Alive Capital vrea să atragă zece milioane de lei, printr-un plasament privat de obligaţiuni

A.I
Piaţa de Capital / 27 octombrie 2020

Alive Capital vrea să atragă zece milioane de lei, printr-un plasament privat de obligaţiuni

Titlurile, ce vor avea o dobândă anuală de 8%, urmează să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti

Alive Capital, furnizor de energie electrică şi de servicii integrate pentru actorii din piaţa de energie electrică, intenţionează ca în perioada imediat următoare să atragă zece milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni, cu o dobânda anuală de 8%, plătibilă semestrial, se arată într-un comunicat remis, astăzi, Redacţiei.

Fondurile atrase în urma plasamentului privat vor fi investite în zona de producere a energiei electrice din surse regenerabile şi în zona de suport tehnic a activităţilor de servicii integrate, aferente producerii şi vânzării de energie electrică.

Oferta de obligaţiuni se va adresa unui număr de 149 de investitori, atât individuali cât şi instituţionali. Ulterior derulării operaţiunii, titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Giacomo Billi, fondator şi CEO al companiei, a declarat: "Scopul nostru de a excela în domeniile în care activăm - furnizare de servicii integrate, energie regenerabilă şi furnizare de energie electrică - poate fi realizat numai prin multă muncă, perseverenţă şi corectitudine. Întotdeuna urmărim să realizăm la standarde cât mai înalte şi în timp util activităţile noastre, cu scopul primordial de a satisface toţi clienţii şi de a dezvolta şi consolida relaţii de parteneriat de lungă durata cu aceştia".

Alive Capital gestionează 470 MW putere instalată în capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile fotovoltaice, eoliene, hidro şi biomasă, reprezentând 9% din totalul capacităţilor E-RES instalate în ţara noastră, fiind primul jucător independent.

Compania a dezvoltat şi implementat an de an întreagul pachet de servicii necesare unui management integrat dedicat producătorilor de energie electrică din surse regenerabile, de la prognoză şi operare, până la monitorizare şi dispecerizare autorizată.

Cifra de afaceri realizată în anul 2019 este de 175,6 milioane lei, cu un profit net de 11 milioane lei, estimările pentru anul 2020, având la bază realizările certe din primele trei trimestre fiind de aproximativ 203 milioane lei cifră de afaceri şi 14,9 milioane lei profit net.

Compania este licenţiată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei ca furnizor de energie şi gaze naturale, fiind înregistrată şi operând pe cele mai importante pieţe centralizate de energie gestionate de operatorul naţional OPCOM şi Bursa Română de Mărfuri, fiind pregătită să devină un important agregator pe piaţa naţională de energie electrică.

Consultantul ce va asista compania în vederea derulării plasamentului privat şi listării la Bursa de Valori Bucureşti este Intercapital Invest, societate ce are calitatea de consultant autorizat de BVB în vederea susţinerii finanţării companiilor prin emisiuni de obligaţiuni sau acţiuni şi admiterea acestora la tranzacţionare.

"Credem în potenţialul pieţei de capital din România şi suntem convinşi de faptul că investitorii au la dispoziţie oportunitatea de plasare a economiilor la o dobândă atractivă, într-o companie cu rezultate financiare absolut remarcabile şi dintr-un sector de industrie cu perspective mari de creştere. Bursa este o alternativă de finanţare tot mai atractivă pentru companii şi ne aşteptăm la cât mai multe companii interesate să facă acest pas.", a spus Mihaela Stoica, director general, Intercapital Invest.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb