Alina Bica, plasată în arest la domiciliu

Adina Lateş
Anticorupţie / 22 octombrie 2015

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a scăpat de arestul de la penitenciarul Târgşor, instanţa de judecată hotărând plasarea ei în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori, informează surse judiciare.

"În temeiul art.348 alin.2 rap. la art.207 alin.6 C.pr.pen., art.242 alin.2 C.pr.pen. dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Bica Alina Mihaela (date stare civila) şi Pop Şerban (date stare civila) cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art.221 alin.1 şi 2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au următoarele obligaţii: -să nu părăsească imobilul în care locuiesc, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv inculpata Bica Alina Mihaela - imobilul din ............, iar inculpatul Pop Şerban -imobilul din ......., -să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, -să nu comunice, direct sau indirect, între ei, cu inculpatul Simu Horia (date stare civila) şi nici cu martorii - Mihăilescu Ionuţ Florentin (date stare civila), Voineag Marius-Ionuţ (date stare civila), Dumitru Camelia (date stare civila), Purcărin Cătălin (date stare civila), Trandafir Codru?a-Mariana (date stare civila), Vrabie Mihaela (date stare civila), Niţă Liviu-Marius (date stare civila), ?raer Aurel (date stare civila). Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatei Bica Alina Mihaela de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.33/U din 02.09.2015 şi a inculpatului Pop Şerban de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.32/U din 02.09.2015 emise în baza încheierii nr.635 din 02.09.2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală în dosarul 3217/1/2015, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză. Respinge, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar formulată în scris de inculpata Bica Alina Mihaela. Fixează termen pentru punerea în discuţie a măsurilor preventive privative de libertate privind pe inculpaţii Bica Alina Mihaela şi Pop Şerban la data de 6 noiembrie 2015, ora 12,00, Sala Secţiei Penale, cu citarea acestora şi asigurarea apărării. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 21 octombrie 2015", se arată în decizia instanţei.

În luna septembrie, Alina Bica a fost dusă din nou în arestul Poliţiei Capitalei, fiind cercetată pentru luare de mită în dosarul omului de afaceri Horia Simu. Ar fi primit bani pentru a soluţiona favorabil un dosar penal care îl privea pe afacerist, scrie romaniatv.net.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a Alina Bica, la data faptelor şefă DIICOT, pentru luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu. Totodată, DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Horia Simu, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb