ALIN TEODORESCU SCAPÅ O NOUÅ BOMBÅ:  PSD çtia, din varå, cå Båsescu va candida pentru Cotroceni!

Romana Puiuleţ
Politică / 23 mai 2011

Fostul çef al Cancelariei primului-ministru explicå astfel motivul pentru care Traian Båsescu figura în sondaje ca çi contracandidat al lui Nåstase, iar nu Stolojan, care era candidatul oficial în vara anului trecut

Liderii PSD ştiau încă din luna iulie, că Traian Băsescu îi va lua locul lui Theodor Stolojan în competiţia pentru prezidenţiale!

Deputatul PSD Alin Teodores-cu, fostul şef al Cancelariei primului-ministru, ne-a declarat sîmbătă că liderii partidului ştiau că Traian Băsescu va intra în cursa pentru preşedinţie, explicînd astfel de ce liderul PD figura în sondajele interne ale PSD ca şi contracandidat al lui Năstase. Alin Teodorescu a încercat apoi să-şi mai atenueze declaraţia, precizîndu-ne că, de fapt, ar fi fost doar o bănuială, care din motive de strategie politică a fost luată în calcul de liderii PSD. Theodor Stolojan s-a retras brusc din cursa pentru Cotroceni, în octombrie 2004, cu mai puţin de o lună înainte de campania electorală, invocînd faptul că ar fi surmenat, ceea ce i-ar fi agravat starea sănătăţii. Traian Băsescu a acuzat atunci PSD că l-ar fi şantajat pe Theodor Stolojan ca să-l scoată din cursă. Ulterior, Traian Băsescu nu a mai revenit cu dovezi care să lămureas-că presupusul şantaj. Alin Teodorescu, fostul şef al cancelariei lui Adrian Năstase, spune că PSD s-a aflat în impas, după alegerile locale, cînd partidul înregistra sub 30% din preferinţele electoratului. Însă surprinzătoare este declaraţia lui Alin Teodorescu, potrivit căreia prognozele arătau că Adrian Năstase ar fi pierdut încă din primul tur în faţa lui Băsescu.

Doar că în acea perioadă, Alianţa PNL-PD stabilise că Theodor Stolojan va candida pentru funcţia de preşedinte, iar nu Traian Băsescu, care abia cîştigase primăria Capitalei! Declaraţiile lui Alin Teodorescu lovesc chiar şi în institutul de sondare, la care este acţionar, căci IMAS dădea publicităţii, în acea perioadă, sondaje care îi plasau pe Adrian Năstase şi pe PSD drept favoriţii electoratului.

Mircea Kivu, directorul IMAS, ne-a declarat că în luna iulie şi august, PSD înregistra un scor mai slab decît Alianţa, situîndu-se cam în jurul a 36%, însă susţine că IMAS nu a făcut în acea periadă nici un sondaj în care să fie menţionat şi Traian Băsescu. "Pot să vă spun că Adrian Năstase conducea detaşat, în sondajele noastre, în competiţie cu Theodor Stolojan. Nu a existat nici un sondaj în care să fi apărut şi Traian Băsescu", a mai subliniat preşedintele IMAS.

Colapsul de după alegerile locale, unde PSD a înregistrat un scor sub estimări, i-a determinat pe pesedişti să facă alegeri preliminare în partid. Alin Teodorescu spune că listele parlamentare au fost "lucrate" după ce Ion Iliescu a cerut introducerea unor nume din anturajul său. Informaţie confirmată, de altfel, şi de Ion Iliescu care a emis un comunicat prin care spune că a fost vorba doar de patru persoane, membri cu vechime "în comparaţie cu mai toţi miniştrii şi secretarii de stat" propuşi de Adrian Năstase.

Trei dintre cei patru sînt Corina Creţu, care a devenit senator şi vicepreşedinte al PSD, Ioan Talpeş, care şi-a dat recent demisia din toate funcţiile deţinute în partid, şi Rodica Stănoiu care se află şi ea în structurile de conducere ale PSD. Iar toate cele trei nume au fost vehiculate în cazul noului proiect politic propus de Ion Iliescu.

Însă, doar Ioan Talpeş şi-a arătat recunoştiinţa faţă de cel care l-a pus pe listele pentru Parlament. Senatorul Talpeş- spre deosebire de Corina Creţu şi de Rodica Stănoiu, care au obţinut la Congres funcţiile de vicepreşedinte al PSD- s-a retras în semn de solidaritate pentru Ion Iliescu. Alin Teodorescu mai spune că Ion Iliescu i-ar fi cerut demisia lui Adrian Năstase după alegerile locale, moment în care preşedintele PSD ar fi dispus boicotarea preşedintelui. S-a mers pînă acolo încît Adrian Năstase ar fi avut intenţia să-l scoată pe Ion Iliescu de pe listele pentru Senat. Doar că partidul risca să piardă electoratul care vota tradiţional cu PSD, datorită lui Ion Iliescu. Alin Teodorescu nu a dorit să ne confirme concluzia barometrelor PSD, însă cu siguraţă ele nu recomandau înlăturarea lui Ion Iliescu de pe listele PSD

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb