Alianţa PNL-PD cere demisia Guvernului

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 3 februarie 2004

Ca urmare a declaraţiilor ironice ale premierului Adrian Năstase cu privire la amendamentul propus în Parlamentul European - de suspendare a negocierilor cu România, Alianţa PNL-PD solicită demisia Guvernului. "După ce că sîntem ultimii în negocierea capitalelor economice, din cauza actualei guvernări riscăm să nu mai îndeplinim criteriile politice de aderare", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, liberalul Varujan Vosganian. Aliaţii au arătat că minimizarea problemei de către Guvern este un act iresponsabil. "Amendamentul depus la Parlamentul European nu este un atac la adresa României, ci un atac la adresa Guvernului Năstase", a afirmat, la rîndul său, vicepreşedintele PD, Radu Berceanu. Domnia sa a arătat că PSD practică un dublu discurs şi nu respectă promisiunile făcute Europei, punînd în pericol procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Aliaţii sînt conştienţi că amendamentul propus nu va fi adoptat de majoritatea parlamentară, însă susţin că deja el a adus un mare prejudiciu imaginii externe a ţării şi a creat un precedent periculos. "Amendamentul nu apare întîmplător. De la instalarea actualului Guvern, negocierile cu UE au pierdut în permanenţă din ritm: în 2001 eram printre cele 12 state candidate; în 2002 se vorbea de 10+2, pentru ca în 2003 să rămînă doar 10, iar România şi Bulgaria să mai fie amînate cîţiva ani", a arătat Vosganian.

PNL şi PD consideră că ţara noastră are nevoie de un Guvern care să accelereze procesul de integrare şi să asigure alegeri libere şi corecte. "Guvernul ar trebui să-şi asume răspunderea politică şi să-şi dea demisia", a spus Varujan Vosganian.

Deşi liderii Alianţei, Theodor Stolojan şi Traian Băsescu, declaraseră săptămîna trecută că cererea demisiei guvernului este absurdă într-un an electoral, acum spun că "atitudinea ambiguă şi limbajul băşcălios nu sînt soluţia pentru problemele integrării, iar lipsa de reacţie a Guvernului" îi obligă să apeleze la singura armă a opoziţiei - cererea demisiei. Mai mult, Varujan Vosganian a arătat că există o mare diferenţă între forţa parlamentară a Alianţei de circa 15% şi cea reală de 30%, care nu permite altă modalitate de cenzurare a Guvernului. "Pentru a apela la mijloacele parlamentare de demitere a Guvernului ar trebui să ne asociem cu un alt partid. Or noi nu vrem să ne asociem cu un partid antieuropean", a afirmat Vosganian, referindu-se la Partidul România Mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb