ALEXANDRU RAFILA: "Pe măsură ce cazurile se vor înmulţi, oamenii vor afla în mod direct, nu din presă"

A.P.
Miscellanea / 16 iulie 2020

"Pe măsură ce cazurile se vor înmulţi, oamenii vor afla în mod direct, nu din presă"

Doctorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este de părere că mesajele apăsate ale medicilor nu vor influenţa prea mult curentul "negationist" care a luat amploare în România, mult mai convingătoare vor fi cazurile de care oamenii vor afla în mod direct despre ele şi nu din presă. Rafila spune că ar trebui schimbată şi strategia de comunicare, fiind mai eficientă realitatea din spitale decât informaţiile, conform Radio Europa Liberă.

Expertul OMS susţine că ar trebui găsită o strategie de abordare preventivă a scenariilor care se pot dezvolta, nu reactivă. "Să nu aşteptăm să se întâmple lucrurile, ci să acţionăm înainte", spune el, explicând şi ce ar trebui făcut în condiţiile în care cazurile noi de Covid sunt de o lună de zile pe o curbă ascendentă.

"În primul rând, judeţele care nu au cazuri sau au cazuri puţine trebuie păstrate aşa şi, în al doilea rând, judeţele cu număr mare de cazuri- Argeş, Prahova, Bucureşti, Braşov- trebuie ajutate, sistemul de sănătate local ar putea să nu facă faţă. Trebuie trimise pe teren multe echipe care să facă anchete epidemiologice în toate focarele, aşa încât să fie identificaţi rapid toţi contacţii nu numai cei de familie, ca să putem închide focarele. Trebuie un efort pe partea de sănătate publică, dar şi pe partea de comunicare.", a spus acesta pentru Radio Europa Liberă.

În privinţa comunicării, Alexandru Rafila nu este foarte optimist în ce priveşte mesajele şi apelurile medicilor din prima linie, îngrijoraţi de evoluţia epidemiei şi de curentul negationist şi conspiraţionist care duce la nerespectarea regulilor împotriva Covid 19.

"Cred că reacţia medicilor vine dintr-o foarte mare îngrijorare faţă de modul în care evoluează lucrurile, acesta e principalul motiv şi mesaj. Dar cred că mesajele medicilor vor putea să schimbe acest trend negaţionist doar parţial. Ceea ce îi va convinge oameni este poziţia României în raport cu celelalte state din Uniunea Europeană, îngreunarea deplăsărilor şi înmulţirea numărului de cazuri din proximitate, conştientizarea faptului că pot să se îmbolnăvească şi să facă chiar forme grave cu noul coronavirus. Pe măsură ce se înmulţesc cazurile, tot mai multă lume va fi informată de existenţa lor în mod direct nu prin intermediul presei".

Alexandru Rafila este de părere că ar trebui schimbată şi comunicarea, care ar trebui să se axeze mai puţin pe informaţie şi mai mult pe realitatea din spitale.

"Eu cred că ar trebui schimbată puţin chestiunea cu informarea şi aş merge cu cine-verite, spitale, pacienţi, cazuri. Dacă ne uităm la decese noi am ajuns la un număr similar cu cel din perioada stării de urgenţă, azi am avut 30 de decese, care sunt de pe secţiile de terapie intensivă. Trebuie menţionat că la secţiile de terapie intensivă apar în fiecare zi câte 30-40-50 de cazuri noi. Dacă ai o creştere de 5-6 săptămâni de felul acesta, poţi să ajungi să ai probleme serioase. O campanie ar trebui să arate realitatea din spitalele care tratează aceşti pacienţi. E prea multă verbalizare şi prea puţină imagine şi realitate", spune medicul Alexandru Rafila.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. OMS este o organizație mondială terorist criminala care are obiective politice fascist-globaliste (Guvernu mondial)

    1. Iar tu esti un bolnav psihic care nu ar trebui sa posteze aici si niciunde.

      Sunteți medic psihiatru? L-ați examinat dumneavoastră și ați ajuns la concluzia că e bolnav psihic?

      Nu aveți voie să discriminați! 

    De ce nu se Testează mai mult? De ce nu se închid pacanelele? Guvernul este format din hoți și șpăgari cu stele pe umeri.

    Ce am aflat eu direct, si nu din presa, in ultimele 4 luni sunt prieteni, sau cunostinte de-ale mele care au murit de AVC, de cancer, de atac de cord si de diabet.

    Dar se pare ca aceste boli nu merita sa fie mediatizate, si nici nu mai au loc in spitale, in timp ce Covid da, este un subiect de Prime Time News si are si spitale dedicate! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb