AMBASADOAREA MICHELE RAMIS:  "Franţa speră într-un acord internaţional pentru biodiversitate"

T.M.
Internaţional / 3 iunie 2019

Michele Ramis (Sursa foto: Twitter)

Michele Ramis (Sursa foto: Twitter)

Franţa speră că, la finele acestui an, în China comunitatea internaţională să încheie un acord pentru protejarea biodiversităţii, a declarat presei, ieri, în satul tulcean Luncaviţa, ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, după ce a vizitat situl arheologic Cetăţuia.

"Avem un raport al unor experţi dintr-o echipă internaţională a cărei concluzie este foarte alarmantă. Dacă nu vom interveni, vom asista la a cincea extincţie a speciilor vii. În octombrie, în China va avea loc o mare întâlnire internaţională. Franţa speră că, în acest context, se va încheia un acord internaţional pentru protejarea biodiversităţii, aşa cum s-a petrecut în cazul Acordului de la Paris pentru climă", a declarat ambasadoarea Michele Ramis, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat importanţa implicării comunităţilor pentru protejarea resurselor naturale şi a menţionat că cercetările arheologilor contribuie la protejarea biodiversităţii.

"Aceste cercetări arheologice ne ajută să înţelegem interacţiunea dintre comunităţile umane şi mediul înconjurător şi influenţa naturii asupra comunităţii umane. Regiunea aceasta are o biodiversitate foarte bogată şi cred că este foarte important să înţelegem această relaţie dintre om şi mediul înconjurător, pentru că ştim că în acest moment biodiversitatea este ameninţată de activităţile umane", a mai spus ambasadoarea Franţei în România.

După vizitarea sitului Cetăţuia, Michele Ramis s-a declarat emoţionată.

"Nu mi-am imaginat niciodată că în subsolul acestei regiuni există vestigii ale unei civilizaţii neolitice. Este foarte emoţionant să fiu aici şi să simt istoria sub picioarele mele", a menţionat ambasadoarea Michele Ramis.

Ambasadoarea Franţei în România a fost primită la Luncaviţa de autorităţile locale, iar primarul comunei, Ştefan Ilie, a amintit că relaţia româno-franceză în Dobrogea are rădăcini încă din anul 1898.

"În anul 1898, primarul Trandafir Iorga a obţinut un paşaport diplomatic de la Carol I şi a plecat în Franţa pentru ca oamenii din Luncaviţa să aibă apă la robinete. (...) Statul francez a finanţat prima investiţie din Dobrogea pentru captarea apei şi furnizarea în sistem centralizat. Proiectul a fost finalizat în noiembrie 1911", a declarat primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie.

El a mai spus că sistemul inaugurat acum peste 100 de ani funcţionează şi acum, iar o parte din apa furnizată populaţiei din comună provine de la acesta.

Ambasadoarea Franţei în România va deschide astăzi, începând cu ora 9,00, lucrările colocviului internaţional pe tema geo-istoriei zonelor umede, la eveniment fiind aşteptaţi cercetători din întreaga lume, potrivit directorului Institutului de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM), Cristi Micu.

"Manifestarea ştiinţifică este finanţată prin Sezonul România-Franţa 2019, Sezon susţinut de ministerele Afacerilor Externe din cele două ţări. Franţa s-a implicat de 13 ani prin MAE în proiectul de cercetare Delta Dunării. Suntem la Luncaviţa, pentru că siturile arheologice din această zonă au fost integrate proiectului. Chiar anul trecut am finalizat o cercetare în zona văii Luncaviţa care are ca subiect inundaţiile pe care le înregistrăm în fiecare an în această zonă", a menţionat directorul Micu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb