ALERT Autorităţile au impus Ordonanţa Militară patru

F.F.
Politică / 29 martie 2020

Autorităţile au impus Ordonanţa Militară patru

Actualizare - Marcel Vela, a mai spus:"Odată cu publicarea acestei ordonanţe, în perioada stării de urgenţă preţurile la energie electrică şi termică, gaze naturale, apă, carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat azi. Aceste preţuri pot doar să scadă".

---

Actualizare - Interdicţia privind circulaţia în grupuri mai mari de 3 persoane se aplică exclusiv circulaţiei pietonale.

Actualizare - Pentru a proteja cetăţenii care locuiesc în blocuri, autorităţile locale, începând din 31 martie, vor monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările în blocuri şi vor face dezinfecţie pe casa scărilor, lifturi şi spaţiile comune.

Actualizare - "Am decis un articol care va clarifica organizarea sistemului energetic naţional - vital pentru funcţionarea statului. Măsuri de izolare preventivă pentru personalul din posturile esenţiale", a precizat ministrul.

Actualizare - Referitor la cei care nu respectă condiţiile de izolare sau carantinare - "Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu - dacă încalcă regulile, intră direct în carantină, cu condiţia în care vor suporta toate cheltuielile pentru carantinare. Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare, suportând toate cheltuielile", a anunţat Vela.

"Am încercat să sprijinim transportatorii - Conducători auto care intră în ţară - cei care conduc orice mai mare de 2,4 tone - au 3 opţiuni: angajatorul le asigură loc de izolare între curse, fie la domiciliu cu familia , fie în spaţii de carantinare la cerere puse la dspoziţie de autorităţile locale, cu plata costurilor aferente cazării hoteliere

Actualizare - "Am carificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva ŞI probleme de natură medicală - tratamente oncologice, dializă - deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare - acestea pe întreaga perioadă a zilei. Am permis deplasarea în afara gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani, între 20 - 21 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie", a precizat ministrul.

Tot în cazul celor de de peste 65 de ani au fost clarificate condiţiile în care pot fi sprjiniţi de către operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale aprobate anterior - produse sanitare, alimentare - astfel încât între 11 - 13 să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în spaţiile comerciale.

"Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimior zeci de ani, pentru că asta o cere situaţia în care ne aflăm. Este dureros momentul prin care trecem, este greu să ţi se îngrădească unele drepturi. Gândiţi-vă că, nerespectându-le, putem ajunge la tragedii. MAI va analiza măsurile şi rezultatele acestora. Măsurile se vor ridica sau relaxa atunci când suntem convinşi că s-a limitat sau diminuat răspândirea virusului, lucru realizabil doar dacă respectăm distanţarea socială", a declarat ministrul de Interne.

Opinia Cititorului ( 37 )

  1. Sunt primele măsuri care au o coerență, o logică, după decretarea arestului la domiciliu.

    Ar fi trebuit plafonate și prețurile la mâncare, nu știu de ce au ezitat. 

    1. Vela a fost urechit pe la guvern pentru ca nu sunt masuri mai dure cat sunt mai relaxate , ma asteptam sa introduca interdictia de a parasi judetul sau ceva de genu

      Amenzile sunt MARI, MULTE, ABUZIV de MARI!

      ''Interdicţia privind circulaţia în grupuri mai mari de 3 persoane se aplică exclusiv circulaţiei pietonale''

      dar lasa deschis transportul in comun si înghesuie 30 de persoane intr-un autobuz.......adica in aer liber

      este risc mai mare de contaminare decit intr-un autobuz............ 

      Ce voiai să facă, să interzică și transportul in comun? Chiar închidem prăvălia cu totul.

      Cât credeți că mai rezista lumea închisă în casă? 

      Acolo deja se vede cam cat dureaza izolarea , la tv a prezentat 2 cazuri mai raslete da aia deja au luat masuri pentru toti, Eu zic ca si aici mai avem vreo 2 - 3 saptamani de stat in casa pana Sa apara astfel de cazuri, ca oricum mari masuri de contracarare nu au luat

      TU l-ai auzit pe Despescu ? Bubuie de ingamfare! Vrea sa creasca amenzile pentru pietoni peste 5000 lei. E criza cine naiba are bani sa le achite?

      Da tipul mi-e antipatic, statea langa Vela ca un manechin de la magazin. a zis si el cateva cuvinte toate amenintari. Un adevat EROU nu-i asa?

    hei! cei din Guvern!

    Folosindu-va de criza... cat va ia sa incepeti sa luati masuri de autonomizare si independizare de Europa ?  

    servicii financiare... resurse primare alimentare si cicluri de procesare .... toate circuitele economice orizontale si verticale care au fost distruse,rupte, preluate in ultimii 30 de ani ...  

    CAT VA IA SA LE RETRASATI IMEDIAT SI SA REAUTONOMIZATI ROMANIA URGENT ?  

    De ce nu o faceti ? 

    Aveti chef de o mare revolta si apoi noii lideri sa o faca? Asa e natural scris in viitor. Dar chiar e nevoie iar de varsare de sange si panarama ?  

    Independizati Romania economic pe fondul crizei prezente.  

    Aveti contextul ,aveti instrumentele!  

    Apucati-va de treaba, dependentilor de Franta si Germania! Sa faceti voi Franta si Germania dependente de Romania, nu invers! ... Asa e natural, ei sa atarne de noi, nu noi de ei !  

    LIBERTATEA VA CHEAMA! Dar... oare mai aveti urechi sa auziti chemarile ?!?!  

    Am mai zis-o si o mai zic: poate sa cada intrega Lume in flacari si distrugere dar Romania tot se va ridica peste Lume!  

    De ce nu folositi contextul ?  

    Mai vreti si alte contexte situationale care sa cutremure Lumea? Ok, vor fi create, se lucreaza la asta!

    Dar daca voi, sclavilor, care intai v-ati inchinat la Franta, apoi la Germania, apoi la Rusia, apoi iar la Germania, apoi la SUA , .... cand mortii vostri incepeti sa va inchinati doar la Dumnezeu si la icoana propriei voastre identitati si icoana propriei cai in viata ?!!??!  

    1. Amenzile cresc CACIUPERCILE dupa ploaie; sunt mari si sunt multe!

      ...la care sa se inchine si cruzii tai dusmani ...poate intr-o viata viitoare?

      Nu te poti dezvolta economic pe timp de criza...ce libertate cand stam cu totii in AUTOIZOLARE...

      De unde atata independenta economica?

      De aceea suntem in criza, nu? 

      Mă uitam cu câtă mândrie national-patriotica au tăiat panglica la prima dugheana SRL de produs măști in tara. După ce sute de ani Romania n-a mai produs nimic ...

      Parcă reinventam roata sau... istoria. Un popor de mamaligari, condus atâția ani de hoți. 

    CHINA din Piata de PESTE

    Coronavirus ne SERVESTE 

    Amenzile sunt MARI+MULTE+ABUZIV de MARI! 

    VETAA...adu IZOLETA--->Nu inteleg de ce sunt asa de mari si de multe din moment ce Oamenii au inteles Pericolul si sunt DISCIPLINATI? 

    Acum na, mai ies si ei afara la cumparaturi!

    Daca mai mariti amenzile am sa ma rog pentru voi sa....STATI la SECHESTRAU! 

    1. Sunt disciplinați o lae... Sunt păziți cu arma la cur, ca orice sluga, de asta stau ca popândăii în case. Rămâne de văzut până când...

      daca ar fi respectata regula bunului simt si am cunoaste cat de importanta e respectarea regulilor pentru a proteja pe ceilalti si pe noi,fiecare, ar fi alta situatia .

      TU l-ai auzit pe Despescu ? Bubuie de ingamfare! Vrea sa creasca amenzile pentru pietoni peste 5000 lei. E criza cine naiba are bani sa le achite?

      Da tipul mi-e antipatic, statea langa Vela ca un manechin de la magazin. a zis si el cateva cuvinte toate amenintari. Un adevat EROU nu-i asa?

      ...Pana cand cetatene o sa sara calul cu amenzile...Totul pana la PORTOFEL...atunci o sa se revolte si o sa dea in cap.

      Sunt prea prosti pentru asta...niste oi proaste

    De ce sa umblam cu tzidula dupa noi? N-avem gura sa vorbim unde ne ducem?

    Ce, ne apara tzidula de boala? Buletinul nu e de ajuns? 

    Vedeti asta ma ENERVEAZA! 

    Iar amenzile sunt foarte mari si nu toti oamenii au SALARIU de MINISTRU ca sa le plateasca pe timp de criza? 

    La asta nu te-ai gandit? Ca BAGI OAMENII in SARACIE --->TZIDULA DRAKULUI!

    1. __ Funcționarul public care, uzurpând o atribuțiune, sau abuzând de puterea sa legală, sau depășind limitele competinței sale, ori nesocotind sau violând formalitățile prescrise de lege, ori abătându-se în orice alt mod dela îndatoririle inerente funcțiunii sale, săvârșește un act pe care legea nu-l consideră infracțiune, în scopul de a procura cuiva, pe nedrept, vreun folos sau de a-i cauza o păgubire de orice fel, comite delictul de abuz de putere și se pedepsește cu închisoare corecțională dela 6 luni la 2 ani și interdicție corecțională dela unu la 3 ani.

      Aceeași pedeapsă se aplică și atunci când faptul se săvârșește în scopul de a constrânge pe nedrept o persoană, să facă, să omită sau să sufere ceva.==>Asta cu TZIDULA e ABUZ de Putere==>asa ceva nu se face! 

      Nu inseamna ca daca e criza trebuie sa calcam cat mai mult in picioare drepturile si libertatile cetatenesti in cel mai pur stil romanesc sub pretextul ca facem bine {cand in realitate facem rau}

      Daca NAPASTA MONDIALA [Covid -19] a lovit Europa, nu o sa ne apere AFURISITA de TZIDULA de ea.

      Daca maine cade vreun meteorit in mare si polueaza apele cu ce o sa ne ajute TZIDULA pe noi? 

      Huoo tzidula si amenzile mari!

      E necesar sa respectam regulile de igiena, sa stam in casa si sa iesim cat mai rar posibil, sa dezinfectam tot, dar asta cu hartia dupa noi e deja prea mult: sa ne amendeze pentru o HARTOAGA cand avem BULETIN. Aici s-a intrecut masura si este un abuz din partea autoritatilor cu toata starea de urgenta si ordonantelor lor.

      PROVERB: 

      "Pastorul bun tunde oaia nu o jupoaie!"

      Stiu unde bati...e un apropo pentru Apocalipsa

      FERESTE-TE DE A FI AMENDABIL > ASA O SA FIU SI EU SI TU IN SIGURANTA

      TU l-ai auzit pe Despescu ? Bubuie de ingamfare! Vrea sa creasca amenzile pentru pietoni peste 5000 lei. E criza cine naiba are bani sa le achite?

      TU l-ai auzit pe Despescu ? Bubuie de ingamfare! Vrea sa creasca amenzile pentru pietoni peste 5000 lei. E criza cine naiba are bani sa le achite?

    Sistemul medical ce trebuie sa se ocupe de COVID este același care sa avut problemele de la Colectiv, Hexi Pharma.

    Din păcate nu cred că s-a schimbat mare lucru. 

    In primul rand in fruntea instituțiilor ar trebui sa fie lideri, de asta ar trebui sa vă ocupați. 

    In al doilea rând șpaga la achiziții ar trebui aspru pedepsită.

    Statul a luat măsuri justificate in ceea ce privește cetățenii, ar trebui sa se uite și în interior să vadă care sunt oamenii statului, daca ei nu sunt competenți, nu au credibilitate- la revedere masuri. 

    Sa trecem la comunism ca vad ca ne place. Ce se mai distreaza chinezi. Maine vor scoate un alt virus si toata Europa in casa pana la noi ordine. Ne mai fac si cantine sub bloc si am rezolvat problema. Cine va munci? Robotii. Cred ca au ramas fara bani pentru pensiile speciale si atunci au zis: mariti amenzile, ca asa facem rost de bani la buget. Auzi si tu ma 2.000 lei minimul amenzii mai mare ca salariul minim. Pe ei cine ii amendeaza ca nu au avut stocurile de siguranta, ca nu si-au facut treaba si nu au testat imediat pe cei care intrau in tara. Daca suntem normali la cap ar trebui sa ii taxam la alegeri: PSD 0 voturi, PNL 0 voturi. Nici nu vreau sa ma gandesc cati bani se scurg la firmele de casa, o sa aflam dupa izolare.

    1. Eu ce ziceam cand vorbeam de abuz de putere? Maine Chinezii poate dau drumul la Ebola; atunci ne vor baricada in casa sa murim de foame

      TU l-ai auzit pe Despescu ? Bubuie de ingamfare! Vrea sa creasca amenzile pentru pietoni peste 5000 lei. E criza cine naiba are bani sa le achite?

    Sunt constienta ca masurile pe care Guvernul le-a luat desi, foarte ,foarte tirziu sunt foarte bune ,totusi am o mare problema si va rog , ajuta-ti-ma .De fapt este o mare problema pentru toti cei care lucreaza pamintul .Dupa cum stiti la tara majoritatea cetatenilor sunt in virsta, nu s-a tinul cont de acest lucru cind au facut "declaratia pe propria raspundere " Pamantul trebuie lucrat si pentru propriile gospodarii. Cei de peste 65 ani nu au voie sa iasa din curte decit intre orele 11-13 . Cum si cind vor lucra bucatica de teren pe care o au pe linga sat si care le asigura existenta . Poate vor scapa de virus dar, cum vor scapa de foamete ?"BUCATICA DE PAMANT DE LINGA SAT TREBUIE LUCRATA" Sunt multi care nu au o pensie cu ce vor trai ? Va rog distribuiti aceasta scrisoare , poate v-a ajunge si la guvernanti si ne vor ajuta cumva.

    1. TU l-ai auzit pe Despescu ? Bubuie de ingamfare! Vrea sa creasca amenzile pentru pietoni peste 5000 lei. E criza cine naiba are bani sa le achite? Crezi ca pe ei ii duce capul? E criza tara e condusa de Militieni.

      Adresati-va Ministerului de Interne pe net sau Presedintelui Romaniei.

    Cum pot ajunge in jud Bacau eu am venit in craiova pntru a semna divortu si eu normal locuiesc in bacau dar acum cu interdictiile astea cum pot sa plec la bacau locuiesc sing la bacau

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb