"Alro" susţine că nu revinde energia de la "Hidroelectrica"

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 noiembrie 2010

Conducerea "Alro" SA susţine că energia pe care o cumpără direct de la "Hidroelectrica" îi acoperă doar 75% din necesar şi că societatea nu revinde această energie altor furnizori. Oficialii "Alro" arată într-un comunicat: "Alro şi Hidroelectrica au încheiat, în aprilie 2010, un act adiţional de prelungire, până în 2018, a contractului de furnizare a 3TWh de energie electrică, existent între cele două companii. Contractul acoperă 75% din necesarul de energie al Alro, restul de energie electrică fiind achiziţionată de pe OPCOM (n.r. Operatorul pieţei noastre de energie). Întreaga cantitate de energie furnizată de Hidroelectrica societăţii Alro, ca parte a acestui contract, este utilizată exclusiv de către Alro şi subsidiarele sale pentru activitatea de producţie şi activităţile curente ale Grupului în România, respectiv producerea de alumină, aluminiu primar şi produse cu valoare adăugată mare din aluminiu procesat. Alro nu revinde către terţi nicio parte din energia cumpărată de la Hidroelectrica".

Şefii de la "Alro" mai spun că "Hidroelectrica" va furniza companiei aceeaşi cantitate de energie ca şi cea prevăzută în contractul existent la data semnării actului adiţional din aprilie, contract care a fost cumpărat de producătorul de aluminiu de la "Energy Holding", în 2005, în urma unei negocieri comerciale. Achiziţia contractului de la "Energy Holding" a fost necesară la momentul respectiv deoarece toate tentativele anterioare de intrare într-un contract comercial direct cu Hidroelectrica eşuaseră.

Pentru actul adiţional de extindere, "Alro" şi "Hidroelectrica" au agreat o formulă de cacul a preţului energiei electrice care ia în considerare o serie de factori, inclusiv preţul aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra, o practică obişnuită în industria aluminiului la nivel mondial. Ca urmare, în acest moment, preţul curent plătit de "Alro" pentru energia hidro a crescut cu aproximativ 25%.

"Alro" Slatina este cel mai mare consumator de energie electrică din România, cu circa 7% din consumul naţional de electricitate. Energia electrică reprezintă 35% din costurile totale de producţie, iar dacă este exclusă alumina, ponderea energiei ajunge la 60% din costurile totale. Compania consumă electricitate în bandă, 24 de ore din 24, ceea ce duce la reduceri de costuri pentru producătorii de energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb