Alpha Bank acordă eMAG o finanţare pe termen lung de aproape 70 de milioane de euro

G.D.
Bănci-Asigurări / 1 februarie 2023

Alpha Bank acordă eMAG o finanţare pe termen lung de aproape 70 de milioane de euro

Finanţarea obţinută de la Alpha Bank de către eMAG susţine construcţia unui centru logistic eMAG de ultimă generaţie lângă Budapesta, în Ungaria, cu o capacitate de până la 120.000 mp, reprezentând o investiţie de peste 100 de milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei. Este prima investiţie logistică la scară largă în afara României şi face parte din strategia de dezvoltare a ecosistemului ecommerce al eMAG în regiune. În prima fază, în decembrie 2022, au fost utilizate 30 de milioane euro sub formă de credit-punte.

Potrivit sursei citate, compania se angajează, de asemenea, să respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădirile verzi, pentru optimizarea consumului de energie şi limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

"Alături de cei peste 40.000 de selleri înregistraţi pe eMAG Marketplace, suntem în prezent platforma universală de cumpărături pentru 9 milioane de clienţi din România, Ungaria şi Bulgaria. Fuziunea recent încheiată cu Extreme Digital ne întăreşte poziţia în Ungaria, unde suntem cea mai importantă platformă de comerţ electronic, potrivit GKid şi cea mai mare companie românească. Investiţia în centrul logistic de peste 100.000 de metri pătraţi de lângă Budapesta, cel mai mare din Europa Centrală şi de Est, accelerează dezvoltarea ecosistemului nostru în întreaga regiune şi permite extinderea transfrontalieră pentru sellerii din platforma eMAG Marketplace. Suntem încântaţi că Alpha Bank, partenerul nostru financiar de lungă durată, împărtăşeşte încrederea noastră în potenţialul de creştere al comerţului electronic în anii următori", a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

"Alpha Bank a fost şi rămâne un partener onest al mediului de afaceri românesc, care sprijină expansiunea clienţilor săi şi pe pieţele externe astfel încât campionii naţionali să poată deveni lideri regionali. Apreciem şi susţinem ambiţiile clienţilor noştri pentru o dezvoltare la nivel regional prin investiţii sustenabile şi promovarea unui model de business care are la bază respectul pentru mediu şi responsabilitatea pentru viitor. Sperăm ca exemplul eMAG să fie preluat pe o scară largă de către reprezentanţii mediului de business românesc", a declarat Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv al Alpha Bank România şi Director General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank Group.

"În calitate de lider în creditarea afacerilor în Grecia, finanţarea de către Alpha Bank a primului proiect de hub logistic al eMAG în Europa Centrală şi de Est, reiterează angajamentul băncii noastre de a finanţa proiecte cu valoare adăugată care accelerează formarea jucătorilor regionali şi contribuie la sprijinirea unei creşteri economice durabile", a declarat Yannis Emiris, Director General Wholesale Banking al Alpha Bank.

Alpha Bank doreşte să mulţumească tuturor consultanţilor care au contribuit la reuşita acestui proiect şi Anei Radnev, CMS (Lender Legal Advisor), pentru soluţiile multi-jurisdicţionale oferite.

Alpha Bank este prima banca privată străină care a intrat pe piaţa din România, în 1994, construind în această perioadă relaţii pe termen lung cu marile corporaţii.

În ultimii ani, eMAG şi Alpha Bank au colaborat pentru implementarea de soluţii menite să ofere clienţilor retailerului soluţii inovatoare de plată, cum ar fi: lansarea serviciului Instant Money Back în premieră europeană (urmată de implementări similare, inclusiv în Ungaria); POS Sharing la showroom-urile eMAG; Rate OFF-US implementate cu VISA; integrarea de POS-uri în reţeaua easybox dezvoltată de Sameday; SoftPOS-uri pentru curierii Freshful etc, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Altul care foloseste cuvantul romanesc "ecosistem" fara sa aiba habar de ce inseamna! Dar este CEO! In astfel de functii nu este necesar Bac-ul...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb