ALERT Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis, arestaţi pentru 30 de zile

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 decembrie 2014

La momentul publicării, Dragoş Bîlteanu, Najib el Lakis, Nicolae Mergeani, Stere Gardan şi Victor Prodan erau reţinuţi, cu propunere de arestare preventivă.

La momentul publicării, Dragoş Bîlteanu, Najib el Lakis, Nicolae Mergeani, Stere Gardan şi Victor Prodan erau reţinuţi, cu propunere de arestare preventivă.

Averea lui Bîlteanu, pusă sub sechestru

SIF Moldova a renunţat la avocaţii Nicolae Mergeani şi Victor Prodan

Conducerea SIF Moldova s-a reunit, de urgenţă, la Bucureşti

Mişu Negriţoiu: "Nu comentăm acţiunile DIICOT"

------

Actualizare 13:00 Acţiunile SIF4 scad cu aproape 6%

Acţiunile SIF Muntenia (SIF4) scad în jurul orei 13:00 cu 5,82% la preţul de 0,89 lei/acţiune în şedinţa de tranzacţionare de astăzi de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

La această cotaţie, capitalizarea bursieră a societăţii este de peste 762,6 milioane lei.

------

Actualizare 12:50 Biofarm: Faptele lui Bîlteanu şi El Lakis nu au legătură cu activitatea companiei

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Biofarm, Vasile Dănuţ, transmite că măsura de arestare preventivă dispusă asupra lui Dragoş Bîlteanu şi a lui Najib El Lakis nu are legătură cu activitatea companiei şi cu responsabilităţile pe care cei doi le au în Biofarm în calitate de administratori, potrivit unui comunicat transmis către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

---

-----------

Actualizare 12:20 Gabriel Filimon, anchetat sub control judiciar

Gabriel Filimon, directorul SAI Muntenia Invest, este anchetat sub control judiciar în dosarul de manipulare a pieţei de capital, având interdicţia de părăsire a ţării.

Filimon a părăsit sediul DIICOT, după audieri, fără să facă declaraţii.

Acesta este unul dintre membrii Consiliului de Administraţie (CA) al Biofarm (BIO) care a rămas în libertate, celălalt fiind Vasile Dănuţ.

Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis, membrii ai CA-ului societăţii sunt privaţi de libertate în urma deciziei de azi privind arestul preventiv. Andrei Hrebenciuc, de asemenea membru în conducere, este arestat preventiv în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri în care este arestat şi fostul deputat Viorel Hrebenciuc, tatăl său.

-----------

Actualizare 11:14 Directorul SAI Muntenia Invest, audiat la DIICOT

Gabriel Filimon, directorul SAI Muntenia Invest, este audiat la sediul DIICOT în dosarul de manipulare a pieţei de capital, anchetă în care sunt vizaţi, Dragoş Bîlteanu, preşedinte SIF Banat-Crişana şi Najib el Lakis, membru în CA-ul societăţii.

-----------

Actualizare 11:08 Acţiunile SIF4, reluate la tranzacţionare

Acţiunile SIF Muntenia (SIF4) sunt din nou disponibile pentru tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unei informări transmisă Bursei.

-----------

Actualizare 10:00 Vicepreşedintele SIF Banat Crişana anunţă că activitatea societăţii se desfăşoară normal

SIF Banat Crişana a transmis, astăzi, că, în contextul reţinerii şi arestării preşedintelui Dragoş Bîlteanu şi membrului CA Najib el Lakis, Consiliul de Administraţie urmează să se întrunească în cel mai scurt timp pentru a analiza situaţia şi a lua măsurile care se impun, potrivit unui comunicat semnat de vicepeşedintele Ştefan Dumitru.

"În acest moment nu sunt elemente care să afecteze desfăşurarea activităţii curente a societăţii, conducerea executivă fiind asigurată de directori-conducători autorizaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară, în conformitate cu prevederile legislaţiei pieţei de capital şi în limitele de competenţă aprobate de consiliul de administraţie al societăţii", se arată în comunicat.

-----------

Actualizare 09:34 Averea lui Bîlteanu, pusă sub sechestru

Averea preşedintelui SIF1, Dragoş Bîlteanu, a fost pusă sub sechestru în vederea confiscării în urma deciziei instanţei privind arestul preventiv pentru 30 de zile, notează pe pagina personală de Facebook avocatul Iulian Urban. Surse judiciare ne-au confirmat faptul că au fost impuse sechestre pe bunurile a mai multor inculpaţi din dosar.

----------

Actualizare 08:06 Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis, arestaţi pentru 30 de zile

Directorul SIF Banat-Crişana (SIF1), Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în timp ce restul persoanelor reţinute în acest dosar, avocaţii Nicolae Mergeani şi Victor Prodan împreună cu Stere Gardan, broker la Swiss Capital, sunt anchetate sub control judiciar, potrivit unor surse judiciare.

Ca urmare la această decizie, au fost depuse deja contestaţii de către inculpaţi, potrivit surselor apropiate investigaţiilor.

----------

SIF Moldova a renunţat la relaţia contractuală cu avocaţii Nicolae Mergeani şi Victor Prodan, reţinuţi, luni, în dosarul DIICOT privind delapidarea SIF1 Banat-Crişana şi SIF4 Muntenia, potrivit unor surse din piaţă, care susţin că, ieri, conducerea SIF2 a avut o întâlnire de urgenţă.

Cei doi avocaţi, care erau membri ai Cosiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, sunt urmăriţi penal în dosarul privind retrocedări ilegale de păduri în care au fost arestaţi fostul deputat Viorel Hrebenciuc şi fiul său Andrei Hrebenciuc, membru în Consiliul de Administraţie la SIF Moldova.

Procurorii DNA au arătat, în referatul lor, că suspecţii Nicolae Mergeani şi Victor Prodan, dar şi Carmen Elisabeta Drăgoi au făcut declaraţii dezvăluind suveica firmelor cipriote utilizate de familia Hrebeciuc în caz.

Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova, ne-a spus că SIF Moldova avea contractată cu avocaţii Mergeani şi Prodan numai o reprezentare pe unele procese, la fel cum avea şi cu alte case de avocatură.

Domnia sa consideră că, în contextul anchetelor procurorilor DIICOT şi DNA asupra celor doi avocaţi, se impune o reevaluare a raporturilor cu aceştia.

"Consilierii juridici ai SIF nu au drept de reprezentare în instanţele de judecată", ne-a explicat domnul Ceocea, adăugând: "Avem astfel de «contracte punctuale» pe mai multe «speţe» cu mai multe societăţi de avocatură. Nu ne-au reprezentat (n.r. Mergeani şi Prodan) în calitate de administratori la societăţile comerciale din portofoliu, nu ne-au fost consilieri cu contract «abonament». Avem, deci, contractată exclusiv o reprezentare în instanţele de judecată pe unele procese, aşa cum avem şi cu alte societăţi comerciale de avocatură.

Societăţile au desemnat un număr de avocaţi (alţii decât domnii avocaţi implicaţi se pare în unele activităţi sesizate ca fiind nelegale de autorităţile competente!) şi sunt declaraţi ca persoane «implicate» în raport cu SIF2 supunându-se obligaţiilor impuse de această relaţie. Reprezentarea a fost calificată ca eficientă, de calitate, motivată de procentul superior al proceselor câştigate în favoarea SIF".

Astfel, Costel Ceocea a confirmat încetarea relaţiilor cu cei doi avocaţi: "De la prima apariţie a unor ştiri privind posibila implicare a domnilor avocaţi (n.r. în dosare penale), am iniţiat toate demersurile impuse de reevaluare a raporturilor noastre comerciale pentru a evita orice risc reputaţional.

Astfel, relaţiile avute sunt de ceva vreme în reevaluare (încetare pe cale amiabilă)".

Avocaţii Mergeani şi Prodan au fost implicaţi şi în una dintre primele tranzacţii efectuate de Dragoş Bîlteanu la conducerea SIF1, respectiv cumpărarea Azuga Turism de către SIF Banat Crişana.

Romenergo Holding Limited, offshore-ul lui Bîlteanu şi El Lakis, a cedat în 2012 afacerea din Azuga către o firmă a avocaţilor Nicolae Mergeani şi Victor Prodan, de unde a fost preluată de către SIF 1, potrivit Rise Project, care mai arată: "La conducerea firmei de turism a fost numită atunci Carmen Elisabeta Drăgoi, complice cu Andrei Hrebenciuc în preluarea a 12.000 de hectare retrocedate ilegal, afacere pentru care el a fost arestat în octombrie 2014".

Firma Azuga Turism a fost închisă temporar.

Acţiunile SIF1 şi SIF4 au fost oprite şi ieri de la tranzacţionare

Acţiunile SIF1 Banat Crişana şi SIF4 Muntenia au fost oprite şi ieri de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti, în contextul în care Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1, Najib el Lakis, membru în Consiliul de Administraţie SIF1, avocaţii Nicolae Mergeani şi Victor Prodan şi Stere Gardan, broker la Swiss Capital, au fost reţinuţi de către DIICOT, luni.

Aceştia au fost duşi, aseară, la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Verdictul nu fusese dat, la închiderea ediţiei.

Reprezentanţii BVB ne-au transmis că cei doi emitenţi au fost opriţi de la tranzacţionare, la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi că BVB aşteaptă alte informaţii de la această Autoritate.

Autoritatea ne-a transmis: "În contextul evenimentelor din 8 şi 9 decembrie 2014, Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat celor doi emitenţi întocmirea şi publicarea unor rapoarte curente în vederea informării corespunzătoare a acţionarilor şi a potenţialilor investitori, În ceea ce priveşte modalitatea în care este asigurată administrarea societăţilor.

Totodată, conducerile emitenţilor urmează să analizeze şi să aducă la cunoştinţa investitorilor impactul acestor evenimente din perspectiva menţinerii unei pieţe ordonate, în considerarea reintroducerii la tranzacţionare a acţiunilor SIF1 şi SIF4.

Ulterior publicării acestor rapoarte şi în condiţiile în care nu apar elemente noi care trebuie aduse la cunoştinţa investitorilor, tranzacţionarea acţiunilor SIF1 şi SIF4 va putea fi reluată".

SIF Muntenia a transmis, ieri, comunicatul solicitat de ASF: "SAI Muntenia aduce la cunoştinţa investitorilor că activitatea SIF Muntenia se desfăşoară normal, conducerea fiind asigurată de către Consiliul de administraţie al societăţii de administrare, de către directorul general şi de către directorii imputerniciţi cu conducerea efectivă autorizată de către ASF".

Gabriel Filimon, directorul general al SAI Muntenia Invest, a fost şi el audiat, luni, la DIICOT.

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, a spus, ieri, că nu are compentenţa să comenteze acţiunea DIICOT.

"Informaţiile despre acţiunile în neregulă din piaţă - concertări sau manipulare, au fost făcute publice de ASF când a fost cazul", a spus Negriţoiu, adăugând: "Tocmai din această dorinţă de a disciplina aceste societăţi (n.r. SIF-urile), noi avem cu ele chiar o serie de procese. Ne abţinem de la comentarii"

SIF Banat-Crişana a anunţat ieri că Adrian Petreanu, administrator al societăţii, şi-a dat demisia din funcţia respectivă.

Procurorii DIICOT au făcut percheziţii, luni, şi au ridicat documente de la sediile SIF Banat Crişana, din Arad şi Bucureşti, SIF Muntenia şi Swiss Capital, vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunilor de manipulare a pieţei de capital, delapidare şi spălare de bani. Prejudiciul în caz se ridică la 15-16 milioane de euro, potrivit unor surse.

Potrivit DIICOT, în perioada 2012-2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional care urmărea obţinerea de sume de bani de la SIF Banat Crişana SA şi SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării). Ulterior, banii au fost transferaţi prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, pentru a ascunde provenienţa acestora.

Numele lui Ioannis Papalekas, în referatul procurorilor

Numele omului de afaceri Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România în ultimii ani, apare în referatul procuroriilor DIICOT, în cazul delapidării SIF1 Banat Crişana şi SIF Muntenia, potrivit Realitatea TV.

Recent, prin Globalworth (compania pe care o controlează), Papalekas a făcut foarte multe achiziţii pe piaţa din România, inclusiv clădirea Nusco Tower, unde avea sediul Volksbank. Papalekas este denumit "Vulturul fără chip", întrucât nu apare public. Ziarul BURSA i-a publicat, recent, fotografia într-o ipostază pitorească, în insula grecească Mikonos, unde ar fi cumpărat un club, potrivit presei din Grecia.

Publicaţia citează surse din România care îl caracterizează pe Papalekas ca fiind "fără scrupule" în afaceri şi capabil să "miroasă" oportunităţile care aduc profituri. "În România, este considerat lider al pieţei imobiliare", se arată în publicaţia citată.

Opinia Cititorului ( 44 )

  1. cand veniti si la mine, adica la subsemnatul Ceocea, mare presedinte la SIF 2? Veti vedea ca ceilalti sunt mici copii pe langa ce am facut eu cu avutia papagalilor de actionari? Am riscat dar am castigat, nu credeti, CERCETATI!!!!! Nimeni nu poate ajunge la banutii mei bine ascunsi in cutiile de valori din buncarele bancilor :) Nu sunt fraier sa ii tin in conturi bancare :)

    1. Mai, esti obsedat de Costelus?? Acelasi si acelasi text? Spune si tu ceva nou, devii plictisitor...

      Da' de ce nu faci tratament pentru obsesii? Poate iti ajuta... 

      Stai sa vezi cind DIICOT va fi obsedat ...

      Nu mor caii cand vor câinii tovarășu'...

    Misulica ai calea libera sa-i suspenzi pe toxicii de la SIF1. In momentul de fata SIF1 este decapitat si nu are structuri legale de supraveghere si conducere.

    Acest personaj, "elegantul si superinteligentul domn Bilteanu", impreuna cu "ümbra" sa Najib Lakis au ras totul din jurul lor, mentinand supusii si aducandu-si prietenii.  

    Sa vedem nea Misule cum o descurci pe asta. Sper ca nu gasesti vreo sluga a "elegantului domn Bilteanu". vreun colaborator de-al lui Ciorcila sau vreun alt delapidator. Ar fi pacat.

    Oricum un mare mare BRAVO, procurorilor DIICOT care au instrumentat cazul.  

    1. BRAVO DIICOT!Suspendarea pe viata din conducerea sifurilor pentru cei 2 arestați!

      Prin delapidare SIFe, sunt pagubiti milioane de mici actionari

      Bravo DIICOT, DNA. 

      Asteptam descinderi si la Vuza Stefan. 

      Somes Dej?? 

      Chimcomplex? 

      Contracte ce pagubesc societatile. 

      Dacă se întâmpla asta la americani SEC-ul în 12 - 24 de ore numea conducere nouă care să organizeze alegeri , etc !

      Sechestru pe acțiunile deținute de cei arestați , deținute direct sau prin interpuși !

      Doar că ASF HABAR nu are ce scrie prin regulamente ......... 

      sigur vin o asociatie de pensionari actionari ai sifonului 1 saraci si cinstiti si preiau ei treaba

      suspendare pe viata din societate ar fi nevoie. pina atunci insa in 2 ani sunt afara baietii

      Mare grija ASF-ule. Acum vad ca se agita prin presa Cuzman care cica e oripilat de ce au facut astia. Azuga Turism s-a achizitionat in februarie 2013( can el era vicepresedintele CA si director adjunct), El s-a retras in 2012 si i-a cedat locul de presedinte lui Balteanu. De ce? Il santajau?

      Mai sustina Cuzman ca toate s-au intamplat pentru ca s-a ridicat pragul la 5%. 

      Tocmai pentru ca exista prag la sif-uri se produc asemenea preluari de catre grupuri mafiote. Credeti ca fondurile de pensii care au sif-uri nu au incercat sa ii dea jos? I-a ajutat Ursache cu ordonanta de cumparare reciproca intre sif-uri si au scapat anul asta in aprilie. De ce credeti ca era asa mare urgenta acestei ordonante inainte de aga?

      De ce au cumparat fiecare la celalalt pachete mari la orice pret inainte de aga?  

      Păi Ursache era ” executantul ” lui Bîlteanu din cadrul ASF .....

      Numai că el este pus acolo la ASF ca ”lupul la stână ” pe principii ” altele decât profesionale ” adică politic ........ PSD 

      Amintiți-vă cum a ținut FP NELISTAT timp de 5 ani protejând interesele rechinilor care cumpărau acțiuni FP cu 0,20 ron +/- pe piața ......GRI ! 

      A distrus tot ce a putut pe unde a umblat dar el este în continuare ” persoană de decizie ” ............. paznic la oi ! 

      Gândiți-vă la bieții bătrâni care vindeau acțiuni FP la 0,20 +/- pe la colț de stradă pentru ai cheltui pe medicamente la vârsta lor .............. înaintată ..........

      Ce au făcut Hrebenciuc & Co cu pădurile a făcut Ursache cu FP ......... 

      Ai dreptate, din cauza acestui prag marile fonduri (de pensii etc) nu cumpara actiuni la SIF-uri.

      ..hai ca la SIF1 si SIF4 tinerii scoliti dinamici, inteligenti s-au aratat in toata splendoarea lor

      Tinerii din CA la SIF1 cu locuri de munca in tari cu structuri eficiente de control financiar, au fugit rapid, iar ceilalti tineri au fost dovediti de tinerii procurori de la DIICOT 

      Cred ca propcurorii de la DIICOT ar trebui sa preia conducerea operatiunilor la SIF1, hahaha.

      Uite ce bine a lucrat Bilteanu, ca la carte...in doi ani a ramas fara concurenta...sa-ti fie de faorte lung bine acolo unde esti Dragos.  

      Fondurile au sifuri destule se poate verifica pe siteurile fondurilor de pensii ! Cca 15 % +/- din câte țin minte !

      Problema lor este că nu au de la cine cumpăra și cineva bine-intenționat le-a tăiat ” avântul ” de cumpărare de sifuri pentru că oricum NU PRODUC nici un LEU profit , mai ales prin neacordarea de dividende !

      DAR dacă această situație se va schimba ................. fondurile vor cumpăra ” fără număr ” sifuri ........... 

    In sfarsit , Balteanu arestat. O veste buna , ca un cozonac de sarbatori. O veste care merita sa fie pusa sub brad , langa darurile de Craciun.

    Sub inceputul de ninsoare , oastea peticita a micilor actionari de la SIF1 si SIF4 , carora acest infractor le-a golit buzunarele, sa se stranga in piata si sa inchine un pahar de vin fiert pentru acest eveniment.

    1. si La Multi Ani domnului Bilteanu

      si La Mai Multi Multi Ani cu Hrebe printre ghebe pe la gherle...

    Adica cine conduce SIF1????? Stefan Dumitru, lichidatorul care l-a ajutat pe Bilteanu si Papalekas sa ia cu discount de vreo 20 milioane € Tower Center International???

    Adica despre ce vorbim aici??? 

    Despre un CA format din 3 persoane puse de Bilteanu si ccordonate de Bilteanu.

    Dle Negritoiu, suspendati-i pe absolut toti, inclusiv conducerea executiva, dati=le competente limitate si raportari cu privire l toate operatiunile cu cash...nu se poate sa-i lasati tot pe astia care au favorizat toate operatiunile infractorilor!!! 

    guzganimea se ocupa cu administrarea riscului REPUTATIONAL. adica Ceocea lucreaza cu avocatii folositi ca bidon de transfer pentru hotel de la biltica la sif1 si la vremea respectiva nu si-a pus problema ca ar fi ceva foarte foarte penal iar acum cu astia la bulau are probleme cu reputatia. bravo.

    Dar cât de prost și incompetent poți să fii pentru a lăsa TRANZACȚIONABILĂ emitentul SIF Imobiliare ?

    Adică exact vehiculul de SIFONARE a banilor din SIF ! ? ? ? 

    nu a fost manipulare ? dupa ce au tras pretul in sus cateva zile la rand pana la 1 leu / actiunea...

    Ma bucur ca se desfasoara "normal" activitatea la SIF1 si la SIF4. Ar trebui sa ne spuneti totusi si cat de mare este paguba ca sa putem sa dormim linistiti.

    1. filimon mai are un pic de scris. :)))

      a functionat foarte bine pana la preluarea in forta din 2009 dupa care s-a ales praful de ea cu noul cons. de adm. cu retributii imense greu de justificat.oare ce procent din aceste sume uriase scoase din semrom au ramas integral la acei oameni pusi de sif4 si sai muntenia?

      unde junge filimon cu baietii lui praful se alege in citiva ani.

      In cazul asta, sa speram ca nu-l baga la puscarie.

    Intrebari pentru utecistul ceocea:

    - nu exista un conflict de interese major in conditiile in care aceeasi avocati erau angajati de SIF1, SIF4 si SIF2 in conditiile in care SIF-urile ar fi trebuit sa actioneze in cuncurenta? 

    - ASF a verificat aceste aspecte? 

    - auditorii ce parere au? 

    - cu i-a gasit ceocea pe acesti avocati? ce i-a recomandat de a ajuns sa-i angajeze? 

    - intrarea lui Hrebenciuc junior in CA a avut legatura cu angajarea avocatilor?

    - ce alte operatiuni efectuate de SIF au beneficiat de consultanta acestor avocat? 

    Pina de curind, fostii angajati si apropiati il considerau pe Ceocea ca fiind "cel mai mare mincinos pe care l-am cunoscut vreodata"

    Expresia este reala si apartine unui fost sef devenit fost angajat si apoi somer , al d-;lui Ceocea. 

    De curind separea ca pozitia de sef incontestabil al mincinosilor a fost preluata de un fost ginalist al campaniei prezidentiale. 

    Iata ca Ceocea incearca sa-si reia coroana de mincinos sef. 

    Individul a fost secretar judetean UTC, deci a avut parte de o pregatire intensa in tehnica de a te face din vorbe, 

    Aceata abilitate precum si relatiile cu fostii tovarasi urcati in timp pe scara sociala l=a facut sa urce in ierarhia SIF2 de la un simplu angajat candidat la disponibilizare, la starea de presedinte SIF. 

    Cu abilitatea deprinsa din cariera politica i-a eliminat pe cei 2 Presedinti dinaintea lui. 

    Matei Alexandrua a fost eliminat din Ca pentru ca avea prostul obicei de a se mai opune deciziilor luate in Ca si de a-si nota hotaririle adoptate si indraznea sa urmareasca modul in care erau aduse la indeplinire. 

    A fost tirit in procese timo de ani de zile. O soarta pe care Ceocea a considerat ca si-o merita cel care a condus SIF2 in timp ce avea conturile blocate si a rezolvat problemele generate de avalizarea unor bilete la ordin de catre un alt geniu financiar. 

    Oameni inlaturati care au asigurat functionarea normala a SIF 2 au fost inlocuiti cu altii dupa chipulsi asemanarea lui Ceocea. Vicepresedinte este un om cu vaste cunostinte pe piata de capital. Afost u[timul director general al societatii GELSOR apartinind lui SORIN oVIDIU vINTU, si a fost implicat in FNI, FNA si Fondul Gelsor. 

    Apropo este si fiul fostului sef al SRI Bacau. 

    Un alt tinar talent , o speranta a finantei mondiale, cooptatla conducerea SIF2 , inainte de a implini 30 de ani, care promitea sa aiba o cariera de succes, dar care aete im prezent alaturi de tatal sau intr-o celula confort sporit, este tinarul Hrebenciuc. 

    Este de la sine inteles ca acest tinar de talent care si-a folosit cunostintele pentru a incerca sa-si insuseasca ZECI DE MII DE HECTARE DE PADURE, a luptat de asemeni din rasputeri pentru interesele actionarilor SIF2. 

    Culmea. Avocatii clanului Hrebenciug au devenit si avocati ai SIF2. 

    Si mai interesant, SIF2 a devenit foarte interesat sa preia un pachet semificativ la societatea care administra SIF4, pentru . Nu credem ca a facut acest lucru pt ca sefii SIF2 sa participe alaturi de Bilteanau la devalizarea SIF4.  

    Fara indoiala a fost o investitie facuta pt binele actionarilor SIF2. 

    Cred ca mai tirziu sau mai devreme vor fi devoalate secretele legaturii ombilicale SIF2- BANCA TRANSILVANIA, Ceocea-Ciorcila.

    Iar acest Ceocea clipeste feciorelnic si nevinovat si incearca sa ne mai prosteasca odata vorbind despre RISC REPUTATIONAL 

    1. Tu esti Turtoescule, asta care tot faci scenarii care mai de care mai ingrozitoare pe SIF2? Da' cand erai tu Presedinte ce munti ai daramat?

      Ceocea ai ceva probleme de constiinta ?

      Stimabile ex - președinte al SIF 2, V-au plăcut contractele de consultanta pe banii SIF ? Dar înțelegerilor cu "raposatul"Catalin de ce le bogați sub "pres"? Si procesele ( dealtfel pierdute ) prin care ați "tarat" SIF 2 tot la sfatul maestrului care acum teoretic e sub pământ... Le-ați uitat ?! Apropo, Lus nu mai încasează prime si cote maxime de participatie la profit... Pe vremea Dvs făcea din greu ore suplimentare la et. II... Alea tot din banii SIF...

      * înțelegerile; * bagati;

      aceasta postare e un caz clasic de deturnare de la cele importante .adica hai sa aflam cu cine se dragalea turtoescu poate uitam de ce avem de gind sa facem cu bani de la sif. adica cum ii sifonam.dar nu mai este mult.vine vremea.

      Tu ești, pitic bețiv și frustrat? Ai uitat cînd îl bălăcăreai pe Ceocea și povesteai de UTC-ul lui, pentru că te-a bănuit de luare de mită și-l ridicai în slăvi pe Matei că a fost singurul care te-a ajutat cu avocat și mașină la Tulcea? Acum ești marele apărător al lui Ceocea, ți-ai dat seama că doar el poate avea nevoie de incompetenți mincinoși ca tine, care nici nu știu unde se pune cratima? Hai, marș la culcare, că n-o mai duci mult la SIF 2, (...)!

    Sincer chiar nu înțeleg ce aveți cu SIF 2 emitentul ( dintre sifuri ) care a fost o excepție anul acesta având date dividende și cea mai mare creștere dintre sifuri .............

    1. Oameni rai!

      Hai sa spunem "oameni obsedati", in sensul ca daca 1-2 sife au calcat stramb Hai sa le omoram pe toate, chiar daca nu avem motive...

    Totul este putred in Danemarca...... 

    PROBLEMA este cu conducătorii sifurilor de pe acele vremuri care NU AU VRUT să vândă deținerile pe BCR la acele prețuri și P/BV-uri ............. de 7

    Vânzarea BCR-ului către ERSTE la prețul primit de statul român ar fi adus fiecărui SIF 365 milioane de euro ! 

    Care împărțit la nr de acțiuni ar fi adus de exemplu fiecărui acționar SIF 1 cca 3 RON pe acțiune .................... 

    După ani de zile au vândut pe aproape nimica față de acei 365 milioane euro OFERIȚI de ERSTE la vremea respectivă ! 

    MARELE Bîlteanu era atunci în CA la SIF 1 ................ și nu a fost vocal să vândă BCR-ul către Erste ! 

    Majoritatea deținătorilor de sifuri din acea vreme au rămas MASCĂ de cât de PROST au gândit atunci respectivii .............. din fruntea sifurilor ! 

    Mulți au investit în sifuri la acea vreme în speranța că vor primi dividende GRELE din vânzarea BCR ....................  

    Asta ca să știe lumea că nici cei vechi , nici cei noi ( managerii sifurilor ) nu au fost unii mai buni ca alții ....................

    Cum vine acum Cuzman să se arate ” oripilat ” și surprins de ce sa întâmplat la SIF 1 dar nu pomenește că el nu a fost de acord cu vânzarea BCR la P/BV de 7 sau că era în CA când a fost cumpărat Hotel Azuga ! 

    1. SIF urile nu puteau sa vanda actiuni BCR inaintea crizei pentru ca oferta ERSTE a fost numai pentru statul roman la acea data...

      Oricum cele care au vandut au facut o afacere buna! 

      Ori nu erai la curent la acea vreme ori dorești să dezinformezi .............

      Nimic mai adevărat decât ce am scris mai sus ! 

      Întreabă pe cei care erau pe bvb atunci și ai să afli adevărul .......

      Cele care au vândut acum 2-3 ani au primit cca 30 % față de cât primeau atunci ............. 

      SIF urile si Statul au negociat in genunchi pachetul BCR iar ERSTE si-a batut joc de banca iar Pogo s-a inavutit. Contractul de privatizare prevedea obligatia de listare.

    "...SIF Moldova a renunţat la relaţia contractuală cu avocaţii Nicolae Mergeani şi Victor Prodan, reţinuţi, luni, în dosarul DIICOT..." Si banii dati de SIF avocatilor, cand ii recupereaza?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb