Actualizare 19:45 Hans Klemm: "E timpul ca România să îşi stabilească un nou obiectiv pe termen lung"
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat astăzi la Suceava că poate ar trebui ca România să îşi propună noi obiective pe termen lung, acesta adăugând că ţării noastre "îi lipseşte o viziune pentru viitor", transmit surse din presă.
"Un lucru care cred că îi lipseşte României este o viziune pentru viitor. De exemplu, ştiu că în 1990, după Revoluţie, românii au stabilit într-un număr foarte mare două obiective, unul de a adera la NATO, pentru a-şi asigura securitatea şi siguranţa în regiune, şi al doilea de a intra în Uniunea Europeană, pentru a se putea alătura stratelor europene şi pieţei europene. Din momentul îndeplinirii acestor două obiective, primul în 2004, prin intrarea în NATO, şi al doilea în 2007, prin intrarea în UE, şi aud asta de la foarte mulţi români, nu mai există o viziune pentru România, pentru viitorul ei, pentru generaţiile care vin din urmă. Poate e timpul ca România să îşi stabilească un nou obiectiv", a afirmat Hans Klemm.
El a subliniat că prin parteneriatul încheiat cu autorităţile de la Bucureşti, SUA îşi doresc "o Românie puternică, democrată şi prosperă".
Diplomatul american a menţionat, ca exemplu, că România ar putea să îşi propună ca în următorii 20 de ani să devină a şasea cea mai bogată ţară a Uniunii Europene. "România este a şasea ţară ca număr de populaţie din UE. În 20 de ani ar trebui să devină a şasea cea mai bogată din UE sau să îşi propună să devină la fel de bogată ca Franţa. Odată fixat un astfel de obiectiv, trebuie canalizate toate energiile pentru îndeplinirea lui", a menţionat ambasadorul SUA.
Înaltul oficial american a mai arătat că România are nevoie de investiţii în infrastructură, în administraţia publică, în sistemul de sănătate, dar şi în resursele umane.
(S.A.)
----------
Ambasadorul SUA Bucureşti, Hans Klemm, s-a arătat impresionat, într-o întâlnire cu profesorii şi studenţii de la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, de acţiunile de stradă organizate în România în luna noiembrie a anului trecut, el adăugând că tinerii care atunci au cerut în mod paşnic schimbarea au obligaţia de a participa la fel de activ şi la viitoarele alegeri din România, pentru a alege "lideri responsabili".
"Am fost impresionat îndeosebi de pasiunea tinerilor care îşi doresc un viitor mai bun, unul în care statul de drept triumfă şi lupta împotriva corupţiei este regula. Sper ca acei protestatari şi alţi oameni vor mărşălui din nou către secţiile de votare atunci când va sosi momentul să îşi exercite puterea supremă, votul, pentru a alege persoane care vor fi lideri responsabili ai acestei naţiuni şi conducători ai cetăţenilor săi", a afirmat diplomatul american.
Înaltul oficial american a evocat, la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, personalitatea lui Martin Luther King Jr. El a avut o întrevedere cu rectorul universităţii, Valentin Popa, iar ulterior a răspuns la întrebările tinerilor legate atât de personalitatea lui Martin Luther King Jr., cât şi de probleme principale cu care se confruntă atât România, cât şi întreaga lume.
1. Vorbe goale
(mesaj trimis de Klem limba de lemn în data de 20.01.2016, 20:04)
Din momentul îndeplinirii acestor două obiective, primul în 2004, prin intrarea în NATO, şi al doilea în 2007, prin intrarea în UE, şi aud asta de la foarte mulţi români, nu mai există o viziune pentru România, pentru viitorul ei, pentru generaţiile care vin din urmă.
Nu mai exista viziune/scop? de ce dupa ce ne-au primit in curte, noii stapani nu ne deschid si usile Schengen? ne-au primit doar pentru a ne obliga sa privatizam bogatiile tarii, sa liberalizam contul de capital................ ca sa le mearga bine afacerile?
Sa ne ajute cu ceva concret domnul ambasador/SUA, nu doar cu sfaturi si "strategii".