Alexandru Combei, BRD Asset Management: "Sunt şanse ca în semestrul al doilea creşterea economică a României să accelereze"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 septembrie

Alexandru Combei, BRD Asset Management: "Sunt şanse ca în semestrul al doilea creşterea economică a României să accelereze"

English Version

"Investitorii nu trebuie să reacţioneze emoţional în perioade cu volatilitate mare"

Sunt şanse ca în semestrul al doilea al anului activitatea economică a ţării noastre să fie mai dinamică, datorită impulsului provenit din cererea internă, crede Alexandru Combei, CFA, Directorul de Investiţii al BRD Asset Management.

Managerul de fond a spus: ""Prima parte a anului a dezamăgit uşor, deoarece creşterea economică a fost sub aşteptări, iar acum toţi analiştii macro îşi revizuiesc în jos prognozele pentru întregul an 2024. Dar eu aş spune că sunt şanse ca semestrul al doilea să fie ceva mai dinamic, adică creşterea economică a României să accelereze, pe baza impulsului care ar trebui să vină din partea cererii interne. Aş zice că avem o creştere fulminantă a salariului nomimal care, coroborată cu inflaţia din momentul de faţă, înseamnă o creştere foarte mare a salariilor în termen reali. Din trimestrul al patrulea avem şi creşterea pensiilor, deci cererea internă are de unde să ajute economia. Pe partea de ofertă, industria pare că s-a stabilizat".

În ceea ce priveşte politica monetară, Alexandru Combei a subliniat că există analişti care dau şanse ca BNR să mai taie dobânda în acest an, dar în opinia sa nu vor mai exista reduceri de rate.

"În ansamblu sunt moderat optimist pentru partea a doua a anului. Există o anumită îngrijorare privind deficitul fiscal, dar acest lucru probabil că se va muta pentru anul viitor", a spus Directorul de Investiţii al BRD Asset Management.

"Episoadele cu volatilitate ridicată pot fi momente în care investitorii să cumpere active financiare la preţuri mai mici"

Managerul de fond recomandă investitorilor să nu reacţioneze emoţional în perioade cu volatilitate mare. "Este uşor de zis dar mai greu de făcut. Când intervin emoţiile, chiar şi investitori mai sofisticaţi au probleme să aplice sfaturile, dar acest lucru se poate îmbunătăţi prin educaţie. Oamenii trebuie să înţeleagă că, pe termen scurt, există şi volatilitate; investiţia în acţiuni implică volatilitate", a spus Alexandru Combei.

Conform Directorului de Investiţii al BRD Asset Management, volatilitatea aduce oportunităţi ce pot fi fructificate. "Nimeni nu poate să facă market timing. Personal nu credeam că performanţele de la BVB vor fi atât de bune, dar a fost o lecţie că un investitor trebuie să fie în piaţă, să fie investit. Aceasta este recomandarea. Sigur că vor mai apărea episoade cu volatilitate ridicată, dar care pot fi fructificate. Sunt momente de a cumpăra active financiare la un preţ mai mic", a spus Alexandru Combei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb