ALERT Kövesi cere arestarea deputatului PNL Mircea Roşca pentru trafic de influenţă

A.C.
Anticorupţie / 11 noiembrie 2014

Actualizare 17:19

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, cere arestarea preventivă a deputatului PNL Mircea Roşca, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată (4 acte materiale).

Potrivit referatului DNA, în 2011, în calitate de vicepreşedinte al PNL Prahova, Roşca ar fi pretins de la un denunţător 20.000 euro "pentru a-şi exercita influenţa asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian (preşedintele PNL Azuga - n.r.) şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului".

"Din această sumă, inculpatul Roşca Mircea a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul inculpatului Popescu Gabriel Stelian, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean. Diferenţa de 4.000 euro a fost remisă de acelaşi inculpat secretarului Primăriei Azuga, Dumbravă Diana Camelia, în vederea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi care vizau desfăşurarea propriu zisă a procedurii de achiziţie publică şi desemnarea câştigătoare a firmei denunţătorului", se mai arată în comunicatul DNA.

---

Actualizare 10:27 Deputatul PNL Mircea Roşca, vizat de DNA într-un dosar privind vânzarea unui teren la Azuga

Preşedintele PNL Prahova, deputatul Mircea Roşca, a fost citat să se prezinte, azi, la DNA Ploieşti, într-un dosar în care este vizat şi liderul PNL Azuga, cei doi fiind suspectaţi că ar fi luat mită de la un om de afaceri căruia autorităţile locale i-au vândut un teren din Azuga, potrivit surselor din presă.

Procurorii mai susţin că, între 2011şi 2014, Mircea Roşca ar fi intervenit pe lângă factorii de decizie din cadrul unor instituţii publice din Prahova (CJ, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia) "asupra cărora avea influenţă prin prisma calităţilor pe care le-a deţinut în mod succesiv la nivelul autorităţilor publice locale centrale şi la nivel politic, în vederea atribuirii către societăţile deţinute de inculpatul Rotilă Adrian a unor contracte de achiziţii publice".

În schimbul acestor "intervenţii", Roşca ar fi primit de la Rotilă bani şi alte foloase (aproximativ 90.000 lei, construcţii în valoare de 35.418,39 lei şi folosinţa unui autoturism Audi A8), acuză anchetatorii.

----------

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciu Teritorial Ploieşti efectuează audieri astăzi într-o cauză de trafic de influenţă în care sunt implicaţi deputatul liberal Mircea Roşca şi Gabriel Popescu, preşedinte PNL Azuga, au declarat pentru presă surse judiciare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb