ALERT Elena Udrea poate fi reţinută, dar nu poate fi arestată

Adina Lateş
Anticorupţie / 28 octombrie 2015

Elena Udrea poate fi reţinută, dar nu poate fi arestată

Actualizare 21:52 Băsescu, despre votul în cazul Udrea: "Probabil au crezut că e prea mult, că e femeie"

Traian Băsescu a declarat în această seară că decizia Camerei Deputaţilor de a încuviinţa reţinerea, dar nu şi arestarea Elenei Udrea, se explică prin faptul că "majoritatea parlamentarilor a crezut că e prea mult" şi că deputaţii s-au uitat şi la faptul că este femeie, transmit surse din presă.

"Eu cred că au fost parlamentari care au plecat cu bilele. În niciun caz nu a fost confuzie. Cred că a fost altceva. Probabil că majoritatea a crezut că e prea mult. Dacă ar fi fost a doua oară probabil că o executau fără să clipească. Cred că s-au uitat şi la celălat aspect, că e femeie. Să fii la cea de-a treia judecată e mult", a declarat fostul preşedinte.

Băsescu a mai susţinut că, în calitatea sa de preşedinte, nu a primit niciun fel de informare potrivit căreia Elena Udrea "ar fi într-un anturaj nepotrivit sau că ar face lucruri ilegale".

"Îmi aduc aminte perfect de o informaţie care era o radiografie a sistemului de şpăgi din ministerul domniei sale (...) Îmi aduc aminte indiscutabil că era vorba de acest domn Gardean, şi multe alte firme cu probleme şi nişte funcţionari din minister. Ştiu că am pus mâna pe telefon şi am vorbit cu dânsa, ştiu că i-a dat afară", a afirmat fostul şef de stat.

(S.A.)

--------------

Actualizare 20:10 PNL: "Majoritatea parlamentară controlată de PSD să-şi asume votul anti-Justiţie în cazul Udrea"

Partidul Naţional Liberal (PNL) susţine, într-un comunicat de presă, că votul privind ridicarea imunităţii deputatului Elena Udrea a fost "o piesă de teatru ieftin, pusă în scenă de liderii coaliţiei majoritare".

"Am văzut, astăzi, cum majoritatea parlamentară controlată de PSD a făcut tot posibilul să blocheze solicitările venite din partea Justiţiei, fapt evidenţiat de «rezultatul» votului.(...) Cu toate că este minoritar, Partidul Naţional Liberal a rămas consecvent conduitei de a nu se opune cererilor Justiţiei, indiferent de numele sau apartenenţa politică a persoanei în cauză", se arată în comunicat.

PNL precizează că parlamentarii săi nu se vor opune reluării procedurilor de vot în cazul Udrea, dacă se va ajunge la concluzia că există această posibilitate.

(S.A.)

-------------

Actualizare 19:32 Udrea: "Vreau să fiu reţinută şi să port din nou cătuşe"

Elena Udrea a declarat în această seară la Palatul Parlamentului că nu are de gând să conteste votul colegilor săi asupra cererilor de reţinere (aprobată) şi de arestare preventivă (respinsă), adăugând, ironic, că doreşte să poarte "din nou cătuşe".

"Nu contest nimic. Eu cred că (deputaţii, n.r.) au dat-o ca la rabin. Adică, hai să fie una şi pentru procuror, una şi pentru Udrea. Cred că aşa au dat-o. Pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, ştim cu toţi că au fost", a afirmat Udrea.

Întrebată dacă crede că va mai fi reţinută de procuror, în condiţiile în care deputaţii au respins cererea de arestare preventivă, ea a spus: "Eu vreau să fiu reţinută şi vreau să port din nou cătuşe. Haideţi, dacă e circ, să fie până la capăt!".

"Dacă au votat aşa, probabil că i-am convins cu ceea ce am spus, nu cred că ei aveau nevoie să fie convinşi. Ştiu şi ei foarte bine că am dreptate. Eu am nevoie de curaj pentru a recunoaşte lucrurile care ştim cu toţii că se întâmplă, abuzurile care se întâmplă. Se poartă exact aşa cum este imaginea despre Parlament", a mai spus Udrea.

Aceasta a menţionat că se simte obosită după ce a stat două ore în picioare în aşteptarea rezultatului.

"Nu am crezut că se va vota a treia arestare, pentru că e strigător la cer. Ce e justiţia asta în care faci arestări preventive fără niciun motiv. Ce pericol sunt eu acum, dacă din mai o instanţă m-a lăsat în libertate şi a constatat că nu sunt un pericol social. Ce pericol sunt eu pentru fapte care sunt presupus săvârşite acum cinci-şase ani. Ăsta e circ, nu e justiţie, iar imaginea Parlamentului nu din cauza unor dosare penale are de suferit, ci din modul în care se aplică justiţia şi din modul în care se trimit aceste cereri la Parlament, cu circul de rigoare care se face în jurul lor", a mai declarat Elena Udrea.

(S.A.)

-------------------

Actualizare 18:19

Parlamentarii au decis, în Plenul Camerei Deputaţilor, că Elena Udrea poate fi reţinută dar nu poate fi dispusă şi măsura arestului preventiv în dosarul nou în care aceasta este anchetată de DNA.

Au fost 123 de deputaţi care au votat în favoare cererii DNA de reţinere a Elenei Udrea iar în ceea ce priveşte cererea de arestare au votat doar 115 de parlamentari "pentru". Pentru ca procurorii să poată cere instanţei arestarea Elenei Udrea, cererea trebuia să primească 122 de voturi favorabile.

(A.C.)

--------------------

Actualizare 17:04 Cererea privind încuviinţarea reţinerii Elenei Udrea, respinsă; voturile se renumără

Un număr de 145 de deputaţi au decis să respingă cererea procurorilor de reţinere a Elenei Udrea, în timp ce numai 119 au votat "pentru". Ulterior, rezultatul a fost contestat de PNL, iar parlamentarii au decis să renumere voturile, în sala de plen având loc discuţii aprinse.

--------------

Actualizare 16:20 A început votul pentru reţinerea şi arestarea Elenei Udrea

Votul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea a început în plenul Camerei Deputaţilor, informează televiziunile de ştiri.

În acest caz, în plenul Camerei Deputaţilor va fi un apel nominal cu două voturi, unul pentru reţinere şi unul pentru arestare.

Votul va fi secret cu bile.

-----------

Actualizare 16:03 Cererea privind începerea urmării penale a Elenei Udrea, aprobată de Camera Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" şi 106 "împotrivă", transmit televiziunile de ştiri.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:40

Votul în cazul cererii privind ridicarea imunităţii pentru urmărirea penală a Elenei Udrea a început în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii votează secret cu bile solicitarea procurorului general referitoare la formularea cererii de urmărire penală faţă de deputatul Elena Udrea.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:28 Udrea, către deputaţi: "Fiţi convinşi că va veni şi rândul vostru"

Deputatul Elena Udrea le-a transmis, în plen, colegilor parlamentari că le va veni şi lor rândul şi vor "exploda" acuzaţii la adresa lor, indiferent cât "de parteneri cu sistemul" se consideră.

"Dragi colegi de la Putere sau din Opoziţie, indiferent cât de parteneri cu sistemul vă consideraţi astăzi, fiţi convinşi că va veni şi rândul vostru. Va veni vremea când vor exploda acuzaţii la adresa voastră, aşa cum mi se întâmplă mie acum. Eu nu spun că aceste acuzaţii ar putea fi reale, spun doar că atunci când nu veţi mai folosi sistemului pentru a pune mâna şi pe guvernare va trebui să alegeţi - plecaţi de bunăvoie acasă sau plecaţi la puşcărie", a declarat Udrea, în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul a susţinut că vor prelua puterea doar cei care sunt "pe placul sistemului", "care vor fi gata să execute ordine" şi "să lase sistemul să conducă în locul lor".

"Cei care mă ascultă ar putea spune că orice metodă este bună pentru a scoate din politică nişte oameni care au greşit, aş fi de acord poate cu ei, dincolo de riscul instituirii unei dictaturi prin anularea statului de drept, dacă toţi cei acuzaţi chiar ar fi vinovaţi şi dacă cei care ar veni în loc ar fi oameni fără de pată. Dar vor veni, însă, doar cei care sunt pe placul sistemului, care vor fi gata să execute ordine şi să lase sistemul să conducă în locul lor", a afirmat Udrea.

(S.A.)

------------

Actualizare 14:31 Udrea: "Totul a fost făcut pe repede înainte - să o mai arestăm pe Elena Udrea"

Plenul Camerei Deputaţilor a început dezbaterea pe cererile DNA care o vizează pe Elena Udrea privind ridicarea imunităţii pentru urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă, conform televiziunilor de ştiri.

Votul asupra rapoartelor Comisiei juridice în acest caz va fi secret cu bile.

În sală sunt prezenţi 203 deputaţi.

Deputatul Elena Udrea consideră că totul "a fost făcut pe repede înainte'' în cazul său, susţinând că nu a fost audiată şi că s-a transmis Parlamentului cererea de urmărire penală şi de arestare preventivă în condiţiile în care mai întâi trebuia începută urmărirea penală, conform unor surse din presă.

"Cred că colegii jurişti au fost logici când au analizat solicitarea: sunt în control judiciar, o instanţă a decis că nu sunt pericol pentru societate. Cum am devenit pericol în ultima lună în aşa fel încât DNA să ceară arestare preventivă în cazul meu? Nu am fost audiată. Poate dacă DNA nu s-ar fi grăbit cu acest circ al arestării preventive, ci m-ar fi chemat să îmi ia declaraţii poate ar fi constatat că ştiu lucruri, le voi spune şi poate nu mai era nevoie să trimită cerere de arestare preventivă. Un al treilea argument: s-a transmis şi cerea de urmărire penală şi de arestare preventivă în condiţiile în care întâi trebuie începută urmărirea penală, abia ulterior s-ar putea cere arestarea preventivă. Totul a fost făcut pe repede înainte. Să o mai arestăm pe Elena Udrea", a declarat fostul ministru, la Parlament.

Udrea a mai afirmat că ar trebui instituită "o procedură în Statut (Statutul deputaţilor, n.r.), procedura Elena Udrea". "Deci, periodic avem o procedură de vot pentru arestarea Elenei Udrea. Mă gândesc că e bine să o punem în Statut", a adăugat Udrea.

Întrebată de presă dacă a discutat cu fostul preşedinte Traian Băsescu, ea a afirmat că fostul şef al statului i-a urat să treacă "cu bine peste acest moment".

În plenul Camerei, Elena Udrea a declarat că nu a cerut şi nu a luat vreun ban de la Buzăianu.

(S.A.)

------------

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să discute, astăzi, cererile DNA care o vizează pe Elena Udrea privind ridicarea imunităţii pentru urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă, iar votul asupra rapoartelor Comisiei juridice în acest caz va fi secret cu bile.

"Miercuri, de la ora 13,00, începe dezbaterea cererilor ministrului Justiţiei privind începerea urmăririi penale în cazul doamnei deputat Elena Udrea şi apoi cererea procurorului general privind reţinerea şi arestarea Elenei Udrea", a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, potrivit unor surse din presă.

El a adăugat că va fi vot secret cu bile pe raportul privind începerea urmăririi penale şi apoi un apel cu două voturi pentru reţinere şi pentru arestare.

Vinerea trecută, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată în Comisia juridică. Deputaţii jurişti au aprobat doar cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea.

Cererile au legătură cu noi fapte, a comunicat săptămâna trecută DNA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Gura pacatoasei adevar graieste:

    "Udrea, către deputați: "Fiți convinși că va veni și rândul vostru"" 

    faptul ca le-au luat acasa arata existenta lor. Daca se misca, inseamna ca exista :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb