ALERT Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, la DNA

F.A.
Piaţa de Capital / 21 februarie 2014

Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, la DNA

Update 20:20 ASF: "Salariile din instituţie nu ar trebui să fie o surpriză"

Salariile conducerii ASF nu trebuie să reprezinte o surpriză pentru preşedinte, premier şi parlamentari, instituţia considerând că informaţiile despre câştiguri fac parte din presiunea publică pe care au dorit-o persoane care ar fi preferat ca ASF să nu constate neregulile din piaţa asigurărilor, conform unui comunicat trimis azi redacţiei.

"Salariile conducerii ASF nu trebuie să reprezinte o surpriză nici pentru preşedintele României, nici pentru primul ministru al Guvernului şi nici pentru orice membru al Parlamentului. Ei sunt beneficiari legali ai acestor informaţii şi ar fi trebuit să le deţină inclusiv înainte de relevarea lor în presă. În cazul în care, în calitate de beneficiari legali ai informaţiilor privind salariile şi personalul din ASF, preşedintele sau primul ministru al Guvernului au fost dezinformaţi, reamintim că ASF a făcut public încă din 30 mai 2013 nivelul salariilor conducerii ASF. Instituţional, nimeni nu poate pretinde că a aflat din presă nivelul salariilor din ASF în februarie 2014", se arată în comunicat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară consideră că transmiterea către presă a salariilor conducerii sale face parte din presiunea publică pe care au dorit-o "cei care ar fi preferat ca instituţia să nu constate neregulile din piaţa asigurărilor".

ASF mai transmite că a luat act de decizia DNA de a extinde urmărirea penală faţă de preşedintele Autorităţii, Dan Radu Ruşanu.

"Precizăm că nu interpretăm şi nu comentăm în vreun fel demersul DNA, instituţie a statului român care are datoria să îşi îndeplinească atribuţiile integral. Indiferent de declaraţiile politice sau de presiunile mass-media, ASF rămâne consecventă principiilor corectitudinii şi legalităţii pentru care a fost constituită şi îşi propune să nu facă niciun rabat de la activitatea de supraveghere a pieţei asigurărilor. Pentru aceasta, considerăm că nicio măsură nu poate fi considerată prea dură, în condiţiile în care sancţionează încălcări ale legii şi ale principiilor concurenţiale. Reafirmăm că pentru ASF singura preocupare în sectorul asigurărilor rămâne protejarea intereselor asiguraţilor şi stabilitatea industriei asigurărilor, sancţionând, atunci când este cazul, orice companie care încalcă normele legale, indiferent de structura acţionariatului, susţinătorii publici şi/sau politici ai acesteia", mai scrie în comunicat.

ASF subliniază că va continua să supravegheze "intransigent" piaţa asigurărilor, amintind că pe 18 februarie, Autoritatea a deschis procedura de redresare financiară prin administrare specială.

"O ignorare a aspectelor relevate de controlul de la societatea ASTRA ar fi însemnat ca ASF să acţioneze împotriva legii, să nu îşi respecte rolul de autoritate de supraveghere a pieţei şi să contribuie la distorsiunea gravă a pieţei asigurărilor. ASF reaminteşte publicului că a luat această decize fără precedent în urma neregulilor constatate la societate ignorând orice presiune, inclusiv ameninţările cu demiterea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară", conchide ASF.

---

Update 12:37 Dan Radu Ruşanu pus sub urmărire penală în dosarul Carpatica

Dan Radu Ruşanu, preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a fost pus sub urmărire penală de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, potrivit unui comunciat al DNA.

Procucorii DNA susţin că există date şi indicii potrivit cărora Ruşanu a exercitat presiuni, în calitate de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, asupra mai multor societăţi de asigurări, urmărind şi reuşind impunerea lui Radu Mustăţea la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR). De asemenea, cunoscând că Mîrzac Marian proteja interesele financiare ale Carpatica Asig., a întreprins demersuri în vederea înlăturării, din cadrul Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară a lui Tudor Daniel George, care deţinea funcţia de vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor şi în vederea înlocuirii acestuia cu Mîrzac Marian. În felul acesta preşedintele ASF a acceptat implicit protejarea frauduloasă a intereselor Carpatica Asig.

În acest context, Radu Ruşanu a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către Guvernul României, care să dea caracter normativ şi obligatoriu intereselor sale personale şi de grup.

........

Update: Ruşanu: Audierea mea are legătură cu Traian Băsescu

Şeful ASF, Dan Radu Ruşanu, a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că audierile în cazul său au legătură directă cu preşedintele Traian Băsescu.

Radu Ruşanu susţine, după o discuţie de mai bine de două ore cu procurorii, că şeful statului îl apără pe patronul Astra Asigurări, Dan Adamescu.

......

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Ruşanu, a fost citat la Direcţia Naţională Anticorupţie, referitor la dosarul "Carpatica", în care sunt urmăriţi penal omul de afaceri Ilie Carabulea, Laura Chiţoiu, Marian Mârzac şi Radu Mustăţea.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sa spuna de ce a dat voie sifurilor sa cumpere incrucisat si nu a ridicat drepturile de vot pentru aceste detineri incrucisate pentru a evita intelegerile dintre baronii sifurilor !

    Cine a venit cu aceasta modificare fara dezbatere publica si cum a fost votul in comisie ! 

    Cine a santajat ASF cu demiterea conform comunicatuli de ieri ?

    Poate apar si interceptarile telefoanelor din ultimele sase luni ! 

    1. noi stim de ce, dar sa stie si DNA-ul.

      La SIF1 protectia vine de mai sus decat Ursache si Rusanu. Vine de la plagiator pe linie ierahica.

    Si acum urmeaza tov Ursache si Anghelache pentru potlogariile de la FP. Unde au permis unei persoane care se pretinde administrator sa incaseze zeci de milioane de Euro de-a moca.

    Eu zic sa aiba incredere in justitie. Sa stea linistit ca se va face dreptate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb