AMPRENTA COVID ÎN SISTEMUL JUDICIAR Avocaţii solicită amânarea proceselor pentru luna aprilie

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 12 martie 2020

Avocaţii solicită amânarea proceselor pentru luna aprilie

Uniunea Naţională a Barourilor din România solicită, într-o adresă trans­misă Consiliului Superior al Magistraturii, ca toate instanţele din România să preschimbe din oficiu toate termenele acordate în luna martie 2020 pentru toate cauzele şi fixarea primului termen în aprilie, cu excepţia cauzelor urgente în materie civilă şi a măsurilor preventive în materie penală.

Avocaţii atrag atenţia că, pe fondul epidemiei de coronavirus, sunt semnalate cazuri de aglomerare la accesul în instanţe, avocaţii fiind puşi în situaţii umilitoare şi periculoase în egală măsură.

""Caracterul prea vag al punctului 2 din Hotărârea CSM, care lasă la aprecierea instanţelor stabilirea cauzelor care vor fi judecate în perioada menţionată, determină lipsa de predictibilitate, supraaglomerare în incinta instanţelor şi ineficienţa combaterii infecţiei cu Coronavirus", se arată în solicitarea avocaţilor.

UNBR susţine că măsura preschimbării termenelor pentru luna aprilie trebuie aplicată de toate instanţele.

În comunicatul UNBR se arată: "Caracterul de recomandare din punctul 2 al hotărârii adoptată de CSM denotă lipsă de unitate la nivelul sistemului judiciar, generează confuzie atât în rândul justiţiabililor, cât şi în rândul avocaţilor şi lipseşte de eficienţă combaterea infecţiei cu Coronavirus în plan naţional. În absenţa unor măsuri general obligatorii privind reducerea activităţii instanţelor avocaţii cât şi jus­tiţiabilii vor veni la procese. De asemenea, indicaţiile pe care unele instanţe le oferă în sensul depunerii unor cereri de judecare în lipsă sunt nu numai ineficiente, dar şi percepute negativ de către colegii avocaţi, în contextul în care este cunoscut că avocaţii au obligaţia de apărare completă a drepturilor şi intereselor clienţilor şi răs­pund faţă de aceştia. De aceea, solicităm stabilirea clară a noţiunii de «urgenţă» în materie civilă, iar în materie penală judecata să fie redusă strict la măsurile cu caracter preventiv".

Avocaţii precizează că, indiferent de soluţiile care se vor adopta, aplicarea eficientă şi aprecierea apărătorilor ca parteneri ai justiţiei reclamă înştiinţarea în timp util a UNBR (de către CSM) şi barourilor (de către tribunale şi curţi de apel) despre măsurile adoptate.

Banca Naţională a Românei (BNR) a amânat evenimentele cu public programate în luna martie, în contextul epidemiei de coronavirus, în timp ce o parte dintre angajaţi vor intra în telemuncă, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt de la BNR, Dan Suciu, conform Agerpres. De asemenea, începând de astăzi, BNR închide Centrul de Relaţii cu Publicul.

----------

Ministrul britanic al Sănătăţii a fost testat pozitiv la noul coronavirus, potrivit BBC. Nadine Dorries se află în izolare la domiciliu şi se recuperează.

Ministrul s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu sute de persoane în Parlamentul de la Londra şi a participat la o recepţie alături de premierul Boris Johnson, potrivit presei britanice.

6 persoane au murit în Regatul Unit din cauza noului coronavirus. Numărul infectărilor a urcat la 382.

----------

Întreg Spitalul Dimitrie Gerota din Bucureşti a intrat, ieri, în carantină, după ce acolo s-a tratat pacientul de 60 de ani, fost şef în Poliţie, depistat cu coronavirus, dar care minţise în legătură cu călătoriile pe care le făcuse în ultima perioadă şi a infectat cel puţin alte 6 persoane, potrivit Secretarilor de stat Raed Arafat şi Nelu Tătaru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb