Alexandru Petrescu, Preşedintele ASF: "Din discuţiile cu Guvernul am înţeles că trei companii de stat se vor lista la BVB"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 august

Alexandru Petrescu a spus: "Apelul de proiecte care este destinat companiilor cu capital majoritar privat s-a deschis din data de 7 iunie şi se va derula până în data de 31 mai 2025. Mesajul meu reprezintă o încurajare pentru companiile care au în perspectivă listarea, fie pe AeRO, fie pe Piaţa Reglementată". (Sursa foto: Alexandru Petrescu)

Alexandru Petrescu a spus: "Apelul de proiecte care este destinat companiilor cu capital majoritar privat s-a deschis din data de 7 iunie şi se va derula până în data de 31 mai 2025. Mesajul meu reprezintă o încurajare pentru companiile care au în perspectivă listarea, fie pe AeRO, fie pe Piaţa Reglementată". (Sursa foto: Alexandru Petrescu)

English Version

"Există un program de finanţare, în valoare de 38,2 milioane euro, pentru listarea companiilor la bursă"

Trei companii de stat din energie şi transporturi urmează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), conform discuţiilor purtate între Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Guvern, a afirmat ieri Alexandru Petrescu, Preşedintele ASF, cu ocazia evenimentului ce a marcat listarea ultimei emisiuni de titluri de stat Fidelis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Alexandru Petrescu a spus: "Există un apel de proiecte pentru listarea întreprinderilor la bursă. Un program de finanţare în valoare de 38,2 milioane euro, ce face parte din PNRR, prin care companiile care doresc să se listeze pe AeRO pot obţine până la 70.000 de mii de euro, iar companiile care doresc să se listeze pe Piaţa Reglementată pot obţine până la 300.000 de euro. Apelul de proiecte care este destinat companiilor cu capital majoritar privat s-a deschis din data de 7 iunie şi se va derula până în data de 31 mai 2025. Mesajul meu reprezintă o încurajare pentru companiile care au în perspectivă listarea, fie pe AeRO, fie pe Piaţa Reglementată".

Preşedintele ASF a adăugat: "Ar trebui să vedem mult mai multe companii (n.r. care vizează listarea la bursă), în afara celor care sunt subiectul unei obligativităţi tot pe PNRR şi care folosesc şi condiţionalităţile OCDE. Din mesajele guvernamentale şi din discuţiile pe care le am la nivelul administraţiei Guvernului am înţeles că vor fi trei companii din zona energiei şi zona transportului, cu capital de stat, care se vor lista. Prin urmare, există perspectivele creşterii în mod semnificativ a capitalizării bursei".

Oficialul ASF a mai subliniat că emisiunile de titluri de stat Fidelis au ajuns o rampă importantă pentru cei care fac primii paşi în investiţii în titluri financiare.

"Comunitatea investitorilor din România a atins reperul important de 200.000 de investitori, dintre care aproximativ 18% sunt investitori ce deţin titluri de stat Fidelis. Acest lucru arată că, şi din perspectiva educaţiei financiare, Fidelis este o treaptă importantă pentru a intra în rândul comunităţii investitorilor din România", a spus Alexandru Petrescu.

Prin ultima emisiune de titluri de stat Fidelis, Ministerul Finanţelor a atras aproape 1,7 miliarde lei şi peste 311 milioane euro (valori însumând peste 3,2 miliarde lei - 650 milioane euro), prin a patra ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populaţie, titlurile fiind listate ieri la BVB.

Dobânzile sunt între 5,8% şi 7% pentru titlurile în lei, respectiv de 4% şi 5% pentru cele în euro, iar maturităţile de unu şi cinci ani. Veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital aferente tranzacţionării titlurilor de stat sunt neimpozabile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4532
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2596
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8730
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.4031

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb