Ameţirea electoratului, miza campaniei electorale

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 7 mai 2014

Ameţirea electoratului, miza campaniei electorale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare pare să se desfăşoare conform unei celebre fraze rostite de fostul preşedinte american Harry S. Truman: "Dacă nu-i poţi convinge, zăpăceşte-i!".

Afişele electorale, din ce în ce mai multe şi mai diverse au rolul de a spori confuzia alegătorilor. Candidaţii pentru Parlamentul European apar foarte rar sau sunt exilaţi în marginea afişelor, în faţă fiind scoase "locomotivele" partidelor, oamenii cu notorietate cum ar fi Elena Udrea sau Victor Ponta. Prezentă pe mai toate afişele PMP, Elena Udrea a încercat să explice situaţia: "Am pornit de la ideea că e un partid nou, care nu are încă notorietate de 100%, spre diferenţă de mine, care am această notorietate. Şi am zis că pentru a putea identifica mult mai bine Mişcarea Populară este ideal, şi nu a fost părerea mea, a fost părerea celor care ne fac toate analizele, cercetările sociologice, ca pe acest afiş să fie unul din membrii cunoscuţi ai partidului, poate cel mai cunoscut dintre ei. Şi din toate sondajele reiese că electoratul PMP este un electorat care-mi este şi mie favorabil, aşa cum îi este lui Traian Băsescu. Sigur, nu puteam să-l punem pe Traian Băsescu pe afiş, pentru că este interzis de lege, dar eventual puteam să punem şi noi «garantat Traian Băsescu», a spus că garantează, ne girează Traian Băsescu, a spus că ne şi votează".

Afişele cu "USL trăieşte", folosite de către PSD, au la rândul lor o contribuţie importantă la "zăpăcirea" electoratului, între liberali şi social democraţi existând o dispută aprinsă pe această temă. De altfel, deputatul liberal Alina Gorghiu a anunţat că organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului "USL" în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL: "A fost finalizată şi va fi înaintată către filialele judeţene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de către PSD a semnului electoral şi a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie. Asta pentru că orice om serios şi responsabil ştie că USL nu mai trăieşte". PNL solicită public atât premierului, cât şi staff-ului de campanie al PSD să pună capăt acestei chestiuni care reprezintă "o poveste de prost gust".

Un alt scandal au stârnit fotografiile preşedintelui Traian Băsescu îmbrăcat cu un tricou pe care apăreau însemnele PMP, alături de mai mulţi membri ai acestui partid. Numeroase voci susţin că Traian Băsescu încalcă Constituţia făcând în acest fel campanie unui partid, în timp ce preşedintele susţine că nu există nicio lege care să-i îngrădească dreptul de a se îmbrăca, în timpul liber, aşa cum doreşte.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pana cand valorile reale ale acestei tari nu se vor uni intr-un partid credibil prin performante,nu prin sloganuri,aceste rebuturi politice vor face la fel de multa galagie si la fel de multe hotii de constiinte cate locuri de munca promise vor ramane neinfiintate.

    sa nu-i mai votam, niste nulitati de politicieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb