Amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate vor fi conforme noii legislaţii până la 1 mai 2011

C.P.
Media-Advertising / 25 decembrie 2010

Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDTR), a anunţat ministrul de resort, Elena Udrea, potrivit unui comunicat al Guvernului remis redacţiei.

"Ne-am îndeplinit o obligaţie pe care ne-am asumat-o, aceea ca până la finalul anului să avem un cadru naţional care să poată fi aplicat la nivelul fiecărei autorităţi publice locale, prin regulamente locale", a mai adăugat Elena Udrea.

După intrarea în vigoare a proiectului de lege-cadru privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, autorităţile administraţiei publice din teritoriu vor elabora Regulamente locale, în colaborare cu specialişti din domeniul arhitecturii, urbanismului şi cu reprezentanţi ai industriei de outdoor.

"Sperăm ca pe viitor, în 60 de zile, aşa cum prevede legea, fiecare dintre autorităţile publice locale care au astfel de activităţi pe teritoriul lor să aibă un nou regulament, în baza căruia să pornească o activitate de publicitate stradală civilizată şi care să nu fie numai în interesul agenţilor economici şi al firmelor de publicitate, ci şi în interesul cetăţenilor, locuitorilor din localităţile respective", a exprimat Elena Udrea un deziderat al MDTR, subliniind că Regulamentele locale ar putea fi mai restrictive decât cadrul general.

Ministrul Dezvoltării a enumerat raţiunile care au stat la baza elaborării actului normativ, inclusiv răspunderea României de a respecta, în calitate de semnatar, principiile Cartei de la Leipzig pentru Oraşe Europene Durabile.

Astfel, va fi interzisă publicitatea în centrele istorice ale oraşelor. "De asemenea, există restricţii privitoare la distanţa dintre panouri, la suprapunerea într-o anumită zonă a mai multor forme de publicitate. De exemplu, mesh-urile, bannerele nu mai pot fi folosite în zonele în care există publicitate prin panouri stradale" a exemplificat Elena Udrea.

Totodată, Inspectoratul de Stat în Construcţii va controla respectarea prevederilor legii menţionate şi va acorda sancţiuni în cazurile de încălcare a acestora.

Până la 1 mai 2011 toate formele de publicitate vor trebui să fie în conformitate cu noile reglementări, urmând ca autorităţile locale să demareze organizarea de licitaţii pentru amplasamentele destinate mijloacelor de publicitate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ma bucura faptul ca Elena Udrea a initiat un asemenea regulament organic care va ajuta mult pe termen lung.

    Sa speram ca anul viitor vor fi si mai multe initiative de acest gen pentru ca sunt foarte bine primite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb