Alro a trecut pe profit

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2017

"Alro" (ALR) a înregistrat un profit net ajustat preliminar de peste 100 de milioane de lei, în 2016, în creştere faţă de anul 2015 când acesta a fost de 45 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Cifra de afaceri a societăţii s-a situat la 2,1 miliarde de lei, în uşoară scădere comparativ cu anul precedent, când a atins 2,3 miliarde de lei.

Gheorghe Dobra, Director General al Alro, a declarat: "Investiţiile realizate de-a lungul anilor în tehnologie şi în reducerea consumurilor specifice, precum şi în extinderea gamei de produse şi creşterea calităţii ne-au ajutat să revenim pe profit după mai mulţi ani consecutivi de pierdere, într-o perioadă încă dificilă pentru industria noastră".

Reprezentanţii companiei precizează că valoarea vânzărilor Alro a fost afectată de continua scădere a preţului aluminiului pe pieţele internaţionale, deşi volumul vânzărilor a crescut pentru segmentul de aluminiu primar şi a rămas constant pentru segmentul de aluminiu procesat. Astfel, nivelul mediu al preţului aluminiului la Bursa de Metale de la Londra (LME) a fost, în 2016, de 1.605 USD/tonă, comparativ cu 1.661 USD/tonă, în 2015. Producţia totală de aluminiu primar a fost de 273.000 de tone, în 2016, în creştere faţă de 2015, când a fost de 271.000 de tone, iar producţia de aluminiu procesat a fost 79.000 de tone, un nivel similar cu cel înregistrat în 2015, conform comunicatului Alro. Vânzările au atins 2,1 miliarde de lei în 2016, faţă de 2,3 miliarde de lei, în 2015.

Costul bunurilor vândute a scăzut şi a fost de 1,8 miliarde de lei, în 2016, faţă de 2 miliarde de lei, în 2015, Alro reuşind să captureze şi să valorifice reducerea preţurilor de materii prime de pe pieţele internaţionale, se mai arată în rapotul citat. Mai mult de 10% din aluminiul primar produs la Alro provine din deşeuri reciclate, conform companiei. Pentru acest tip de aluminiu, consumul de energie electrică este cu 90% mai mic, comparativ cu cel pentru productia aluminiului electrolitic. În plus, cheltuielile generale s-au situat cu peste cinci milioane de lei sub nivelul din anul 2015.

Alro a înregistrat un profit operaţional de 170 de milioane de lei, anul trecut, faţă de 157 de milioane de lei, în 2015, iar profitul net s-a situat la 67 de milioane de lei, comparativ cu o pierdere netă de 24 de milioane de lei, în 2015.

Anul trecut, compania a investit 76 de milioane de lei pentru modernizări tehnologice. În plus, Alro a demarat un proiect cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională, care vizează investiţii în cercetare-dezvoltare, pentru îmbunătăţirea infrastructurii de cercetare pentru plăcile din aliaj de aluminiu tratate termic, cu aplicaţii industriale de înaltă calificare.

De asemenea, Alro a investit în reducerea consumului de apă industrială şi în modernizarea dispeceratului său energetic, cu impact pozitiv asupra costurilor finale.

Societatea precizează că rezultatul net ajustat reprezintă rezultatul net plus/(minus) cheltuială/(venit) cu/din deprecierea imobilizărilor, plus/(minus) pierdere/(câştig) din instrumente financiare derivate care nu se califică pentru aplicarea contabilităţii de acoperire a riscurilor, plus/(minus) cheltuieli/(venit) cu/din impozitul pe profit amânat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb