Alina Gorghiu: "PNL va vota împotriva moţiunii simple privind agricultura"

I.A.
Politică / 18 aprilie 2023

Alina Gorghiu: "PNL va vota împotriva moţiunii simple privind agricultura"

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, astăzi, că liberalii vor vota împotriva moţiunii simple formulate de deputaţii USR şi Forţa Dreptei, intitulată "De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească", potrivit agerpres.ro.

Gorghiu a subliniat însă că îşi doreşte "soluţii mult mai articulate" din partea ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Alina Gorghiu a afirmat astăzi la Senat: "Votul pe moţiunea împotriva ministrului Agriculturii va fi unul care nu girează încercarea aceasta de capitalizare politică pe care partidele de opoziţie o încearcă acum(...). Însă vă mărturisesc că sunt destul de mâhnită de poziţia pe care Ministerul Agriculturii o are în ultima perioadă (...) Ne trebuie soluţii mult mai articulate din partea ministrului Agriculturii. Concluzia, legată de moţiune, este că votul pe care deputaţii PNL îl vor da mâine e împotriva acestui demers exerciţiu care nu rezolvă altceva, decât că mai bifează activitatea parlamentară a colegilor de opoziţie".

Ea a precizat că mâine este programată întâlnirea dintre ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi omologul său ucrainean.

Preşedintele interimar al Senatului a adăugat: "Este o discuţie pe care o aşteptăm şi îmi doresc tare mult să văd că domnul ministru al Agriculturii şi Ministerul Agriculturii vor ieşi din confuzia care i-a caracterizat în ultimele zile şi vor găsi soluţii pentru apărarea fermierilor români. Dacă au furnizat nişte date, care aţi văzut, au dus la o compensare nesemnificativă a sumelor pentru pierderile pe care le-au suferit agricultorii români, a fost una şi am reuşit să înţelegem, a reparat problema preşedintele Klaus Iohannis, când a fost la discuţia cu preşedinta Comisiei Europene şi acum Comisia Europeană evaluează al doilea tip de ajutoare pe care fermierii români să le primească".

Preşedintele interimar al Senatului a menţionat că şi solicitarea PSD de facilitare a dialogului cu ucrainenii pe tema tranzitului de produse agricole de către ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, "s-a rezolvat".

Gorghiu a detaliat: "S-a facilitat dialogul, mâine are loc întâlnirea. Însă, credem noi, Ministerul Agriculturii trebuie să se poziţioneze mult mai clar să vină cu soluţii. Nu le-am văzut în spaţiul public. Îmi doresc ca în întâlnirea de mâine să se decanteze nişte soluţii şi pe 25 aprilie, are loc Consiliul de miniştri ai Agriculturii, se va stabili o poziţie unitară pe acest subiect, al tranzitului de cereale din Ucraina către restul lumii, prin România şi nu numai. Important este să găsim soluţii, pentru că sectorul a fost afectat şi nu cred că ne putem permite să stăm zile la rând şi să dăm din umeri. Preşedintele României a făcut aceste efort de comunicare cu Comisia Europeană şi a reuşit să obţină un rezultat palpabil, Comisia va oferi alt set de ajutoare. Premierul, alături de ceilalţi premieri, a trimis o scrisoare Comisiei Europene şi, de asemenea, a avut dialog cu fermierii şi cu toată industria, astfel încât vor beneficia de încă 22 de milioane compensaţii. S-a discutat şi pentru alte ajutoare - scăderea preţului la lapte pe următoarele şase luni".

Camera Deputaţilor dezbate, astăzi, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, depusă de USR şi Forţa Dreptei, votul urmând să fie dat în şedinţa de mâine.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar PNL chiar nu are nici un politician,numai pe Dorinela,

    la alegeri va fi jale mare 

    Fără deranj

    Vi se pare normal 

    In condițiile in care sunt un simplu agricultor,nu primesc un bănuț de la stat,nici măcar un sfant; 

    Nu pot trece la APIA pământurile,vei de la primăria Teaca,jud.BN in frunte cu primarul la mulți țărani,agricultori nu le acorda drepturile legale 

    Noi ,țăranii de rând nu facem parte din "Marea familie",nu cotizam bani mânjiți 

    Au luat prin abuz pământurile oamenilor,făcând dosare ilegale,in calculatoare la APIA,modificând structurile teritoriale,Lupu,Muntean -primarul,și mulți alții 

    Au luat tractoare,bani apia-ilegal,afaceri ce nu plătesc taxe la stat 

    Pai nu vă supărați 

    Bani pentru semănat,bani pentru animale,bani pt motorina,bani pt seceta,etc

    Strigător la cer!!!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb