ANA BIRCHALL: ''Îmi doresc ca sărbătoarea Învierii să însemne o reîntoarcere la rădăcinile creştine ale neamului românesc''

Laura Boico
Politică / 28 aprilie 2016

Ana Birchall, deputatul PSD a vorbit despre semnificaţiile Învierii pentru fiecare dintre noi şi despre cum ne pregătim pentru întâmpinarea ei, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Pentru noi, românii, Paştele sau Învierea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creştine, alături de Crăciun şi de Rusalii, fiind, în esenţă, o sărbătoare a pătimirii, a jertfei şi a triumfului Mântuitorului asupra morţii de care beneficiază întreaga creaţie. Fiecare dintre noi ne pregătim pentru această sărbătoare, care ne defineşte credinţa, printr-o introspecţie mai profundă, printr-o mai mare apropiere de cele sfinte şi prin îngăduinţă şi dragoste sporite faţă de cei de lângă noi", a spus Ana Birchall în declaraţia politică din această săptămână.

Deputatul social-democrat a afirmat faptul că în praznicul pascal regăsim o conştientizare a importanţei familiei, a comunităţii locale şi a frumoaselor tradiţii care împodobesc creştinismul ortodox românesc. "Obiceiurile legate de sărbătoarea Paştelui ne dezvăluie ansamblul de valori frumoase care împodobesc chipul acestui popor: încondeiatul ouălor ne trimite cu gândul la comunitate, la familie, bucatele tradiţionale, pregătite în gospodărie, ne vorbesc despre dragostea faţă de cei din jur, de hărnicie, de cultul muncii sau de dimensiunea comunitară a existenţei pe aceste meleaguri, în timp ce curţile bisericilor şi ale mănăstirilor, inundate de lumina lumânărilor miilor de credincioşi, vorbesc despre rădăcinile creştine ale acestui popor, despre valorizarea trecutului şi despre legătura dintre generaţii", a declarat Ana Birchall.

Aceasta a mai specificat că Sfintele Sărbători de Paşti capătă semnificaţii aparte, dacă sunt petrecute în spiritul şi tradiţiile specific româneşti. "Apelul la tradiţie şi întoarcerea la adevăratele valori ale poporului român constituie un tezaur important al cărui potenţial trebuie mai bine pus în valoare. Anul acesta voi sărbători Paştele într-o mănăstire de la mine din colegiu, de pe frumoasa Vale a Tutovei, în mijlocul unor oameni dăruiţi şi chemaţi de Dumnezeu la slujire cu timp şi fără timp. Întotdeauna am găsit liniştea şi energia de care am nevoie ori de câte ori am păşit pragul Mănăstirii Naşterea Maicii Domnului din comuna Alexandru Vlahuţă. Aici timpul pare că s-a oprit în loc şi alături de credincioşii minunaţi din colegiul meu şi de pe plaiurile vasluiene mângâiate de undele Tutovei simt că sunt un martor al perenităţii valorilor şi tradiţiilor româneşti în Grădina Maicii Domnului", a declarat deputatul PSD.

''Sărbătoarea Paştelui este un prilej să ne privim în oglinda sufletului şi să vedem dacă ne-am ridicat la înălţimea valorilor autentice pe care creştinismul le presupune şi daca ne raportăm la ele nu doar declarativ, ci şi existenţial. Vă doresc un Paşte liniştit, plin de lumină alături de familie şi de cei dragi!", a adăugat Ana Birchall în finalul declaraţiei politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb