Allevo a asistat 17 bănci să acceseze noul sistem ReGIS

T.B.
Bănci-Asigurări / 7 februarie

Allevo a asistat 17 bănci să acceseze noul sistem ReGIS

Allevo anunţă finalizarea cu succes a unui proiect amplu prin care 17 bănci au fost conectate cu succes la noul sistem ReGIS, operat de Banca Naţională a României, se arată într-un comunicat al Allevo, remis redacţiei. Acestea reprezintă jumatăte din băncile participante la sistem, potrivit sursei. Aceste bănci însumează o cotă de piaţă circa 50%, adaugă sursa.

Potrivict comunicatului, "ReGIS este sistemul naţional de transfer de fonduri cu decontare pe bază brută în timp real (în engl. Real Time Gross Settlement - RTGS) pentru plăţi în lei deţinut şi operat de BNR, prin intermediul căruia se decontează operaţiunile de politică monetară ale băncii centrale, transferurile interbancare, operaţiunile altor infrastructuri ale pieţei financiare existente la nivel naţional, precum şi plăţi efectuate de participanţi pe contul clienţilor, indiferent de valoare." - sursa BNR.

Sistemul a trecut printr-un upgrade tehnic faţă de varianta lansată în anul 2003, care necesită transmiterea de mesaje în format XML. BNR listează 33 de participanţi la sistem, inclusiv BNR şi Trezoreria Statului, potrivit sursei menţionate.

Proiectul complet a avut trei componente, şi anume consultanţă, livrare de soluţie şi asistenţă la testarea capacităţii băncilor de a se conecta şi de a transmite şi recepţiona mesaje financiare în noul format cerut de BNR, se arată în comunicat.

Primele două constă în livrarea de soluţii de conectare la sistem, asigurând comunicarea folosind standardul XML ISO 20022, şi implementarea mecanismului de securitate care asigură integritatea instrucţiunilor de plată între aplicaţiile participanţilor şi sistemul REGIS, potrivit comunicatului.

Conform Allevo, rolul acestei componente este de a preveni şi chiar elimina riscul de fraudă generată de o potenţială modificare a datelor dintr-o instrucţiune financiară, cum ar fi suma, beneficiarul, contul beneficiarului etc.

Proiectul a fost complex, toate băncile testând şi migrând concomitent noile configuraţii pe platformele de producţie, menţionează sursa indicată.

Conform sursei menţionate, "Suntem mândri că am fost unul din actorii principali în acest proiect şi că un număr atat de mare de bănci au avut încredere în Allevo pentru a le ajuta să răspundă cerinţelor de sistem. Avem expertiza necesară unor astfel de proiecte care trebuie să respecte parametrii stricţi de performanţă şi disponibilitate, conform cerinţelor serviciilor oferite de Banca Naţională a României, TransFonD, SWIFT, Eurosystem." - a declarat Sorina Bera, Director General Allevo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb