ALEXANDRU POPA (PNL): "Amendament de suplimentare a sumelor alocate despăgubirilor de secetă, aprobat în Comisia de Agricultură"

V.G.
Politică / 12 decembrie 2022

"Amendament de suplimentare a sumelor alocate despăgubirilor de secetă, aprobat în Comisia de Agricultură"

Deputatul Alexandru Popa, preşedinte al PNL Brăila, a anunţat, astăzi, că a fost aprobat în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor amendamentul iniţiat de el împreună cu alţi colegi liberali şi care asigură suplimentarea sumelor pentru plata despăgubirilor fermierilor afectaţi de seceta din vara acestui an, transmite Agerpres.

"Astăzi în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor s-a aprobat un amendament la proiectul Legii bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pe anul 2022 - Anexa 3. Mai exact, este vorba despre un amendament al cărui iniţiator am fost, alături de alţi colegi liberali, care asigură fonduri pentru plata despăgubirilor fermierilor afectaţi de seceta din vara acestui an. Amendamentul despre care vorbesc stabileşte suplimentarea cu 500.000 de lei a sumelor prevăzute la Anexa 3/22, pentru acordarea despăgubirilor fermierilor. Am iniţiat acest amendament pentru că OUG 157/2022, modificată de curând printr-un proiect de ordonanţă care se află pe site-ul ministerului, nu se referă şi la fermierii cu suprafeţe agricole cultivate în primăvara acestui an, care însumează o suprafaţă calamitată de peste 1,2 milioane de hectare, afectată de seceta din vară", a declarat preşedintele PNL Brăila.

Alexandru Popa a adăugat că "dincolo de acest succes înregistrat astăzi în Comisia pentru Agricultură", în ideea de a susţine fermierii afectaţi de secetă, rămâne o mare problemă în ceea ce priveşte formula de calcul care se foloseşte pentru stabilirea valorii despăgubirilor acordate.

"După cum i-am spus personal ministrului Agriculturii, Petre Daea, zilele trecute, când acesta a fost prezent la lucrările comisiei noastre, formula de calcul este greşită. Dânsul a declarat atunci că 'se pricepe bine la matematică' şi că formula este corectă, ceea ce poate însemna una din două: ori matematica de la Bucureşti e diferită de matematica de la Brăila, ori matematica aceea 'corectă' a domnului Daea ne învaţă că 50% din 1.500 de lei înseamnă 375 lei. Matematica asta 'corectă' pe care o ştie domnul Daea bagă mâna în buzunarul fermierilor, ceea ce nu-i corect", a mai afirmat deputatul Alexandru Popa, preşedinte al PNL Brăila.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Agricultura trebuie sustinuta cu sume substantiale pt ca de mancat mancam cu totii . Pnl-uli pt ca sa aliat cu psd romanii ii vor face exact ce le fcem firmelor austriece . . Ultimul sondaj insomar a aratat ca pnl mai are doar 7 % in intentia de vot a romanilor. Marja de eroare este de + - 3% . Daca e cu plus pnl intra in parlament cu 10% . Daca e cu minus pnl face 4% sinu mai intra in parlament . Pnl si-a batut joc de votul meu pt ca i-a scos afara de la guvernare pe cei de l-a USR si s-a aliat cu PSD -ul . Din aces motiv as prefera ca pnl sa nu intre in parlament . Ma uit la iohanis si la rares bogdan si vad doua embleme ale pnl-ului pe care scrie NESIMTIRE. Ma ui la ceilalti membrii pnl si vad iar si iar aceeasi emblema : ECHIPA CASTIGATOARE A TITLULUI DE NESIMTIRE CRASA .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb