ALERT Liviu Luca, reţinut de DIICOT Ploieşti

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 22 februarie 2016

Liviu Luca, reţinut de DIICOT Ploieşti

Actualizare 22:18

Sindicalistul Liviu Luca a fost reţinut în această seară de procurorii DIICOT Ploieşti după mai multe ore de audieri în dosarul în care este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, alte trei persoane au fost puse sub control judiciar în acelaşi dosar.

(S.A.)

-----------

Actualizare 19:48 DIICOT: Liviu Luca a utilizat banii din patrimoniul PSV Company pentru construirea unui ansamblu de locuinţe

Procurorii DIICOT Ploieşti susţin că Liviu Luca ar fi iniţiat un grup infracţional organizat prin intermediul căruia a obţinut în mod fraudulos fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei prahovene Păuleşti, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2005 - 2009 suspectul Liviu Luca a iniţiat şi constituit împreună cu alţi opt suspecţi un grup infracţional organizat care a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA.

Ulterior, sumele respective, care au fost însuşite în mod fraudulos, au fost folosite pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei Păuleşti al cărui adevărat beneficiar a fost Luca.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV Company SA (fostă SC Petromservice SA) a virat în mod nelegal către SC EDILCONST SA, în interesul suspectului L. L. (Liviu Luca, n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la 'Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA - Păuleşti', prin aceste activităţi frauduloase SC PSV Company SA (...) fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei", se arată în comunicatul publicat pe site-ul DIICOT.

Procurorii menţionează că la sediul DIICOT- S.T. Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii un număr de 7 persoane.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:35 Liviu Luca, adus la audieri la DIICOT Ploieşti

Omul de afaceri Liviu Luca a fost adus astăzi la sediul DIICOT Ploieşti pentru audieri, după ce procurorii au făcut percheziţii timp de mai multe ore la domiciliul acestuia din localitatea Păuleşti, transmit surse din presă.

(S.A.)

----------

Percheziţii DIICOT la Liviu Luca

Procurorii DIICOT Ploieşti efectuează, în această dimineaţă, percheziţii la domiciliul lui Liviu Luca, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare, transmit surse din presă. Potrivit acestora, prejudiciul estimat în acest dosar este de 15 milioane de lei.

Liviu Luca a fost condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Petromservice, alături de Sorin Ovidiu Vântu, în 2014.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2005, Liviu Luca a devenit, "în mod indirect", acţionarul majoritar al SC Petromservice SA, prin achiziţia a 49,35% din acţiunile societăţii realizată prin intermediul companiei Elbahold Ltd (înmatriculată în Cipru), la care avea calitatea de beneficiar real în sensul prevăzut de Legea 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor şi de Directiva 2005/60/CE.

Parchetul Instanţei supreme a arătat că: "În acest mod, inculpatul Luca Liviu a controlat activitatea ulterioară desfăşurată de SC Petromservice SA, prin exercitarea dreptului de vot al Elbahold Ltd în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, ceea ce i-a permis desemnarea unor persoane apropiate în funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie, director general şi director financiar".

Anchetatorii au stabilit că Liviu Luca era ajutat la administrarea companiei de către Sorin Ovidiu Vîntu, care a finanţat preluarea pachetului de acţiuni.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, Liviu Luca a contituit o grupare infracţională, alături de alte persoane care, în perioada 2005-2009, a prejudiciat PSV Company SA (fosta Petrom Service SA) cu peste 15 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Da' porcu' asta nu-i la inchisoare?

    1. Nu, l-au scutit, ca l-a dat in gat pe Vantu.

    Acestia au stiut sa fure mult nu un lantisor.

    Un adevarat capitalist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb