ALIN BURCEA, ANAT:  "Avem nevoie de o politică naţională de incoming"

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Politică / 16 februarie 2017

"Avem nevoie de o politică naţională de incoming"

Ţara noastră are nevoie de o politică naţională de incoming, o ţară puternică turistic este o ţară care atrage turişti străini, în opinia preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, Alin Burcea. Domnia sa a precizat: "Este bine că românii călătoresc în ţară, dar ne interesează să aducem şi bani proaspeţi din afară. Noi am avut anul trecut 2,5 milioane de turişti străini, dintre care un milion şi ceva au venit pe corporate, pe business. Sunt buni şi ei, consumă hotel, mese, dar pe partea de leisure avem sub un milion de vizitatori. Nu putem să ne comparăm cu ţările care au 60-80 milioane de turişti anual, suntem o glumă".

Preşedintele ANAT consideră că este nevoie să existe o strategie pentru creşterea incoming-ului. Alin Burcea a mai afirmat că din cele 2400 de agenţii de turism licenţiate, doar 40 dintre acestea fac incoming, iar acest lucru se întâmplă pentru că nu există avantaje pentru incoming.

Reprezentantul asociaţiei a adăugat: "Am discutat cu ministrul Turismului să facem o astfel de politică, să atragem agenţiile inclusiv cu metode fiscale, să facă incoming. De exemplu, la fiecare turist străin adus să se scadă nişte bani din impozitul pe profit".

De asemenea, asociaţia are în vedere înfiinţarea unei şcoli de incoming sub forma unui seminar de trei luni, pentru că în facultăţi nu se studiază modul în care poţi atrage turiştii străini în ţară.

O altă problemă cu care se confruntă agenţiile de turism este TVA-ul. ANAT doreşte ca agenţiile de turism să beneficieze şi ele de cotă de TVA redusă de la 19% la 9%, aşa cum se întâmplă în cazul hotelierilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnul Burcea are dreptate, dar cred ca ar trebui sa treaca pe agenda si imbunatatirea legislatiei din domeniul muncii in turism. Este inadmisibil ca angajatii sa fie platiti cu salariul minim sau chiar mai putin decat atat la unele agentii de turism, inclusiv la unele pretins respectabile, cum ar fi New Concept Travel. Am lucrat acolo o vreme si eram platita cu salariul minim pe economie. Sa nu mai pomenesc de faptul ca munceam 14 ore pe zi, orele suplimentare nu erau platite niciodata. Eram hingherita de slugile patronului, in special cristina ene si lorena preda, dar nu numai

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb