fonduri se pare că ar fi nemulţumite de faptul că BVB, sub conducerea lui Anghel, s-a concentrat prea mult pe evenimente de marketing, în ultima perioadă.

În schimb, despre Dan Paul se spune că şi-a făcut o campanie fermă şi că, pe lângă brokerii independenţi, pe care se bazează, a căutat să disloce şi o parte din voturile din tabăra lui Anghel.

În plus, preşedinţii a trei SIF-uri - SIF Moldova, SIF Transilvania şi SIF Oltenia - au participat, săptămâna trecută, personal, la Gala Premiilor Pieţei de Capital, organizată de Asociaţia Brokerilor, ceea ce ar putea sugera o oarecare preferinţă, la alegerile de astăzi.

Dar, vorba cuiva, "este o enigmă ce vor face SIF-urile". Se pare că acestea vor decide chiar în ziua AGA, căci vor vota la faţa locului.

Înainte de AGA, atmosfera este una aproape de război.

"Se fac jocuri cum nu îţi imaginezi, se promite, se ameninţă", ne-a spus un acţionar al Bursei.

Calculele sunt cu atât mai complicate cu cât pe lista de candidaţi figurează Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF Moldova, funcţie care este incompatibilă cu cea de administrator BVB, conform regulamentelor Autorităţii de Supraveghere Financiară.

"Voturile pentru Doroş vor fi irosite", ne-au spus mai multe voci din piaţă, care susţin că acesta va primi voturile să intre în CA, dar nu va fi validat de ASF.

În afară de Lucian Anghel şi Dan Paul, cotaţi cu şanse să intre în CA-ul BVB, în afară de unii dintre actualii administratori, sunt Otto E. Naegeli, înscris la propunerea BERD, avocatul Alina Constantinescu şi, eventual, Cristian Micu, propus de Nicolae Albu.

Campania pentru scaunele de administrator BVB nu a fost însă la fel de agresivă ca cea pentru preşedinţie, fiind caracterizată drept "haotică".

"Fiecare s-a gândit numai la propria persoană şi nu s-a mers pe promovarea unor echipe la conducerea BVB, ceea ce ar fi fost mai constructiv", ne-a spus un acţionar.

Interesul destul de scăzut pentru celelalte locuri din board, în afară de preşedinţie, poate ascunde şi alte substraturi. Nu este exclus ca unii acţionari să se gândească deja la contestarea Adunării Generale şi la reluarea alegerilor.

Din actualul Consiliu, şapte membri doresc să îşi păstreze scaunele: Lucian Anghel, Valerian Ionescu, Stere Farmache, Dan Paul, Octavian Molnar, Adrian Lupşan şi Robert Cosmin Pană.

Ceilalţi nouă candidaţi sunt Claudiu Doroş, vicepreşedinte SIF Moldova, Otto E. Naegeli (BERD), Gabriel Marica (autopropus), Cristian Micu (propus de Nicolae Albu), Ovidiu Sergiu Pop, fost preşedinte al Depozitarului Central, Radu Toia, fost director de autorizare şi reglementare al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi fost director general adjunct la SIF Transilvania, Alina Constantinescu, fost avocat al BVB, Mircea Ilie şi Lucian Dobre, foşti angajaţi ai Bursei.

SIF-urile controlează împreună peste 20% din BVB (SIF Moldova -5%, SIF Transilvania -7,17%, SIF Muntenia -4,32, SIF Oltenia -5%), în timp ce BERD are un pachet de 5%. Conform surselor din piaţă, pachete de aproximativ 5% ar mai avea şi Grupul BCR, fondurile NN (foste ING) şi fondurile Franklin Templeton, în timp ce alte pachete semnificative ar mai fi la grupul BRD (aproximativ 3%) şi la Aegon (peste 3%).

Opinia Cititorului ( 37 )

  1. E clar ca a ruginit rau de tot comunicarea cu piata daca nu stiti nimic pe subiect.

    Din respect pentru cititorii dvs. va ajut putin: Va castiga dl Anghel (ce fel de om sa fii sa recandidezi dupa asa un mandat?!), eterna si fascinanta carpa de pantofi a "capitalist" securistului pogopogo :) 

    1. Care piata?

    bvb pentru noi este sibex 2. soricimea se poate alege si realege ca tot degeaba.

    1. Putregaiul din bvb straluceste cu voturile lui doros. De ticalosi si jegosi ce suntem n-avem piata, nu din alt motiv.

    tot e 'luna cadourilor' ...o idee pt bvb- o mascota cu fata soricelului, poate impulsioneaza publicul de varsta gradinitei sa se intereseze de bvb...peste 20 de ani avem rezultate..strategie pe termen lung...

    o adunatura de mediocritati cu ifose de 'specialisti' isi doresc sa mai petreaca alti 4 ani pe cheltuiala actionarilor bvb...viata frumoasa..linistita ...sobo cheltuieste in nestire...poate ne arata azi un decont.. 

    De la Hostiuc zf.ro citire "Pentru că Bursa a ajuns doar o clacă a brokerilor, BNR ar trebui să o naţionalizeze......" - oare a vrut să scrie cloacă si i-a iesit altceva?

    1. In primul rand, ce are cloaca sau claca cu nationalizarea?!

      Apoi, ce are nationalizarea cu BNR?! 

      Multa gandire pe Hostiuc asta!...

      S-a apucat sa gandeasca liber, sau ce?! 

      Si Hostiuc e desteot in cap

    Aveam de gand sa votez cu altcineva, dar mi-am adus aminte de mesajul lui Lucian Dobre. Da, nu exista nici cel mai mic respect fata de actionari. Cum e posibil sa organizati o AGA atat de importanta intr-un spatiu atat de meschin? Faceti economie? Pai cu primele si salariile lui Sobolevsky nu v-ati obosit sa faceti. Inca odata va bateti joc de noi!

    Foarte interesant aceasta lupta! Sper sa castige Lucian Anghel, pentru ca Dan Paul este sotul Andreei care nu ne-a ajutat cu nimic in problema noastra.

    singurul care poate pune ordine la bvb e ceocea.pacat ca nu candideaza.

    1. daaaa.Ceocea care sustine un candidat nelegitim pentru CA la BVB poate pune ordine. toti soferii si sculerii si matriterii cu doctorate pun ordine in tara asta. de-aia ne merge asa bine

      nu am inteles care e treaba cu doctorate.daca ai ceva de spus spune.daca nu taci.

      e vorba de generalul Oprea. despre cine credeai ca se vorbeste?

      credea ca se vorbeste de costelus ceocea, lucrator in lemn si politica din 76 pina in 89 mai exact pina cind s-a desfiintat functia de activist de partid la pcr. absolvent de facultate din 96 si cu doctorat din 2009. plus ceva master printre ele. o somitate care nu vrea sa faca ordine la bvb pentru binele comun. pacat ca nu a candideaza. ai dreptate

      nervosi rau brokerii astia. parc-ar tranzactiona toata ziua biliarde

      Ar fi bine sa fie sculeri si matriteri; acestia sunt un fel de cesornicari istetule, deci, ca la ceas.

      Cu doctorate sunt alta teapa. 

    Organizare foarte proasta si netransparenta.Dispar organizatorii.Firme peste firme, unele mai incompetente ca altele.

    ANGHEL ESTI O RUSINE! PERSONALUL IMPLICAT ESTE O RUSINE!  

    1. ti se pare :)))))

      NU?! NU STIU DE CE AM VENIT....STAM SI ACCEPTAM TOT.MERITAM!

      esti tinar si ai vreme de pierdut cu toti fraieriii :)

      nu mai sunt asa de tanar... de mult

      Anghele iote ca Ciurezului i se acri de aga voastra si pleca acasa. va mai ajunge de alta aga azi sau mai veniti si miine? panarama cum esti tu socoti gresit a doua oara azi, doar doar pleaca toti acasa si te mai lasa acolo 4 ani .

    Bursa de Valori Bucuresti a fost nationalizata si trecuta sub tutela BNR !

    ASF a fost desfintat si ea, se infiinteaza agentia pentru valori mobiliare, agentia pentru asigurari si agentia pentru fonduri toate sub tutela guvernului . 

    Actionarii vor primi cat au dat pe actiunile primite la infiintarea ca societate pe actiuni mai putin impozitul ! 

    Un nou inceput pentru pietele de actiuni, asigurari si fonduri dupa colapsul din ultimii ani.

    1. Nu ziarul Bursa ca el inca apare si fara atatea moase si oameni de bine !

      Cum a fost mandatul asta de 4 ani al CA asa a fost si AGA asta 0 ZERO . 

      Domnule Lupsan,

      Acum cativa ani, la inceputul unei AGA A BVB, ati amenintat secretariatul tehnic ca "ii veti dati afara" daca se afla ceva legat de prezenta actionarilor la AGA inainte de a fi anuntat cvorumul. Era o AGA cu o ordine de zi obisnuita. Atunci, noi, secretariatul tehnic, am adresat o scrisoare Consiliului Bursei prin care semnalam atitudinea DVS., nejustificata, cu atat mai mult cu cat, nu au fost vreodata ridicate probleme in legatura cu profesionalismul nostru privind desfasurarea in bune conditii a AGA. Ce credeti? Nu am primit nici un raspuns si nu am fost nici macar certati pentru ca am facut acest demers. 

      Acum, toti cei pe care i-ati amenintat nu mai lucreaza la BVB. Majoritatea dintre noi am solicitat sa plecam prin demisie; nu am fost „restructurati” asa cum ii place domnului Sobolewski sa se laude si sa beneficieze de recompense pentru asta. Am plecat pentru ca eram umiliti, pentru ca nu am fost niciodata evaluati din punct de vedere profesional si pentru ca erau adusi tot timpul oameni noi sub titlul ca sunt mult mai buni si merita salarii de doua sau de trei ori mai mari. 

      Dupa mascarada de astazi legata de organizarea AGA a BVB ii veti „restructura” pe domnul Sobolewski si echipa? Sau sunteti curajos doar in casa, la umbra frigiderului?

      Lupsan nu e curajos, este prost. Mai prost decat el e Anghel. Bine ca am scapat de el!

    toti emitenti listati la bvb sa ia aminte cum trebuie organizata o aga.

    1. Codul de guvernanta care a costat 300 000 de EURO a fost facut praf la AGA asta !

    Felicitări domnului Anghel.

    Chiar daca celor de la ziarul bursa le pare rău , ținând cu celalalt candidat :)  

    1. Ca si noi, ziarul Bursa tine cu piata, chiar daca tie ti-ar parea rau sa se dezvolte.

      Bucura-te cu Anghelul tau! 

      felicitarile trebuie sa le trimitem si noi. Intrebarea este unde va fi masa si dansul?

    bravo, excelent, dupa atatea succesuri este logic sa ramana acelasi presedinte de consiliu. eu propun prime marite si pentru directorat, sa nu ne mai incurcam cu profit injumatatit, sa il aducem la zero. eu nu pot intelege ce poate fi in mintea unui actionar care voteaza in favoarea unora care evident nu au avut rezultate

    cati IT --isti are BVB si cu ce salarii sunt platiti ....vrem sa stim..

    Dupa atâta chin am revinit la opinia de la 00:13

    Cine a fost in dilema azi poate a mai inteles ceva. Sau nu :) 

    Ce convenabil ..... dam vina pe IT si pe aplicatia informatica.

    Oare nu era treaba lui Sobo sa se asigure ca aplicatia functioneaza corect, mai ales ca procedura de vot si modul de interpretare a formularului de vot cumulativ au fost cu totul neuzuale? 

    Masa si dansu' la " coada calului" din piata universitatii

    Aloo, asf, se aude? Sau numarati banutu' gros?

    Il cheama si lucica pe mariusica si-i spune : bah, vezi ca pensionaru olandez a pus bidu la atat...tu ce faci???pai nu stiu shefu, stati asa sa vad ce face si macaronaru , si americanu...shefu,da' apropo, matale de unde stiti unde au pus bid, ca aveam un zid grooos construit de baietii ce mananca orez 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb