ANA BIRCHALL, PSD: "Parcursul nostru euro-atlantic, strâns legat de Parteneriatul Strategic cu SUA"

F.A.
Politică / 22 octombrie 2013

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat că parcursul euro-atlantic al ţării noastre este asigurat şi strâns legat de Parteneriatul Strategic pe care îl avem cu Statele Unite, conform unui comunicat remis redacţiei.

Totodată, domnia sa a susţinut că Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii trebuie menţinut printr-un set de relaţii bilaterale bine construit, coordonat eficient la nivel parlamentar, guvernamental şi prezidenţial.

Ana Birchall a precizat că vizita reprezentanţilor Guvernului în Statele Unite reprezintă o ocazie pentru dezvoltarea relaţiilor economice, politice şi diplomatice cu SUA.

"Parcursul nostru euro-atlantic este asigurat şi strâns legat de Parteneriatul Strategic pe care îl avem cu SUA şi eu cred că acum este momentul pentru a aduce UE şi SUA mai aproape, pentru a dezvolta relaţiile de pe ambele maluri ale Atlanticului şi România poate fi o voce regională autorizată în aceste discuţii. Sperăm tot timpul la un viitor mai bun şi când acest viitor prinde contur, numai cei cu viziune pot lua deciziile coerente care să ducă pas cu pas la materializarea obiectivelor propuse. Vizita guvernului USL în SUA este un astfel de pas, concret, în direcţia corectă pe care România păşeşte de 17 ani încoace", a afirmat deputatul social-democrat.

Ana Birchall a subliniat faptul că vizita premierului Victor Ponta este prima "de acest fel din ultimii 10 ani. Scoaterea României din izolarea externă în care a fost afundată pe parcursul guvernării Boc şi Ungureanu este un obiectiv al guvernării USL şi, după deplasările succesive pe care Victor Ponta le-a avut în Franţa, Germania, China şi acum SUA, putem spune că acest obiectiv este pe cale de a fi îndeplinit".

Parlamentarul social-democrat a adăugat că "trebuie să privim perspectivele Parteneriatului Strategic România - SUA şi să realizăm că politica noastră externă va rămâne strâns legată de evoluţia acestuia".

Premierul Victor Ponta a început ieri o vizită oficială de trei zile în SUA, şeful Executivului urmând să aibă întrevederi cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, cu vicepreşedintele american Joe Biden, la Casa Albă, cu congresmeni şi cu reprezentanţi ai mai multor companii americane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb